Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (636)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ne, neutečeš. Úvodní půlhodina je snad tím nejlepším, co se za posledních deset let na hororovém poli urodilo (a že se toho rodí požehnaně) - zbytek už je poněkud slabší, nicméně pořád TO tam bylo. Především úžasně bezvýchodný pocit, neboť kletby se dá zbavit jediným způsobem (a fakt moc doufám, že nepřijdou okázale debilní pokračování, jež z mytologie udělají tradičně nesmyslný maglajz) a ten rozhodně není žádným způsobem definitivní. Velkým tahákem je kamera, jejíž pátravě pomalé pohyby jsou přímo úměrné zvolenému tématu a pak také hudba, dokonale umocňující jinak minimalistické strašení (viz úvodní scéna, případně školní "honička"). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Halloween pro 21. století. Na rozdíl od Carpenterova majstrštyku nepřichází Mitchell takřka s ničím výrazně novým a ozvláštňujícím, protože síla a půvab It Follows spočívá především v návratu k rozvážným staromilským žánrovám - není třeba generovat úchvatné cool zabijáky a útočit na diváka stylistickými exhibicemi, stačí zvýraznit nejpřirozenější lidské potřeby a znervózňovat samou předtuchou, že kruhově rozebíraný prostor naruší neodbytný tajemný vetřelec. Výborně obsazená a moc hezká Maika Monroe, skvělá retro muzika a dostatek tvůrčí uvědomělosti, díky níž se jednak může budovat vtahující filmový prostor bez konkrétního časového vymezení (retro automobily například vypovídají o 80. letech, zatímco oblečení a design domů se skoro nijak neliší od současnosti), jednak se formálně nevybočuje od hororové 'slasher' roviny k rozměrnějším myšlenkovým liniím, které přitom chytrá premisa atakuje. V závěru bych sice přitvrdil, ale zase se zachovává soudržnost a nejednoznačnost. 85% a pátá hvězda už jen za to, že žádný jiný horor z celé dekády si ji asi nezasloužil více. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Co je to vlastně za žánr ? Horor ? No, z části určitě jo, ale občas mi to tak nepřišlo. Do kina jsem na to nakonec nevyrazil, trailer mě až tak moc neuchvátil a tak to dopadlo i po shlédnutí. Podprůměrná záležitost, na kterou se dá hned zapomenout. Alespon já se k tomu tak stavěl. Hlavní herečka tohoto snímku Maika Monroe je pěkná, ve filmu The Guest mě zaujala. Zde sehrála svůj standart, když měla ujetou postavu. Ten princip byl spíš trapnej – myslím tím scénář atd. Máme tu neznámého démona či co, který pronásleduje svou obět. Jako, neříkám, že to nebylo zajímavé, ale místy to bylo fakt trapné. Třeba scéna u vody se mi líbila, nebo finále v bazénu bylo celkem solidní. Třeba chodící bába, nebo žena, které byly vidět prsa – to byl fakt úlet, spíš jak nějaké ujeté porno mi to ve zlomku vteřiny napadlo. Hororové prvky ? No, je jich tu teda málo. A ani jediná lekačka. Krev ? No, trochu jo, ale moc jí tu není. Atmosféru to má ale naopak celkem slušnou, takovou netypickou. Nebo hudba je ještě docela zajímavá. Takže, dá se to strašně těžce hodnotit. Dal bych i 3 hvězdy, ale naštvalo mě, že se ve filmu nic výraznějšího nedělo, konec mohl být trochu logičtější. !!!!! MOŽNÝ SPOILER !!!!! Maika si tu zasouloží s 6 frajéry, aby se jí démon nedržel a přisál se na někoho jiného. Kdyby to bylo jednou, max dvakrát, pochopil bych to, ale ne tolikrát. To bylo fakt ujetý. Nejdřív posera na začátku, který se chtěl zbavit toho démona, tak si zasouložil s Maikou, přelezlo to na ní, nějak. Pak jí chtěl pomoci jeden frajer, hezky jí to tam mrskal v nemocnici, poté uviděla na lodičce 3 frajéry, hurá za nima plavala. A nakonec její nesmělý kámoš. WTF ?no já nemohl. !!!!! KONEC MOŽNÉHO SPOILERU !!!!!Tohle vážně nemůže být povedený film. V červených číslech ještě je ? No a co ? Kašlu na to, mě to nesedlo a konec. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemám slov !! Něco takovýho jsem v době podělanejch kinosrágor jako jsou Insidiousy a Conjuringy vůbec nečekal ... Ten film je hrůza sama!!! Od samotnýho začátku do úplnýho konce. Nedá divákovi vůbec možnost vydechnout. Dobrej neotřelej nápad (...i když by se dalo srovnat s několikrát zpravovanými "Uchvatiteli těl", ale to je zde nepodstatný. U hororů se zásadně nebojím, naposled mi hrůzu nahnal Insidous jednička a před tím už si nepamatuju. Tohle je jednak vrchol filmovýho a hororovýho umění v jeho pravé podstatě. Nejsou potřeba střeva, krev atd., aby se při tom člověk zesral strachy. GRANDIOZNÍ KAMERA!!! Pastva pro oči každej záběr. Ještě lepší hudební podkres, to je prostě něco neskutečnýho, jak to člověka drtí. Zlo může být úplně všude, lekačy kurevsky fungují, parta hlavních hrdinů je relativně sympactiká. Nemám co vytknout. TAKHLE má vypadat moderní horor pro široké publikum, který má jít do kin. Ještě teď po shlídnutí jsem nesvůj, přiznávám bez mučení .... bál jsem se, skutečně se Flipnic bál (a to měl v sobě diazepam desítku a rivotril jedničku ... :-D --> NEPOMOHLO!!) Horor roku a evidentně není šance, aby ho ve svým ranku už něco asi překonalo. Domácí kino nebo kvalitní sluchátka povinost. Uuuufff ... a já teď z hrůzou přemýšlím, jestli jsem v dolním patře baráku zamkl všechny dveře .... :))) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad podpořen jistým zpracováním. I když se zrovna nic hororového neděje, tak je to sympatická nezávislárna o mladých lidech. Jenže rejža horor umí a když na to přijde, tak je to hodně fajn. Nejsou tam laciné lekačky, ani odpudivé gore, či snad nějaká akce. Prostě jen jistota, že to jde po vás, a i když nejste první v pořadí víte, že to tam prostě někde je. Mamutí podíl na působivosti celého filmu má hudba od Disasterpeace, jako kdyby vypadla ze synťáku Johna Carpentera. Vlastně celý film se nese v duchu těch temných Carpenterovek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Báseň, ktorú číta nahlas učiteľka v triede, je "The Love Song of J. Alfred Prufrock" od T. S. Eliota. Zdá sa, že báseň má s filmom spoločné črty. (Pat.Ko)
  • Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly. (MrPierc)
  • Kino, v kterém se ocitá dívka s přítelem na začátku, je Redford Theatre – historické kino v japonském stylu s plně funkčními varhany značky Wurlitzer. Kino se nachází na adrese: 17360 Lahser Road, Detroit, MI 48219, United States. Premiéru zde měl i film Lesní duch (1981). (MrPierc)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama