Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (293)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud bych chtěl dojebat nějakou známou hororovou sérii, udělal bych to přesně takhle! Tyhle slova použil jeden můj kamarád, když jsme se dostaly na téma "Tak co novej Halloween?! Viděls?" Ano, viděl, ale chtělo se mi brečet. Proč? Protože Michael Myers v kanále, vole! Proto!! Greenovi teď asi mnozí nemůžou přijít na jméno. Jak je vůbec možný, aby tenhle člověk, co s respektem a láskou naváže na původní Halloween, pak v následujících dvou filmech celý svoje úsilí spláchne do hajzlu a zmateným divákům ještě s úsměvem plivne do ksichtu. Díky moc, Davide. Opravdu sis myslel, že u pokračování kultovního slasheru bude chtít někdo čumět mikroskopem do hlav obyvatel Haddonfieldu? Seznamovat se s nima takřka hodinu a půl? Řešit jejich spory a životní bolístky, aby pak v závěrečný dvacetiminutovce konečně dorazil důchodce v bílý masce, přeříznul pár krčních tepen a krátce na to nedůstojně umřel? Ne ne, tady je všechno špatně. Samozřejmě až na těch pár mordů a Carpenterovy hudby, ale tak to jsme viděli a slyšeli už minule a jak to dopadlo. A vůbec, po tomhle lajdáckym zakončení mám - i když si to nerad přiznávám - chuť na Halloween Kills. A to není moc dobrá vizitka tohodle filmu, že? Tak snad zase za pár let a o dost líp. Prozatím dobrou noc, Miku. (30%) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slasher krámek hrůz, kterému přes čtyřicet let v masce a s nožem v ruce šéfoval zabiják jménem Michael Myers, se pomalu a jistě zavírá. Ale počkat! Spielberg přece také kdysi oživil dávno mrtvé dinosaury. Takže třeba za mnoho let se bude nějakému filmaři enormně stýskat po primitivním lidském monstru a ono samotné opět nějakým způsobem oživí a vrátí do hororové hry. Režisér David Gordon Green novodobou hororovou ságu neopustil ani tentokrát a servíruje další chod. A ten je oproti předchozím dvěma anabázím - Halloween a Halloween zabíjí - uchopen a směrován z pohledu outsidera Coreyho (Rohan Campbell), který začne být maniakem a lízat ve svém běsnění zadnici věkem vetchého Myerse. Pochopitelně se to neobejde bez velmi kontroverzních scenáristických postupů, což se projevuje následujícím způsobem. Maniak je neskutečně nesympatický a krásy také moc nepobral, ovšem nějakým záhadným způsobem padne do oka vnučce naší staré dobré Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), která se okamžitě (na povel scenáristů) do něj vaginálně zamiluje. Dotyčná patrně doma nemá zrcadlo, pravděpodobně má neblahé myšlenky, že by v městečku Haddonfield na ni s pícháním čekal pouze ježek a kaktus a celkově už nechce čekat na jakéhokoliv švarného jinocha. Zjištění, že onu vnučku hraje vnadná Andi Matichak, která by za příčetných scenáristických okolností mohla roztahovat nohy nagelovaným frajerům z posilovacích strojů, je opravdu nemilé. A tu jejich nepravděpodobnou love story, která se táhne napříč celým filmem, bude divák skousávat s velkými obtížemi. Režisér v tom ale měl celkem jasno. Nechtěl opakovat v x-té variantě zažitý koncept stereotypního pronásledování a vražedného nahánění jednoho sourozence druhým. A pustil se do nečekaného směru, který v podstatě Myerse odsunuje na druhou kolej, do popředí staví nové Zlo, přičemž celé to pojetí příliš typickou značku Halloween až tak výrazně nepřipomíná. Nezapomnělo se na zabíjení, které tentokrát působí svěže a neotřele a pochopitelně i brutálně. Radostná je už scéna před úvodními titulky, která odvážně odklízí ze scény dětského otravu. A různá další zabití jsou rovnoměrně rozeseta po celé délce filmu. Známý halloweenský hudební motiv se také na úvod rozezní v titulkách, dál už se objevuje jen sporadicky. Herecky je film v pohodě, každý z účastníků se snaží. Proslulý zabiják Michael Myers ušel od svého zrození, které učinil v sedmdesátých letech minulého století proslulý tvůrce John Carpenter, pořádný kus hororových cest a prošlapal je s rozličnými režiséry rozličných kvalit. Na svých toulkách se vždycky nepotkal s ohromující příběhovou kvalitou, dokonce to s ním v devadesátkovém období vypadalo dost mizerně. Ovšem s kvalitním režisérem se vzchopil a vstoupil s ním následně do trilogie, která má celkem zajímavé vyústění a odvahu dát filmu novou krev a směr.  8/10 ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

!!Obsahuje větší než malé množství spoilerů!! Byť tedy už jen ten samotný název filmu asi dává tušit (a spoileruje), jak to vlastně tentokrát dopadne. Pač chápu, že zastřelit, podříznout nebo upálit Michaela nejde, ale tu drtičku už přežije asi těžko. Poslední (doufejme a modleme se ke svatému Carpenterovi) Halloween je sice o něco menší provar, než byl díl předcházející (ale to bylo vážně peklo), nahoru ho tahá hlavně hlavní (anti)hrdina (pač to je psychopatická držka k pohledání), ale jinak to co do scénáře zase plave. Navíc když točíte film o jednom z nejikoničtějších murdererů a on tam vlastně celý film není (a když už je, tak spíš tak nějak navíc), je to prostě na prd. A nechci do toho paní Curtisové kecat, ale měla by si říct, jestli má ve svém věku něco takového (mlátit se tam z důchodcem Myersem) ještě zapotřebí... Happy Halloween! (Ale abych jen nefrflal, v kině to zážitek i byl. Docela. Trochu). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. Naposledy oživil Michaelov príbeh režisér David Gordon Green, ktorý natočil vlastnú halloweensku trilógiu. Odštartoval ju v roku 2018 surovou chuťovkou, ktorá vzdáva podctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá atmosféra, skvelý carpenterovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Bol to parádny masaker. Dal som mu päť hviezdičiek. O tri roky neskôr, v roku 2021, prišiel do kín Greenov snímok "Halloween zabíja", ktorý plynule nadväzuje na prvú časť. Michael Myers dostal dosť priestoru, aby znova predviedol svoje vražedné vyčíňanie. Ja som bol z jeho výkonom spokojný. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. A s radosťou som sa vrhol na tretí diel, ktorý nesie názvom "Halloween konči". Bohužiaľ však prišlo veľké sklamanie. Davidovi Greenovi došiel dych. Záver trilógie nezvládol. Tomuto nepodarenému experimentu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pane bože, za co?! Takhle stupidní a úmornou dehonestaci Michaela Myerse a všeho, co kdy představoval, bych u filmu podepsaného Carpenterem a Jamie Lee Curtis nikdy nečekal. Leč dočkal jsem se v plné parádě a nevěřícně vstřebával jeden scenáristický kopanec do rozkroku za druhým. Z Myerse se stal přizdisráč v nudné a imbecilní taškařici, která se vtipně pokouší rozřešit samotnou podstatu zla a během toho neví, co si počít s hlavními postavami. Málokdy jsem se u mainstreamového hororu cítil tak trapně - aspoň že to násilí je v závěru celkem lahodné, i když k uzoufání nudný úvod a rádoby překvapivý, křečovitý prostředek to samozřejmě nezachrání. Hlavně už konec, celá moderní trilogie jako kdyby vůbec nechápala, o co původně šlo. 30 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V čase 01:05:35 předvede Michael Myers (James Jude Courtney) svůj slavný kousek, při kterém svoji oběť zabodne nožem do zdi. Jedná se o naprosto absurdní nesmysl. Vzhledem k velikosti nože a délce samotné čepele, síle, úhlu a rychlosti Michaelova nápřahu, délce následně trčícího ostří a rukojeti z těla, tloušťce těla oběti a pevnosti stěny není možné, aby se Michaelovi podařilo zabodnout nůž do stěny skrze lidské tělo tak, jak je zobrazeno ve filmu. Zároveň je také vzhledem k nemožnosti dostatečného zabodnutí nože do zdi a váhy těla oběti naprosto vyloučeno, aby tělo zůstalo posléze na zdi viset a nespadlo. (Mangano)
  • Otázkou bola použitie Jasona Voorheesa do filmu, ale režiséri sa rozhodli, že nebudú spájať tieto dve filmové série. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama