Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý Piatok 13 ktorý som videl. Jason sa vracia z hrobu pretože ho dvaja mladíci vykopú a chcú ho podpáliť. Zhodou náhod ho trafí blesk ktorý je preňho ako resuscitácia , a je späť vo svojej plnej kráse. Zabíjanie pokračuje a chlapcovi ktorý ho vykopal nechce nikto veriť mŕtvol však pribúda. Je tu zopár fakt slušných originálnych vrážd na 80 slaher je to výborné jeden s tých lepších friday 13th. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi, jako by timto filmem probehl nejaky cenzor. Minimum vrazd na kameru, zadna prsa, zadna sprosta slova... Film se docela lisi od jinych, hlavni roli tu hraji 4 skupinky... tabornici, tommy a megan, polozmatena policie a samotny Jason. Jason jde uz z kultovni vraha prechazi na sci-fi nesmrtelnou postavicku... Na jednu stranu urcite dobre, na druhou mozna spatne. Tentokrat me docela zklamala hudba a zvuk vubec.... Co se samotneho hodnoce ni tyka, Jason se uz vytasil v lepsim svetle, ale take v horsim.... prumer. Uz se tesim na sedmy dil :D ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně mi připadne zbytečné se zabývat každým dílem této série kromě některých vybraných. Tento mezi ně rozhodně patří. Šestka je jednoznačně nejlepší díl série. Má od začátku neuvěřitelný spád, vysoký bodycount, Jason je k nezastavení, navíc přibyl (škoda, že jen v tomto díle) občas nějaký ten humor, výborná kamera, skvělé záběry na Jasona, ze kterého tento díl dělá opravdu ultimátní stroj na vraždění. Šestka převyšuje všechny díly o několik řádů a v oblasti amerických slasherů je to opravdu to lepší, co tehdy vznikalo. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Konečně trochu povedenější díl. Tommy, který už dávno není ten zamlklý stydlín z blázince, přichází spálit Jasonovo tělo, aby ve svém životě nabyl konečně jistoty a duševního klidu. Jenže Murphyho zákony tomu nechtěly a co se pokazit mohlo, to se taky pokazilo... Jason se vrátil a tentokrát je pěkně naštvaný. Příběhově je na tom šestý díl rozhodně lépe než ty předchozí, s vcelku sympatických hereckým obsazením také neudělali tvůrci chybu a co se týče Jasonova řádění, dočkáme se pár velmi vychytaných brutalit a akčnějšího děje. Nechybí pár docela vtipných scének, které naštěstí v nejmenším nanarušují ty správnou béčkovou atmosféru. Závěr je pak docela bomba, Jason totiž svou shnilou kůži nedá zadarmo:). Jako samostatný film to sice není kdovíjak ohromující a světoborné, ale jako součást série mi to udělalo nemalou radost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Letní tábor a jeho oddíloví vedoucí, malí táborníci i přilehlý úřad šerifa mají zvýšenou pohotovost. Na inspekci se totiž dostavil obávaný zabiják Jason Vorhees. Jsme v jeho domovské oblasti Crystal Lake a shodou okolností je v kalendáři pátek třináctého. Šesté trampoty muže s hokejovou maskou a  mačetou si vzal do parády Tom McLoughlin, posléze televizní rutinér, v době vzniku filmu celkem přijatelný režisér, který Jasonovi pošle do jeho krvežíznivých pařát hojný počet obětí. Ne každý mord je ale výstavní. Realizace zabití mně přišla poněkud nevyvážená, co se týče kvality explicitnosti, mnohdy podivně nadsazená - Jason jedním máchnutím sťal mačetou tři hlavy najednou. Nekoná se žádná nahota, předchozí díl v tomhle ohledu nezahálel. Nechybí neotřelé vyústění některých scén - viz soulož v karavanu. A jakékoliv herecké křoví, dá-li se to tak nazvat, přece jen jsme ve slasheru, kde se herci převážně vyskytují jen v podobě budoucích obětí, je vhodně zvolené. V tomto směru vyniká fešná blondýnka Jennifer Cooke, která záhy utvoří tandem s Thomem Mathewsem, aby jednou provždy skoncovali s Jasonem. Ačkoliv se ve filmu vyskytuje tábornická drobotina, zůstane ušetřena. tak odvážný film není. Finální zúčtování ovšem představuje značnou slabinu. Vůbec mě neuspokojilo. Nápad nalákat Jasona na místo, kde to všechno začalo, zněl zajímavě, výsledná realizace byla ale spíše k smíchu. Stran invence se také něco málo urodilo. Rekreační oblast neblahé pověsti byla kupříkladu přejmenována. Režisér si vedl dobře, až na tu finální část. Podstatné je zjištění, že i když už se jedná o šestý díl série, má to stále drsný náboj a úpadek se nekoná. 6/10 ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)
  • Film bol zakázaný v Egypte a vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama