Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Robovi Zombiemu sa to podarilo. Dokázal nakrútiť ešte horší film ako jeho remake Halloweenu. Ak mal prvý film nejaké elementy, z ktorých fanúšikovi nebolo na grc, bola to pôvodná hudba, Mišova maska a Loomis. Po Carpenterovej hudbe niet ani stopy, zdrap, ktorý sa tvári ako maska sa už na seba ani nepodobá a Loomis prešiel takým neuveriteľným prerodom osobnosti, že sa to ani nedá opísať. Inak všetko ostáva na rovnakom - strašní herci, ešte horšie dialógy a naivný príbeh. Ten je inovovaný o snové vízie, ktoré sú úprimne na smiech a dávajú veľký kopanec do zadku logiky (Michael a Laurie sú azda nejako telepaticky prepojení?). Perličkou je biely kôň, ktorý je jedno veľké WTF. "Zaujímavý" koniec je výsmech študovanému fanúšikovi, lebo vie, že vykráda minimálne dve klasiky (štvrté diely Piatka trinásteho a Halloweenu). Nechutným vrcholom všetkého je Michael Myers čoby 40 ročný metalista-drevorubač. Zlaté Halloweeny 3, 5, či 8 - oproti tomuto tu sú to veľdiela. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani prvni dil nebyla zadna velka pecka, takze jsem od druhyho nic moc necekal a skutecne jsem nic moc nedostal. Nechapu, na co si Zombie hraje, misto aby nam predlozil pekne krvavou beckovou vyrubavacku se znamou postavou, snazi se o nejaky umeni nebo co, a i kdyz nejsme ochuzeny o nejaky to zabijeni a to navic docela pekne brutalni, zaroven do toho mota spoustu zbytecnejch snovejch sekvenci, zbytecnou linii s doktorem a proste cely se to snazi tvarit jako neco vic. No a to bohuzel nefunguje. Ale zaroven to nefunguje ani jako beckovej horor, protoze to proste neni strasidelny a co si budem povidat, rozsekany a rozparany mrtvoly jsou dneska v kazdy druhy vyvrazdovacce a tady to neni natoceny nejak extra super, aby to nejak sokovalo. Navic celej ten pribeh je takovej o nicem, sice je fajn, ze primo navazuje na prvni dil, ale co je to platny, kdyz je to cely desne zmateny a sceny tam Zombie seka jednu pres druhou bez nejakyho smyslu. Navic hlavni hrdinove mi byly u prdele a pulku filmu sem cekal, kdy uz konecne Myers to urvanou kravu rozmazne o stenu. No a co se tyce samotnyho Myerse, masakruje sice furt pekne, jenze pulku filmu se mota nekde po loukach a lesich jak vandrak a druhou pulku filmu tohle dvoumetrovy tupy hovado strasne nenapadne vsude vyskakuje a jednotlivy vrazdy jsou za chvily lehce predvidatelny. Navic zaverecny odmaskovani, wtf? Proste solidne natoceny a pekne krvavy, ale zaroven nezabavny, plny nesympatickejch postav a naprosto zbytecne dlouhy hororovy becko, ktery si hraje na neco vic a me to proste nebavilo. Slabsi 3*. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Není vůbec lehké ohodnotit tento film. Odklon od původní Carpiho verze je už na světelné míle daleko a zbyl tak jen velmi, ale opravdu velmi brutální slasher. Nemůžu si vybavit, jestli jsem vůbec někdy viděl něco nechutnějšího a brutálnějšího. Míra reality pro mě dosáhla maxima a film zapůsobil na moje nejvnitřnější pudy. Velice dobře chápu lidi, kteří dali odpad. Opravdu jen pro otrlé diváky. PS: Než jsem na film šel, tak jsem viděl na óčku dj divák. No a zrovna se v tomhle dílu ptali lidí na halloween 2. Jakse těší, jaké to bylo, kde se lekli atd. A byl tam taky 11 letý smrad, kterej machroval, co už všechno viděl a jak má rád sav filmy(SAW). No myslím, že po tomhle výplachu musí prdět doma strachy do teď. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Sebezahleděná glamrocková slátanina, která působí jako "Repo: Genetická opera!" bez nadhledu a reflexe, ale zato s hysterickým vypětím. Monotónní sérii sugestivních zvukových efektů a detailních gore záběrů prokládají absurdní symbolistní sekvence, které svou strojeností připomínají parodie na 60's artovky a jež mají Myersovým činům dodávat motivaci. Škoda, že ta odporuje předchozímu dílu a z rádoby "hustého" závěru dvojky dělá nelogický samoúčelný vtípek. Navíc se Zombie zřejmě inspiroval remakem "Pátku třináctého", který měl lepší tržby než "Halloween", a z Myerse udělal také hororového Terminátora - dokonce i s částečně poškozenou "tváří", z pod níž vystupuje "podstata" vraždícího stroje. A ponaučení z filmu? Nedovolujte si na bezdomovce; mohou to být masoví vrazi. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Zombiemu uznať. Podobne, ako pri jeho prvej návšteve Haddonfieldu v roku 2007, ani teraz sa nenecháva zviazať putami kultovej Carpenterovej predlohy. Hoci si ju váži (nemocnica, odhalenie vzťahu medzi Laurie a Michaelom), otrocky jej neslúži, skôr jej symbolicky vzdáva hold a ide si svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ, príliš vlastnou. Na jednej strane je svoj (halucinogénne pasáže), na druhej strane používa neznesiteľné slasherové klišé, s ktorými by mali noví hororoví režiséri pravdupovediac po opotrebovaných desaťročiach prestať a skúsiť to robiť inak. Alebo si naozaj myslia, že unudených divákov baví miliónty krát krútiť hlavou nad tým, ako obeť v nočnej divočine ziape na kilometre ďaleko, hoci vie, že za ňou je sériový vrah, namiesto toho, aby bola ticho, ľahla si do vysokej trávy a 5 minút sa nehýbala? Zombieho jednotka ma bavila. Toto nie. Scenár je chaotický, réžia nesústredená a dvojhodinová stopáž smrtiaca (a zbytočná). Humusácka atmosféra 70-tych rokov nie je všetko a výrazne ubudlo aj "ksichtov" z vedľajších úloh (v porovnaní s predchádzajúcim dielom). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama