Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (363)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já tak přísný nebudu. I když se na druhý pohled vážně jedná o downgrade, a z Halloweenu je najednou generická akční vyvražďovačka namísto atmosférického horrorového slasheru, ty produkční kvality mu prostě nelze odpárat. Docela jsem se bavil. A i když už člověk netrne napětím jako před třemi lety, novátorský pohled na pošramocenou psychologii celého městečka mi rozhodně nepřišel hloupý anebo zbytečný. Je to sice posun do ne úplně zajímavých rovin, ale třeba ve svém závěru tahle moderní bububu trilogie překvapí. Hádám tajné katakomby pod domem, ze kterého je poslední záběr?? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak mohl tohle někdo schválit a vypustit do světa?! "Halloween" letos opravdu ZABÍJÍ, především ale mozkové buňky, protože město s větší koncentrací imbecilů pravděpodobně neexistuje. Idiotské chování je takovou hororovou klasikou, takže u jednotlivců či skupin jsem schopná ho tolerovat. Když si ale uvědomíte, že jediný logický čin celého filmu má na svědomí duševně chorý utečenec z léčebny, tak je něco sakra špatně. Co se týče Michaela, byl mi snad poprvé v životě fuk (stejně jako všichni ostatní), takže jeho teleportování se z místa na místo, umění neviditelnosti a nesmrtelnost, která byla posunuta na zcela novou sci-fi úroveň, úplně přejdu. Jediným pozitivem je, že došlo k zabití tak velkého množství lidí, že snad průměrná imbecilita pro třetí díl trošku poklesla... P.S.: Ještě jednou někde uslyším "Evil dies tonight!" a prostřelím si hlavu. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Na tento nový HALLOWEEN KILLS jsem se delší dobu těšil. Samozřejmě, že jsem na to rok čekal kvůli covidu, ale na to jsem si už chtě nechtě zvykl. Takže odkud začít? Nebudu zde vypisovat srovnání jednotlivých dílů. Prostě tohle je přímé pokračování verze z r. 2018, kdy halloweenská noc pokračuje. Co se týče trailerů, očekával jsem masakr a skvělou slasherovou zábavu. No, ve finále jsem byl ke konci trochu rozpolcen, že se film ubral jiným směrem a měl spoustu nových věcí, které Halloween nikdy neměl. Rozhodně tím nechci říci, že jsem zklamán. Právě naopak. Přečetl jsem si, proč to spoustě lidem moc nesedlo a některé argumenty chápu. Já to ale moc vytknout nemohu. Třeba vyvražďovačky byly o něco lépe točeny v tom r 2018. Zde byly též určitě dobré a řádně krvavé, u jedné scénky mi to přišlo lehce komické, ale to u slasherů bývá. Ihned z úvodu je tu jistá propojenost s původním filmem (r. 1978). Následující úvodní theme s dýněmi a Carpentorovou hudbou je super! Když už jsem zmínil Carpentera, tak hudba je sice už taková recyklace předchozích počinů, ale poslouchat se dala v pohodě. J. L. Curtis zde neměla tolik prostoru, respektive se v žádné akci neobjevila a mě to vůbec nevadilo. Už jen ten dějový nápad, kdy se městečko semkne a rozhodne se po Meyersovi jít mi přijde zajímavý. Takže nějakou tu myšlenku nám snímek nabídne a to zejména ve finále, které jak tu čtu diváky zklamalo nebo naštvalo apod. Musím se přiznat, že jsem z toho byl paf a ještě ten den jsem si úryvky z filmu, především konce pouštěl znova. Většinu té myšlenky či psychologického pojetí jsem pochopil. Jde o to, aby si diváci nad tím položili otázky co a jak a ne to hned sestřelit slabým hodnocením. Nicméně, závěr mi přišel strhující, okořeněný dobrým soundtrackem, ale něco bych tu ještě pozměnil, třeba asi vynechal Meyersovu poslední vraždu. To už bylo tak trochu na sílu, ale vzhledem k tomu, že se natočí ještě jeden díl téhle „nové trilogie“, tak top chápu. Hlavně jsem hltal záběry, kdy tu Meyers je chvíli bez masky. Šikovně byly natočeny, aby nebyl vidět detailně jeho obličej. Zbytek herců bez problému. Tempo filmu je docela velké, nové nápady tu jsou. Víc si stěžovat nemůžu. Solidní a netypická záležitost ze světa oblíbeného vraha v masce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Možná chápu rozpaky a výtky mnohých nespokojených diváků, ale já jsem byl spokojený. Když totiž víte, co čekat, pak nemůže dojít na zklamání. Michael Myers je nesmrtelný už od druhého dílu z roku 1981, a tak podivovat se po letech nad tímto faktem je zhola zbytečné. Pozorný divák si ale všimne i zdůvodnění. Myers není postava z masa a kostí, nýbrž zosobněné zlo živené strachem. Na druhou stranu stále se jedná o slasher, tudíž co od takového snímku očekávat? Zabijáka a kupu mrtvol. Obojí zde je. A dobře, že Myers také sleze z plátna, jelikož pak by to byl jen čistý masomlejn. Film je napínavý od začátku až do konce, má neklidnou podzimní atmosféru, smrt se vznáší nad městem. Vraždy jsou stylové odpovídající sečným a bodným zbraním. OK, hlavy nelítají, ale práce se zářivkou je chvályhodná. O něco slabší než předchozí díl, věřím však, že třetí tuhle trilogii důstojně uzavře. Osobně nechápu, proč se na to dívá ten, kdo nebyl spokojen s předchozím dílem, ba co hůř, tento žánr ho neoslovuje. To je přece ztráta času! Ale každého volba... A snad i zbytečné nářky na rasovou korektnost. Předpokládám, že Američané skládající se ze všech ras světa to vnímají jinak, než my. A když se nad tohle povznesete, není co řešit. Těším se na třetí část. p.s. v jednom komentáři jsem se dočetl, že jsou tam hodní černoši a bílý dav, co lynčuje. Tak to se autor hodně špatně díval. Kromě černochů jsou totiž ve zfanatizovaném davu i Asiaté. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Skvelý začiatok zapadne po chvíľke v hromade nudy a trapnosti. Keď nás chcú potom zhruba v polke tvorcovia presvedčiť, že v priebehu jednej scény (!) vyburcovali celý lekársky  personál nemocnice (!), k hádzaniu žien a pacientov (!) o zem, v afekte verejného lynču, ide už o regulérny výsmech a urážku zdravého rozumu.  A hlavne je to strašne neuveriteľne a monotónne natočené. Jediná pozitívna vec po úvode je, že rodinu Laurie Strodeovej hrajú (opäť) sympatické herečky. Mne to na 2* nestačilo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Věta: „Evil dies tonight,“ je ve filmu vyslovena přesně 29krát. (Takeshi666)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama