Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 2
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (56)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Čistý bílý jsou ti zlí a špinavý hnědý ti dobráci – to je dojem z valný části první série. Dost odpornej dojem, tak moc poplatnej době. A to začali točit před vším tím BLM humbukem roku 2020. Naštěstí se na konci ukáže, že ten hodnej černej to nemá tak úplně promyšlený, i když má cool dredy, a zlí bílí mu musej poradit – a celej ten zmrzlej svět je zase v pořádku. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Jsi středoškolačka, zrovna máte hodinu fyziky a učitel vám zadá skupinovou práci. Jsi mimo jiné prototypem dokonalé studentky. Kunda, inteligentní, mezi ostatními máš renomé a talent ti nechybí, každý tě chce osamčit, ale co víc, jsi materiál na vdávání. Tvoje jméno je Jennifer Connelly a ke tvé smůle jsou všichni ostatní členové tvé skupiny naprostý výsměch. Koncept projektu uděláš sama, sepíšeš ho, rozdáš úkoly ostatním, jen abys před odevzdáním všechno to domrdané na poslední chvíli zachraňovala. Bez tebe ve skupině by prakticky vaše výsledná práce nikoho, ale kurva nikoho, nezajímala. Ostatní studenti zřídkakdy něco slušného hodí do pléna, ale vesměs jsou neviditelní, otravní, vylízaní a nikoho jejich existence nezajímá. Po odevzdání práce všichni dostanete za 3. Celá skupina se směje, včetně tebe, bohužel pro tebe to není vtipné, ale jen k smíchu. Seriál Snowpiercer v kostce. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Překvapivý a originální počin. V první sérii se rozjíždí nejen třeskuté vztahy lokomotiva / ocas, ale zasahuje do nich třetí a první třída, zprvu je nasazen těžký a povedený kalibr v podobě detektivky, ale končí to nefalšovanou revolucí. Nejednoznačnost mnoha charakterů je velmi příznačná! Tam, kde mesiášským komplexem schvácená Melanie končí v první sérii, tam startuje šarmantní psychopat a egomaniak Wilford v té druhé, a tady už je vcelku jasné, kdo kope za jaký tým! Nutno také podotknout, že oba představitelé těchto charakterů s přehledem a minimálně o řád převyšují zbytek hereckého ansámblu. Uvidíme, co přinese třetí série. 1. série - 90%, 2. série - 70%. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mají štěstí, že nepatří pod České dráhy... Jak už u Netflixu bývá - silná proměnlivost. Zajímavé interiéry a... tím asi končíme. Herecké výkony jsou vcelku nevýrazné, vyjma některých postav. Je až trestuhodné ta přesládlost "zadáků", kteří se motivují naprosto debilními popěvky a motty. Zatímco první třída reprezentovala poměrně uvěřitelný svět vyšší vrstvy intelektuálů, nebo jenom šťastlivců s penězi, tak zadáci ztělesňovali se vším všudy plytký odpad. Zatímco jednotlivé třídy vcelku čitelně vyjadřovaly své trable, zadáci prahli jenom po nenávisti. Nic více, jen jsme se museli dívat, jak trpí, ale ve výsledku jsme neviděli, jaká zvířata mezi nimi byla. Jasně, kanibalové, ale to byla jenom chvilka. Nevěřím, že by se příliš nelišili od jiných tříd po těch letech strádání. Nečetl jsem knihu, ani jsem neviděl film, nemohu soudit, jak moc se drží předlohy, ale seriál není ani tak o třídních rozdílech a tužbách, a ve výsledku není ani o tom, proč tam všichni jsou. Je to jenom o tom, že zadáci se chtěli dostat k moci, protože byli utlačovaní, žádné další poslání. Žádné naznačování, co se dělo před vlakem, ani kde se vzal, ani proč vůbec funguje a na jaký pohon vůbec jede. Nic nevíme, seriál je příliš úzce spjat s myšlenkou - dostat se k moci. Ono by to fungovalo, kdyby to seriál bral vážně, jako GoT nebo House of Cards. SnowShit to bere béčkově - jen tak rychle, téměř na místě, zastaví vlak dlouhý mnoho kilometrů s kdovíjakou hmotností; jen tak se tam kde kdo dostane z jedné části vlaku do druhé, jen tak se tam někdo rozhodne o svém osudu a hraje každou půlhodinu na jinou stranu. Není to příliš uvěřitelné, nemám rád nereálnost v takovém typu seriálu. Postavy, děj i technické aspekty se berou na lehkou váhu, a už často cítím prvoplánovost některých situací. Uvidíme, co přinese druhá série. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě velice dobré. Post-apo? Ano. Dystopie? Ano. Vlak? Ano. Jennifer Connelly? Ano! Je pravda, že scénář občas trochu skřípe a logika taktéž. Hlavně zde máme podivný fast travel. Nicméně musím podotknout, že jsou zde představené zajímavé postavy, které nemůžeme snadno rozdělit na kladné a záporné. Také jejich motivace jsou poměrně racionální. Zaujala mě rovněž témata týkající se totality a revolucí, které jsou v seriálu zpracovány celkem uvěřitelně. Herecké výkony nejsou optimální, ale máme zde úžasnou Jennifer Connelly, která si krade všechny momenty pro sebe. Nebýt této mé oblíbené herečky, tomuto seriálu bych se vyhnul, což by byla škoda. Během první série se vyřešilo vše zásadní, nicméně závěrečný díl se svým cliffhangerem navnaďuje na další sezónu. A já se celkem těším. Ačkoli tedy doufám, že Snowpierceru nebudou v budoucnu přidávány další vagóny v podobě nesmyslného nastavování. Myslím ale, že toto nehrozí. Za mě tedy 4 vagóny z 5. Jsem spokojen. ()

Galerie (1 061)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Stormy Weather“ od Etty James. (Duoscop)
  • Když vyleze Melanie (Jennifer Connelly) na vlak, tak nechá otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „You Were Mine“ od Tami Neilson. (Duoscop)

Reklama

Reklama