Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (913)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmové dílo kvalit vskutku barbarských. Příšerné herecké výkony, primitivní režie, triviální příběh, výtečný hudební doprovod... To vše dává dohromady naprosto jedinečnou atmosféru, která k námětu pásne jako meč do hrudního koše. Co naplat, že souboje jsou stavěny spíše jako fitness předváděčka Arnieho svalstva, co naplat, že z herců předvádí plnohodnotný výkon snad jen démonický James Earl Jones... Miliusův Conan zůstává neohroženým válečnickým kultem mezi fantasy filmy, protože navzdory všem objektivně viditelným vadám (a je jich tam jako nahých ženštin Thulsově harému) si udržuje zvláštní pohanské kouzlo. Což nic nemění na faktu, že film je to vlastně mizerný... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bez Conana by nebyl Schwarzenegger, bez Schwarzeneggera by nebyl Conan, bez toho všeho by nebyla Poledourisova hudba, kterou řadím k nejlepším ve filmové historii. A nejde jen o nějaké hudební motivy, ale také o to, že u filmu, který slovy opravdu neplýtvá, si po značnou část musí vystačit úplně sama a emocionálně film vysoce převyšuje. Jedno od druhého prostě oddělit nejde, proto takové hodnocení. A ruku na srdce, ve fantasy žánru 80. let nemá Barbar Conan konkurenci. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Barbarovi Conanovi jsem přicházel na chuť dlouho. Stal se mým nejoblíbenějším fantasy filmem (dokud nepřišel Pán prstenů). Je to jeden úžasný obrazově-hudební monument o pomstě a lásce, ve kterém jsou dialogy potlačeny jen na nejnutnější posunutí děje. A taky je to film, kterému navždy zůstanu vděčný za to, že mě přivedl k filmové hudbě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 sa režisér John Milius podujal natočiť filmovú adaptáciu bájneho mystického hrdinu Conana. Rozhodol sa na plátna kín preniesť kultový fantasy príbeh. Do titulnej úlohy obsadil tridsaťpäť ročného kulturistu Arnolda Schwarzeneggera. Bol to dosť riskantný ťah. Herecké schopnosti a artikulácia tohto nabúšeného Rakúšana boli mierne povedané tak trocha smiešne. Typologicky sa však na túto rolu hodil dokonale. Veľký, svalnatý chlap s divokým pohľadom a rešpekt vzbudzujúcou mimikou. John Milius to zvládol ukočírovať tak, že minimalizoval jeho text a pokusy o nejakú hereckú dramatičnosť. Takže zostala len drsná póza, akcia a svaly. Z Arnolada Schwarzeneggera sa mu podarilo urobiť Conana. Dobrý dojem z tohoto filmu umocňuje aj množstvo bodno-sečných rán, nejaké tie urezané hlavy a striekance krvi. Na svoju dobu tam boli celkom kvalitné triky a plusom je aj hnusný slizký záporák v podaní Jamesa Earla Jonesa. Keď to tak všetko zhrniem dokopy, tak mi vychádza, že je to podarená štvorhviezdičková fantasy. **** ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Characters: Robert E. Howard / Story: Edward Summer / Screenplay: John Milius, Oliver Stone | Hudba: Basil Poledouris | Produkcia: Dino De Laurentiis, Raffaella De Laurentiis, Buzz Feitshans, Edward R. Pressman | Distribúcia: Universal Pictures | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 68,851,475 $ || ()

Galerie (164)

Zajímavosti (90)

  • Na otázku hyrkánského náčelníka (Aiko Mitamura), co je v životě nejlepší, Conan (Arnold Schwarzenegger) odpoví: "Rozdrtit nepřátele, hnát je před sebou a slyšet nářek jejich žen". Jde o modifikaci výroku proneseného slavným mongolským vládcem Čingischánem – Temüdžinem. Původní výrok zní (volný překlad): „Porazit nepřátele, vidět je padat před námi na tvář, brát jim koně, slyšet bědování jejich žen a vidět je topit se v slzách. To je nejlepší na světě“. (swe)
  • Společnost Universal Studios film průběžně vydala v několika odlišných verzích. Původní sestřih pro kina trval 129 minut. Pro vydání na videokazetě studio nabídlo kromě kinoverze i dvě zkrácené verze o délkách 115 minut a 123 minut. Původní verze pro kina byla užita při vydání prvního DVD v roce 1998. V roce 2000 společnost vydala sběratelskou edici, v níž měl film délku 131 minut a disk obsahoval i řadu bonusů. Starší sestříhané verze již nejsou oficiálně k dostání. (Danny F.)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama