Reklama

Reklama

Panoptikum Města pražského

(seriál)
Československo, 1987, 10 h 13 min (Minutáž: 52–68 min)

Předloha:

Jiří Marek (kniha)

Scénář:

Jiří Marek

Kamera:

Jiří Šámal

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Jiří Adamíra, Josef Vinklář, Josef Bláha, Ondřej Havelka, Karel Koloušek, Bedřich Prokoš, Dalimil Klapka, František Filipovský, Karel Augusta (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál kriminálních příběhů spisovatele Jiřího Marka a režiséra Antonína Moskalyka, který volně navazuje na oblíbené Hříšné lidi Města pražského, se vrací na obrazovky. Opět se tedy budeme setkávat s pány detektivy ze "čtyřky", jen pana radu Vacátka nahradil nový policejní rada Korejs (Jiří Adamíra). Jeho muži, pánové Bouše a Brůžek (Josef Vinklář a Josef Bláha), budou s pomocí již penzionovaného detektiva Mrázka (František Filipovský) a snaživého policejního koncipisty dr. Součka (Ondřej Havelka) řešit kriminální případy, které přinesla doba hospodářské krize na přelomu dvacátých a třicátých let minulého století. Jakkoli to byla těžká doba, lidé hřešili stále. Neboť hřešit je tak sladké... S humorem a lidskou shovívavostí se podíváme na příběhy hříšných a nehříšných pražských občanů, nahlédneme s nimi do prostředí, která bychom v našem hlavním městě již těžko hledali, prožijeme situace, které se rovněž nemohou opakovat... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele quokam k tomuto seriálu (6)

Funus (1987) (E01) 

Nostalgie. Dve hvezdy za precizni vypravu a za generaci hereckych bardu v plne sile. Úvodní pisen je tresnickou. Jen trochu nemam rad, kdyz v detektivce vysetruje komiser Stesti s inspektorem Nahodou. Scenarista by nemel pomahat a nahravat svym postavam, ale mel by je drzet pod krkem a vymackat z nich jen to nejlepsi. Za mne preciznich 40 pro. ()

Děvče od vody (1987) (E02) 

Poctiva zanrovka. Dil vsak kazi nadbytecne moralisticke a filozoficke kecy na konci legitimizujici krevni mstu. Holt, hvezda dolu. Taktez bych posetril na uvodu. Za mne 75 proc. ()

Atentát na ministerského předsedu (1987) (E03) 

Vlastne to nebyla detektivka. Pani inspektori ze Ctyrky nic nevysetrili, jen se tam, opet vice mene nahodou, jaksi prifarili, aby se nereklo. Byl to ale docela lidsky pribeh, ktery odtahla S. Stasova, sice vyborna, ale misty prehravajici, sekundovali Bartoska, Ruzek, Holy, herecka esa ve vrcholne forme, spolu s Jirim Klemem, ktery docela bohuzel v ceske kinematografii neobdrzel prostor odpovidajici jeho talentu, zde to byla jedna z jeho nejvyznamejsich hereckych etyd. V male roli se vyrazne mihnul i Josef Dvorak. Hvezdicku navic za predpripraveny seznam zatcenych a za valecnou vdovskou invaliditu.  Za mne lidskych 70 pro. ()

Letní přeháňka (1987) (E04) 

Skoro bez namitek. V epizodnich rolich skveli Vasinka, Vasut, Preiss, pak horkokrevny Vinklar, sangvinik Blaha, nadsenec Havelka, kazdy stripek puzzlete dokonale zapadl do vysledne mozajky. 5 proc dolu za serialove "specialisty a koronery," jak je spravne zprdnul Solom. Za mne bleskovych 95 pro. ()

Potkat Anděla (1987) (E05) 

Vrcholny dil, be pouze tohoto serialu, ale televizni tvorby 80. let. K Zednickovi neni co dodat. 100 pro ()

Reklama

Reklama