Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Velká rodina Forsytů žije ve Viktoriánské a později Edwardovské Anglii více než příjemným životem vyšší střední třídy. Dvěma hlavní postavami jsou Soames Forsyte (Eric Porter) a jeho bratranec Jolyon Forsyte (Kenneth More). Soames je právním zástupcem, vždy řádný a přímočarý. Jeho láska ke krásné Irene (Nyree Dawn Porter) je jeho jedinou slabostí, stejně jako jeho krásná dcera Fleur (Susan Hampshire). Mladý Jolyon je jeho opak, svobodně uvažující umělec, který opouští svou manželku, aby žil s chůvou svých dětí. Jejich životy a životy jejich dětí se budou protínat více než 30 let a jedněm budou přinášet štěstí a druhým tragédii. (sator)

(více)

Recenze (20)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Kult 60. let, přelomový seriál, vlastně první "velký" seriál všech dob. V Anglii v době vysílání premiéry prý se vylidňovali ulice, faráři přesouvali bohoslužby, protože měli prázdný kostel... Někdy v 90. letech ho myslím TV Prima uvedla znova a už to nějak nebylo ono. S odstupem času seriál působí pomale, roztahaně, kouzlo se vytratilo. Ani jsem to nedokoukala. Přesto z nostalgie 4 hvězdičky. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů jsem nabyl dojmu, že se jedná o legendu, ale bohužel musím konstatovat, že po shlédnutí jsem byl silně zklamán. U mě tedy neobstála. Mnozí zatracovali novější provedení z roku 2002, ale u mě v porovnání se starším jasně vítězí to novější. Zde mi připadají mnozí herci toporní, nepřirození a postavy zahrané jaksi bezcitně, afektovaně a ve vícero případech shledávám že i nevhodně obsazeny. A co si budeme povídat, na hercích to zde stojí. Vyprava je nulová, kamera černobílá, takže kostýmy zanikají v šedi, hudba nijak chytlavá. V roce 1967 to mohl být hit, protože z Ostrovů se toho k nám asi přiliš nedostalo, ale v dnešní době už to nemá krom příběhu příliš co nabídnout. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele

Překrásná ukázka seriálu z dob dávno minulých.Naprosto perfektně zahraná postava Soamese,kterou jedna polovina divácké obce nenáviděla a druhá zbožňovala.Skutečně dokázal vylidnit ulice a spousta lidí si mněnila směny v práci,jen aby jim neutekl žádný díl..Ohnivé hovory diváků po odvysílání každeho dílu a odhady co bude dál,tak takováto atmosféra provázela málokterý seriál z 60-tých let.Snad jedině "Kdo chce zabít dr.Killdera" nebo "Abonent na lince U". ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu pochopit, že tomuto povedenému dílku může někdo udělit označení "odpad", ovšem "každej sme ňákej", že? Už při prvním provedení na obrazovkách ČST jsem byl jako tehdy v podstatě malý chlapec úplně uhranutý, při obnovené premiéře v devadesátých létech jsem si jen potvrdil, že tato klasika byla opravdu zpracována na úrovni vysokého standardu. Téměř až skoro 80%. ()

sator

všechny recenze uživatele

Velká rodina Forsytů žije ve Viktoriánské a později Edwardovské  Anglii více než příjemným životem vyšší střední třídy. Dvě hlavní postavy jsou Soames Forsyte (Eric Porter) jeho bratranec Jolyon Forsyte (Kenneth More) Soames je právním zástupcem, vždy řádný a přímočarý. Jeho láska ke krásné Irene (Nyree Dawn Porter) je jeho jedinou slabostí, stejně jako jeho krásná dcera Fleur (Susan Hampshire). Mladý Jolyon je jeho opak, svobodně uvažující umělec, který opouští svou manželku, aby žil s chůvou svých dětí. Jejich životy a životy jejich dětí se budou protínat více než 30 let a jedněm budou přinášet štěstí a tragédii druhým. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Jaroslav Dietl po letech přiznal, že právě tento seriál byl pro něj zásadním impulzem k napsání svých nejznámějších seriálů a pro pochopení toho, co všechno je možné v televizi natočit. (raininface)

Reklama

Reklama