Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (10)

Currahee (2001) (E01) 

Válečných seriálů příliš nevzniklo, ten jeden opravdu slavný by měl ale fakt vidět každý a já se k němu teď, v letním volnu, konečně můžu dohrabat. Je totiž tím posledním, co mě drží na obsahuprázdném HBO. ()

Den všech dnů (2001) (E02) 

2. světová válka očima těch, v jejichž řadách by se mohl před těmi 80 lety ocitnout kdokoli z nás. Klobouček silných emocí tomuto seriálu přidávají doplňující informace mužů, co tu hrůzu fakt zažili. ()

Carentan (2001) (E03) 

Absolutně jsem nepočítal s tím, že už v roce 2001 byli tvůrci schopní na poli televizního výplodu splácat tak skvěle uvěřitelné triky. Takhle epesní bitevní sekvence nedokáže nabídnout ani kdejaký válečný megafilm. ()

Nováčkové (2001) (E04) 

Sice mi trochu vadí, že mám stále bordel v postavách a ani u opravdu známých tváří pořád netuším, kdo je kdo a díky tomu nedokážu prožít případný odchod postavy, všecko ale kompenzuje neutichající válečná vřava, co mě vždycky připoutá k obrazovce. ()

Křižovatky (2001) (E05) 

Přiznávám zcela nezaujatě, že jsem sice fascinován jakoukoli bojovou sekvencí, zbytková vata mě ale vůbec nedokáže vtáhnout, pořád netuším, kdo je kdo a to je pro mě u tak vážného tématu celkem problém. ()

Bastogne (2001) (E06) 

Řekl bych, že mou největší chybou je fakt, že seriál sleduju až 20 let od jeho uvedení, zub času se na něm ovšem vůbec nepodepsal, spíš naopak, vizuální hledisko je bezkonkurenční. Jen se nějak nedokážu vtáhnout do celkového děje. ()

Bod zlomu (2001) (E07) 

Pravdpodobně asi nejlepší epizoda vůbec. Smršť emocí od začátku do konce. Jo a taky už konečně snaha o ucelení postav i pro pomalejšího diváka. Tudíž velká spokojenost. ()

Poslední hlídka (2001) (E08) 

Jakmile se konečně objevil Eion Bailey a začal dávat důraz na osudy jednotlivých kolegů, člověku se hned lépe orientuje a může prožít to peklo pořádně s nimi. A najednou ho dokážou vtáhnout i kecací pasáže, třebaže absolutně nedává tu vojenskou hantýrku a nestíhá registrovat rozdíly mezi hodnostmi i celky jako rota, četa či batalion. ()

Proč bojujeme? (2001) (E09) 

Viděl jsem už spoustu válečných záležitostí z prostředí židovských táborů, nikdy na mě žádná z nich ale nedýchla tak silně jako zdejší setkání nic netušících mladých amerických vojáků s tou největší hrůzou, kterou Hitler stvořil. Fakt nepříjemný moment! ()

Body (2001) (E10) 

Srdceryvné voiceovery na mě vždycky zafungují a zdejší Wintersova promluva o tom, jak jeho jednotliví muži skončili, je tou nejúctyhodnější tečkou, kterou vůbec šlo na závěr tohoto seriálu umístit. ()

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama