Reklama

Reklama

Bezstarostný pohodář Nyles (Andy Samberg) se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti). Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany... Chytrá i ztřeštěná letní komedie vás rozesměje nahlas a zároveň vám připomene, že i když zdánlivě na ničem nezáleží, stojí za to zachovat si aspoň trochu lidskosti a lásky. (Aerofilms)

(více)

Recenze (324)

Happens 

všechny recenze uživatele

"Peralta" to hraje Peraltu, lehkomyslného pohodáře. Tak jak ho známe. Nicméně když do bludné smyčky vyjadřující pomyslný bezstarostný život mužů, co nechtějí dospět a pořád jen kalí a chillují, dorazí sympatická cynická Sarah, tak dojde k zvratu. Zprvu si také užívá tento styl života, ale pak chce odejít. Vystuduje a pokusí se o fungující únik. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veselé a správne uletené, námetovo síce jasne podobné s Na Hromnice o den více / Groundhog Day, ale obsahovo niekde inde. Sympatické postavy a taká oddychová zábava pre tých bez väčších nárokov na hĺbku. J.K. Simmons ako top herec mohol dostať väčšiu minutáž, človek sa baví už len jeho výrazom. Veľmi silné tri hviezdy s dobrým pocitom na záver, možno po rozmyslení zvýšim na štyri. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Palm Springs” ("Palmové Pramene"), je slnečné mestečko kdesi v Kalifornii, so samými tropickými stromami, utešeným, letným počasím, či aj k tomu s bezstarostnými ľuďmi, extra naviac. A k tým by som kľudne mohol priradiť i takého sympatického, miestneho povaľača Nylesa. Má to však jeden podstatný háčik ? Totiž v neďalekej púšti sa nachádza zázračná a záhadná jaskyňa, do ktorej, ak vkročíte v danom, časovom okamihu, nastane, t. j. spustí sa tzv. « časová slučka » , čiže zrovna aktuálny 9. november sa vám bude opakovať asi donekonečna a ešte oveľa ďalej, nepomôžu ani tucty vašich samovrážd, lebo sa zakaždým prebudíte do toho istého rána, v ktorom ste trebárs vstali tou pravou nohou. Nielenže zatiahol do tejto šľamastiky najmä sám seba, ale aj ďalších dvoch občanov, najprv pomstychtivého, bradatého chlapíka Roya, a potom i družičku s peknými, veľkými očami Sarah Wilder. Očividne mu neprekáža, že sa mu opakuje rovnaký deň, pretože si môže robiť, čo sa mu zachce. Jednak má „atentátnika” neustále v pätách, alebo blížiaca sa svadba Taly Anne Wilder a Abrahama Eugenea Trenta "Abea" Schlieffena, nám automaticky predhodí dva, kľúčové charaktery, ktorí budú zdieľať spoločné chvíle plné nezáväzných zážitkov, opakujúcich sa dookola, no zakaždým pridávajú i čosi nové. Ako dlho sa dá vôbec takýmto spôsobom života, žiť ? Predsa jedného z nich, to musí, skôr, či neskôr, prestať úplne baviť, však ? Pokúsia sa ešte zvrátiť svoje osudy... ? / Filmy s časovou slučkou ste isto museli už voľakedy dávno, či prednedávnom vidieť... ? Nebudem ich teraz zbytočne menovať, pretože všetky majú jednú vlastnosť spoločnú: „Ako sa postava/y vysporadúvajú s danou situáciou, väčšinou to býva naprosto humorne a komicky, lebo sa zaraďujú ku komediálnemu žánru” ? Ani tentoraz to nie je žiadna výnimka, lebo postavy si zvyčajne vypomáhajú ustavičným hrešením, no i napriek tomu, že si bohvieako nezakladám na jeho opakovaní, neprekážalo mi to, vo filmoch mi to absolútne nevadí, skrátka, vyžaduje si to scenár, i keď vždy hádam nemusí ? V reálnom, nefikčnom živote, mi to už dosť vadí, ak natrafím na hulváta ! Andy a Cristin sú neuveriteľne svieži, aj keď ešte neurobili dieru do toho sveta filmového, dá sa s nimi do budúcnosti počítať, veď J. K. Simmons, by teda vedel o tom vyprávať... ? Štáb mi bol totálne neznámy: Režiséra, scenáristu, kameramana a hudobného skladateľa síce nepoznám, ale to mi nezabránilo byť s ich prácou, takmer maximálne spokojný. Najlepšie si je užiť práve taký filmový počin, od ktorého to dopredu nikdy neočakávate, o to viac vás môže i veľmi príjemne prekvapiť a inšpirovať... !? Pohodička. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hromnice pro mladé. Překvapivě příjemné a chytré, zároveň překvapivě málo vtipné. Na téma restartu dne pořád dokola existují lepší filmy, ale Palm Springs tomuto specifickému žánru, ostudu nedělá a občas přidává i své vlastní nápady. Herci moc fajn, letní atmoška super. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V ospale zahálčivé náladě je naštěstí i humor jako trenýrky pod plavkami, „vygooglovaný“ přípitek tupé blondýnky či nevěsta s vyraženými zuby. Pár je sympatický a civilní. Ona má velmi hezkou postavu. Tento romcom je chytrý a vstřícný. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Aby se to jen vzdáleně dalo připodobnit k Hromnicím, muselo by to být lépe obsazeno, lépe zahráno, lépe napsáno, určité pasáže fajn byly, však poskrovnu. Otravovala jsem se celou dobu, přitom skutečné peklo přišlo až při projekci následující hrůzy s názvem Ta druhá. Dvě slabé záležitosti, tato sice výrazně vkusnější, no ale já se ptám: kam se nám poděly všechny sympatické a pohledné bytosti? Teskním po mladinké Cameron Diaz, Meg Ryan, Andie McDowell, Heleně Bonham Carter a všech dalších bystrých, zábavných, fotogenických divách filmového plátna. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Něco mi tam scházelo, nedokážu úplně přesně říci co (možná vzali závěr trochu moc rychle). Ale jinak to byla živá, neokoukaná a svěží časová smyčka. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Palm Springs nestaví na žádném inovativním námětu, jelikož téma časové smyčky je v posledních letech vcelku populární napříč žánry (viz Na hraně zítřka či Všechno nejhorší 1 a 2), je to však natočeno takovým mile odlehčeným způsobem, že člověk promine ono (ne)nápadné vykrádání předchozích snímků a nechá se hodinu a půl bavit Nylesem a Sarah, kteří se poznali za vskutku bizarních okolností. Trochu jsem ve filmu postrádal původ Nylesovy smyčky, ale budiž - stejně jsem se více soustředil na budování vztahu mezi oběma "smyčkaři". Celý film se mi hlavou honila otázka: Pokud bych měl možnost prožít nekonečněkrát jeden den, jaký den by to zrovna měl být? Plusové body za potrhlou roličku J.K. Simmonse a solidní plot-twist ohledně Sarah a jejího probuzení. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Další parafráze Hromnic. Ale proč ne, to téma je fajn a dá se s ním hrát různě (a v zásadě i vtipně, viz třeba Happy Death Day). Palm Springs má v první půlce spoustu energie a vtipných míst. Samberg se sice pitvoří o dost víc, než bych nutně vyžadoval, ale snesu to. A když s ním Sára objevuje zákonitosti "světa za zrcadlem", zábavnost je nejmíň na čtyřech hvězdičkách. Je škoda, že jen málokdy mají tvůrci koule, aby udrželi tempo. S tím, jak potřebují nějaký dějový vývoj, většinou se z komedie stane drama/romantika nebo prostě nuda. Tady to nebyla úplná nuda, ale sešup ano. Celkově je to docela povedená komedie.  ()

anderson 

všechny recenze uživatele

A máme tu opäť časovú slučku a... opäť príjemná a sympatická zábava. Možno nie už tak nápaditá, ale určite rozmarne poučná. Láska je skrátka večná a doslova hory prenáša. Za 4 aromatické šampóny. (18.8.2021) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hezká originální komedie, která kombinuje hlavní myšlenku Na hraně zítřka popř. ARQ a dává jí dokupy s občasným humorem a vtipným nápadem svatebního dne, který kvůli přírodní síle prožívá hlavní hrdina pořád dokola. Místy to má zábavné scény, humoru je pomálu, ale dostačuje a hlavní herec Andy Samberg (Můj otec je šílenec) s Cristin Milioti si krásně zabírají místo pro své výkony v asistenci J.K. Simmonse, jakožto lovce, který je chce v každém dni zabít. Z nápadu se dalo podle mého vytěžit daleko víc, ale i tak je to dostačující, hezká komedie, na kterou si ale bohužel za týden už nevzpomenu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku milé, příjemné a zábavné rozvedení prvotní zápletky z Na hromnice, o den více. Cristin Milioti je velmi sympatické a kouzelná. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Už tady byl horor který byl slušný, teď jakože romantická komedie, neustále vrácení a možnost přidat další osoby. Nebavilo, vypadalo to jako super začátek zábavné komedie ale pak se to celé kazilo, vtip občas, herečky slušný, ale prostě neohromilo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, dnešek byl zřejmě věnován filmům, které ve mně zanechaly podobně rozporuplné pocity. Když jsem v její první scéně zahlédl Cristin Milioti, okamžitě jsem si představil baseta, ty oči byly prostě příliš sugestivní. S postupujícím dějem jsem si ji ale vcelku oblíbil na rozdíl od Andyho Samberga, který mi do role Nylese absolutně neseděl. Komedie to byla poněkud nevyrovnaná; chvílemi jsem se výborně bavil, v jiných momentech došlo skoro až na nudu, takže výsledné tři kousky jsou podle mého tak akorát. Malé nicneříkající plus přidávám za Kate Bush z čistě osobních, a tedy subjektivních důvodů. 3*+ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Otřepaný příběhový koncept zabalený do příjemné "feel good" komediální záležitosti, jejíž největší předností je duo ústředních herců v podání Andyho Samberga a Cristin Milioti. Snímek Palm Springs režiséra Maxe Barbakowa je totiž primárně o nich. Je hlavně o jejich vzájemné chemii, vybroušených vtípcích a faktu, že si je oba již od prvních vteřin stopáže okamžitě oblíbíte. A i když je linie cestování časem již poněkud ohraná, tak Vám díky svižnému tempu a sympatické délce snímek uteče neuvěřitelně rychle. Pokud tedy hledáte oddechovou komediální záležitost, která Vás bude bavit od začátku až do konce, vězte, že jste ji právě našli. Skvělá práce! „Here you are, standing on the precipice of something so much bigger than anyone here. But always remember, you are not alone.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono to síce začne zaujímavo, ale od konfrontácie s policajtom sa to nesie vo vlne zaužívaných klišé. Originalita ide mimo a zostáva len tradičné dokončenie príbehu v kontextoch žánru. Čo trochu pri hereckom triu Samberg, Milioti a Simmons zamrzí. Ak by som chcel romantický film siahnem asi po iných dielach. A na sci-fi je to príliš na povrchu. Postavy síce prejdú premenou ale pre mňa je nedostačujúca. Film síce odsýpa a nemá hluché miesta, ale nemám dôvod si ho pozrieť druhýkrát, čo je pri niečom, čo sa hrá na Feel Good movie, problém. Osobne mám Hromnice radšej. Samberg je tu prekvapivo herecky na úrovni. But is it enough? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický námet o časovej slučke ozvláštnený tým, že sú v nej uväznený dvaja, takže rôzne voloviny bez následkov môžu stvárať spolu. Slabinami filmu je, že nejak extra sympatický mi ústredný pár nepripadal a väčšinu filmu tvoria len krátke epizódky. Chcelo to priadať viac situácií, ktoré by postupne obmieňali. Tento aspekt tu do veľkej miery absentoval. Najviac sa mi páčil vývoj ich vzťahu a psychologický aspekt ohľadom toho, či vôbec opustiť tú sľučku alebo nie. Hlavne za vydarené finále dávam aj tretiu hviezdičku, ale celkovo to nie je nič extra, čo by som chcel vidieť druhýkrát. 5/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Čakala som film o tom, ako sa Samberg deň za dňom učí ťahy a vyblbúva. V skutočnosti je to film o tom, ako Samberg vysvetľuje, deprimuje, polihuje a zamilováva sa do Milioti, ktorá je v tom novšia, dosť pravdepodobne o roky. Taký celkom milý filmík, nie je to k zasmiatiu, ale takému obecnému úsmevu áno. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmy, kde sa hrá s časom a Palm Springs nie je vynimka. Bohužiaľ, nie je to až taká pecka ako sľubovali prvé ohlasy a film na konci trocha drhne, hlavne z dôvodu zbytočnej snahy spraviť z hlavnej dvojice dobrých ľudí. Film tiahne Andy Samberg a prekvapivo J.K. Simmons, ktorému by som doprial výrazne viac priestoru. ()

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama