Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer 1
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (257)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Famózní projekt, u kterého se střídala naprostá tvůrčí genialita s nejpůsobivějším vizuálem za několik posledních let. A ten (bohužel ne vždy) naprosto unikátní přístup k odvyprávění děje a charakterizaci postav by měl být inspirací mnoha autorům. Čistá svoboda a umělecká kreativita z toho cáká na míle daleko a já chci podobných projektů víc. Pěkně prosím! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky dospělé animace je to prostě povinnost! Pro milovníky Scifi i Fantasy (které tu je v mnohem menší míře) povinnost! Kde najdete takovou sbírku povídek, které jsou uderné, vtipné, brutalní, filozofické, k zamyšlení nebo prostě tragické? Kde najdete tolik animačních stylů v jednom projektu? Je tu hravost a hromada skvělých nápadů. Jelikož je to antalogie, tak některé díly jsou lepší jiné slabší, některé myšlenky by si zasloužili prozkoumat víc, jiné míň a některé jsou tak akorát probádany. Tak jako tak, jsem rád, že to existuje a vždy se budu těšit na další sérii a vždy si rád pustím některé díly znovu! Přece jen je to často tak akorát kraťounké, aby se člověk zabavil a neplýtvá to zbytečně vaším časem v dnešní době přepálených stopáží! První série je pořád TOP (Hlavně díky kvantitě a své velké variabilitě, další dvě s polovičnými počty epizod jsou o něco slabší, ale pořád je to velmi silný projekt, kde si každý najde to svoje! 8/10 Silné doporučení! ()

Reklama

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kreativní hřiště pro autory, geniální. Každá epizoda má svoje šílené animátorské prvky a celkově to funguje jako velkolepá animovaná mozaika. Opravdu epické umělecké dílo. Tohle je must watch pro všechny, každý si v tom najde to svoje. Další věc, která mě na tom hodně baví, je délka epizod, prostě 6-20 minutové díly je přesně ta správná volba pro tenhle seriál, víc by ani nemělo smysl a zbytečně by se to natahovalo. Jako jo, sem tam se objeví epizoda, která je divná, slabá nebo nudná, ale určitě se najdou lidi, které bude bavit + udělat prostě tolik hodně příběhů a ještě aby všechny fungovaly perfektně, to je snad nemožně, zvláště v animovaném žánru. Emoce a postavy jsou většina úplně popiči, během té krátké stopáže epizod se mnoho kdy sblížíte s postavou více než s postavami v celovečerním dvouhodinovém filmu. Průměr hodnocení epizod by mi vyšel do celkového seriálu a všech sérií nejspíše na 4 hvězdy, ale tady to jako celek funguje mnohem lépe, i když mnoho epizod bylo na 4 hvězdy, tak už jen díky všem těm originálním a kreativním prvkům, co nabízely musím ohodnotit 5/5, to prostě jinak nejde. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý animovaný projekt od Tima Millera. Nebál bych se to přirovnat k Black Mirror. Kvalita dílů je dost rozporuplná, různá je i animace. Díly se odehrávají v různé době a na odlišných místech. Rozdílné jsou taky žánry. Nejvíc mi asi sedly ty sci-fi, případně s alternativní Zemí. Určitě stojí za to to vidět, protože je to dost originální a člověk u toho neztratí moc času. Budu se těšit na další sérii. "Vše se vrátí na začátek." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mno, špatné to není, ale jako celek mě to jako úplně nezaujalo. Rozhodně mě to nějak nenadchlo. V hodně krátkých příbězích se jede spíše na vizualitu než nějaký hlubší obsah, což mi trochu vadilo. Bylo to moc pozlátkové, na rychlou konzumaci a buď bez pointy nebo s hodně prostou a jednoduchou. Pár příběhů mě zaujalo, potěšilo zpracování povídky Joe R. Lansdalea "Rybí noc", jak nemusím steampunk, líbil se mi východní steampunkový příběh o liščím démonovi, naopak mě zcela iritoval díl o Hitlerovi.  Nadšení fanoušků fantastiky i chápu, ale já nejsem zrovna cílovka. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (35)

  • Když robot v bazéně připevňuje kachličky, tak jsou některé popraskané. V dalším střihu jsou ale všechny v pořádku. (Duoscop)
  • Zimův umělecký styl se podobá stylu A.M. Cassandreho. Ten se specializoval na grafické plakáty složené z jednoduchých geometrických tvarů a gradientních kompozic s využitím geometrie k vytvoření obrázků. (Sancoo)
  • Zbraně, které použivají vojáci, jsou samopaly PPŠ-41, odstřelovací pušky Mosin-Nagant a SVT-40, kulomet DT-28 a revolver Nagant. (K98)

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama