Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vražedné zbraně se objevují, jak se to tvůrcům a obětem hodí, ale to nechejme stranou, protože dobrodružství tohohle primitivního chlapíka zdaleka nestojí na originálních zápletkách. Máme tu prostě standardní slasher se vším, co k sérii patří, tedy solidní atmosféru, přihlouplé postavy (které dělají všechno to, co jim z kanape budeme na dálku rozmlouvat), brutální násilí, trocha sexu a nahoty. Příliš (s ohledem na rok vzniku) nicméně nechápu ono „3D“, ale nelze si nevšimnout, že tu pořád někdo něco strká před kameru: baseballovou pálku, vidle i třeba jojo. Kudrnáčovi při těle pak můžeme děkovat za to, že Jason konečně sundal pytel z hlavy a všemi milovanou image získal právě od vtipálka, který v partě mladého masa na porážku platí za nejapného outsidera se smyslem pro černý humor. Takže konečně i s maskou hokejového brankáře a něčím ostrým v ruce Jason svou pracovitostí vynahrazuje tu poměrně hloupou vatu okolo. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Beru ty Pátky nějak napřeskáčku, ale je mi to celkem fuk, protože do tohoto vlaku můžete skočit i uprostřed jako do argentinské telenovely a stejně víte, co bude. A sice- jatka. Co se mi ovšem vymstilo (bohužel opět, nedám si říct..), byl blahosklonný úsměv, který se mě držel po celou první polovinu filmu. Pak se náhle vytratil, ani nevím kam, a já jsem si byla překontrolovat zámek na dveřích a balkon, a paneláky okolo mi připadají nějak podezřele tiché.. Co říct k Jasonovi samotnému, je to štramák, nechápu, proč všichni řvou, když ho vidí. Navíc ta jeho výdrž, ta se dá přirovnat jen k výdrži našich politiků, s jakou se drží svých koryt. Celkově, přihlédnuto k druhé části filmu, hodnotím na 90%, jelikož některé prvky mě i tak dost vytáčely, ale za to, jak mi krásně stoupnul tlak, to stálo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že se tento díl drží celkem na úrovni předchůdcům. Bez čeho bych se však v každém dílu určitě obešel jsou ty dlouhé ukázky alá co jste viděli. Trošku to přidává takový seriálový smrad. A copak to 3D? Momenty kde se nějak projevilo by se spočítaly na prstech jedné ruky, ale na to, že to byl jakýsi počátek 3D, to bylo docela pěkným zpestřením. Jason konečně začal za něco stát. Nevím, zda se mi to pouze zdálo, ale už i ty postavy začínají trošičku připomínat přirozené jednání.Co bych naopak ve srovnání s předešlými díly vytkl, že mrtvol se mi zdálo méně a byly takové nepříliš sympatické. Dějová linie trošku začíná sterotypnět, ale věřte, že mi to tady až tolik nevadí. Způsoby smrtí orginální, až jsem se párkrát dokonce zasmál. Takže to bude za * * *. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

U třetího dílu této série jsem se cítil jako na houpačce. Začátek byl slušný, scény zabíjení byly (na tu dobu) efektivní a já se těšil na moment, až si Jason poprvé nasadí masku. To se stane zhruba v polovině filmu. Následujících cca 20 minut jsem si říkal "to je ono!", film měl grády a já byl spokojený. Jenže, pak přišel konec, který byl jednak dost natahovaný a jednak i dost nesmyslný (pochopil jsem to tak, že režisér chtěl vzdát hold jedničce, což je v pořádku, ale když ta scéna neměla prakticky žádný smysl…) Ano, konec tenhle díl opravdu zabil. Díky němu jsem měl chuť dát tomuto dílu o něco nižší hodnocení, ale když si vzpomenu na těch 20 minut, když Jason… však víte. Takže jak to já vidím, Friday the 13th Part III se vyrovná jedničce, ale dvojka je IMHO někde jinde… 70 %. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)
  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)
  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)

Reklama

Reklama