Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 2
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Recenze uživatele anatheman k tomuto seriálu (2)

Ledová archa (2020) 

Za mě velice dobré. Post-apo? Ano. Dystopie? Ano. Vlak? Ano. Jennifer Connelly? Ano! Je pravda, že scénář občas trochu skřípe a logika taktéž. Hlavně zde máme podivný fast travel. Nicméně musím podotknout, že jsou zde představené zajímavé postavy, které nemůžeme snadno rozdělit na kladné a záporné. Také jejich motivace jsou poměrně racionální. Zaujala mě rovněž témata týkající se totality a revolucí, které jsou v seriálu zpracovány celkem uvěřitelně. Herecké výkony nejsou optimální, ale máme zde úžasnou Jennifer Connelly, která si krade všechny momenty pro sebe. Nebýt této mé oblíbené herečky, tomuto seriálu bych se vyhnul, což by byla škoda. Během první série se vyřešilo vše zásadní, nicméně závěrečný díl se svým cliffhangerem navnaďuje na další sezónu. A já se celkem těším. Ačkoli tedy doufám, že Snowpierceru nebudou v budoucnu přidávány další vagóny v podobě nesmyslného nastavování. Myslím ale, že toto nehrozí. Za mě tedy 4 vagóny z 5. Jsem spokojen. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Za mě opět velmi dobré. Jistě, občas seriál působí béčkovým dojmem a logika místy může také pokulhávat. Nicméně oceňuji snahu vytvořit cosi neotřelého. Kromě toho zde dobře funguje antagonismus demokracie vs totalita, takže po dystopické kolejnici může Snowpiercer sebevědomě uhánět. Představené postavy mají patřičnou hloubku a pozoruhodné přerody. Nicméně občas tu drhnou herecké výkony těch, které je ztvárňují. To ale je zanedbatelný zápor, jelikož tu máme opět úžasnou Jennifer Connelly, která i přes omezenější prezenci podává skvělý výkon. No ale největším překvapením je Sean Bean, který si roli Wilforda užívá jako sviň. Zkrátka vynikající práce, mistře! Celá série mě bavila a hluchých míst tu bylo poskrovnu. Jenom se trochu obávám budoucího směřování seriálu. Snad bude včas ukončen, jelikož má v sobě potenciál, aby pomyslné vagóny jely donekonečna. Minimálně jednu sérii bych však chtěl vidět velice rád. ()

Reklama

Reklama