Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

SeBig 

všechny recenze uživatele

A opět vyvraždovačka tentokrát SPOILER: Né s Jasonem bohužel ale nějakým šaškem co si na něj hraje to mě na konci docela zklamalo a zaroven by mě to i překvapilo ale bohužel jsem si přečetl komentař se spoilerem sice mě to nasralo ale co.. KONEC SPOILERU. Holky taky nic moc takže jsem si erotické scény tak neužíval ale zase na druhou stranu vraždy dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co asi čeká divák od dlouhé řady pátků 13.? Vyvražďovačku, jinak nejspíše nic. Vražděního je opravdu dosti, jenže vše je jaksi tuctové. Když už chybí gore, jeden by myslel, že tvůrci předvedou alespoň zajímavé vraždy. Jenže magor s mačetou s ní jen mává, občas se chopí sekery či jiného bodnořezného nástroje a bez kouska fantazie setne či probodne další oběť. S blížícím se závěrem dochází k proměně ve vydařenou komedii, kdy je vskutku velmi těžké ubránit se trvalému záchvatu smíchu. Při výkřicích údivu (zjm. v závěru u auta s podříznutým policistou) jsem si nechtěně vzpomněl na výbornou parodii Rocky Horror Picture Show. Jedna hvězda za trojí prsa (+ 1x miss mokré tričko) druhá za song His Eyes od Pseudo Echo (připomněli mi Ultravox). Toť vše... ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

kontraproduktivni aranzma vrazd: a) nedovadu si vysvetlit scenu se svetlici v tlame... kdo mel padesatku zarovku v hube, vi asi vic.... b) dookola opakujici se detaily na cepel macety docela nudi c) 2/3 outscreen vrazd...nevychazi mi z toho nic jineho nez boring rejting 4/10... nejslapsi friday od zacatku teto brilantni horrorove sagy.. ztrata casu, navic o zkouskovem.... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená hororová komédia patriaca do mojej obľúbenej série. Má dosť dobrý príbeh o Tommym, ktorý sa ani po rokoch nedokázal vyrovnať s krvavým vyčínaním Jasona, ktorého sa mu podarilo zabiť a tak len prechádzal z ústavu do ústavu až skončil v príjemnom prírodnom tábore pre podobne postihnutých ľudí, ale v okolí sa začali množiť mŕtvoly a všetko to nasvedčuje tomu, že Jason je späť alebo ho aspoň niekto napodobuje. Spracovanie sa mi páči, na rozdiel od všetkých predchádzajúcich dielov tu netreba čakať na záverečnú fázu, kedy sa už dej rozbehne a začne sa venovať zabíjaniu, tu sa likviduje prakticky celý film, pričom ale nechýba klasický dynamickejší záver, ale dej je aj tak dostatočne zaujímavý, ponúka možnosť premýšľania nad tým, kto sa vlastne ukrýva za maskou a navyše je tu aj dostatok zaujímavých postáv. Scén so zabíjaním je tu dosť a síce mohli byť aj lepšie, ale sú dostatočné. Ako som už spomínal, tu sa likviduje prakticky celý film, pričom vraždy prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, takže dlhší čas bez nich sa tu nenájde. Síce nie sú výraznejšie krvavé a ani moc nápadité, viac ma zaujalo asi iba priťahovanie remeňom mladíka cez oči, ale potešia. O napätí sa tu moc hovoriť nedá, ale tento film sa na rozdiel od tých predchádzajúcich takmer vôbec nesnaží pôsobiť ako horor, ale tvorcovia si zvolili skôr taký čiernohumorný prístup a to im celkom vyšlo. Herecké obsadenie je celkom dobré, postava Tommyho je zahraná dobre, bežné vedľajšie postavy sú bez problémov a zaujme aj niekoľko zábavných postáv. Réžia a technická stránka potreby filmu bez problémov spĺňajú. Prakticky jediný väčší zápor tohto dielu je to, že tu nezabíja samotný Jason, ale inak je to správne dynamická zábava, ktorá patrí medzi tie lepšie diely. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 72%. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když Tommy (John Shepherd) hodí na postel masku mimozemšťana, tak v jednotlivých záběrech mění polohu. (Stocki)
  • Film měl velké potíže s ratingovou komisí MPAA, která požadovala z původní verze odstranit 16 scén. Nakonec byl rating R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) schválen až na devátý pokus. (gogos)
  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)

Reklama

Reklama