Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoiler! Ohlasy na novej Vřískot byly veskrze pozitivní ale přesto jsem si moc velký naděje nedělal. Nakonec to ale fakt nebylo zas tak špatný. Pár výtek bych k tomu sice měl ale asi nemá je cenu tady vypisovat abych zbytečně nespoileroval. Za všechny zmíním jen jednu. Závěrečný zmrtvýchvstání si mohli tvůrci klidně odpustit, protože za mě bylo přestřelený a působí spíš vtipně až parodicky. Mám na mysli ohořelou. Kdo viděl, ví co tím myslím. V podstatě ale nemám problém dát novýmu Vřískotu slabší 4 hvězdy. PS: Courtney Cox vypadá otřesně. A pokud se chystá nějaký další pokračování , preguel, sequel, legacy sequel, requel či elevated horror radši bych tam viděl Davida Arquetta než tuhle kreatúru, která zbyla z kdysi celkem pěkné herečky. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle má zkrátka úplně jinou úroveň. Nedávno jsem mírně kritizoval nový Texaský Masakr a v reakci na to si ani u Vřískotů nevybavuji, že by procházely nějakou výraznější transformací. A pokud vím, tak jsou všechny díly v podstatě stejné. Aneb dvojice maskovaných zabijáků, vracející se na místo zrození této kultovní záležitosti a zaměřujíce se na nejvýraznější přeživší postavy z minulosti. Nuž od jedničky žádná velká změna. Zpracování je však dokonalé a možná proto na něm není zapotřebí nic měnit. Říkám to pravděpodobně vždy, ale opět jsem byl z finále nadšen a skutečně překvapen! Vraha jsem si možná letmo tipnul, ale opět mne v průběhu svedl na scestí. 80% PS: Říkám si, že bych si mohl oživit i starší díly. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nové Vreskoty som si netradične prehodil, ale vlastne som tak urobil aj pred takmer 25 rokmi, takže som sa tiež vrátil do minulosti a jej klišé. Platí skoro to isté čo pri vydarenejšom pokračovaní z tohto roka; nové obsadenie je príšerné, doslova na zabitie a ani tá Jenna tu ešte nie je tak aktívna ako v New Yorku. Meta rovina mi bohužiaľ pripadá pomerne na prvú fanúšikovskú signálnu a nie že by sa nedalo na nej lepšie popracovať. Nebyť tu starej partičky, išiel by som s hodnotením nižšie. Malo to svoje momenty, ale už tu spomínané postrelenie Ghostfacea bez následkov je na facku, či skôr na podrezanie. Ale možno aj to bolo akože ultracool meta... Aspoň že tvorcovia priznali, že Babadook bol lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Vřískot tak, jak si ho pamatujeme a máme ho rádi. Noví tvůrci nijak zásadně nezměnili funkční formulku, na níž Scream už dekády běží, jen ji aktualizovali pro rok 2022 a naplnili zcela příkladným způsobem. Jednička si dělala srandu z jednoduchých vyvražďovaček, dvojka si dělala srandu ze sequelů, trojka z posledních dílů trilogií. Čtyřka po letech komentovala změny, co se od trojky v hororovém žánru udály. Jako de facto reboot si dělala srandu z rebootů a remaků, přidala na krvavosti a otřela se také o tehdy dominantí trend found footage. Jenže uběhlo dalších deset let a teď frčí requely / legacy sequely a tzv. elevated horror. Takže je jasné, o čem musel být a je pátý Vřískot. Je requelem, komentuje svou requelevitost, a zároveň je i tak trochu elevated hororem, když jedním z jeho ústředních témat je toxický fandom kolem vřískotové filmové série Stab. A celé je to udělané imho fakt chytře, zábavně a v jednotlivostech i poměrně odvážně. Scéna, kdy jedna z potenciálních obětí projde půlkou baráku, natočená tak, že obsahuje snad deset potenciálních (a nenaplněných) klišovitých lekaček, je k popukání a přesně ilustruje hravost, s níž Gillett a Bettinelli-Olphin k novému Vřískotu přistoupili. Jedinej malej problém mám s některými hereckými výkony, především s hlavní novou postavou Sam a na ni navázanými vztahovými rodinnými problémy, které mi tím pádem byly úplně jedno. Ale i tak ... první dobrej horor roku 2022. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V šestnácti jsem viděl v kině první Vřískot a byl to pro mě film roku. O čtvrt století později sedím na pátém Vřískotu, mírně se nudím, místy mě štve, jak moc to cituje originál, nejděsivější mi na tom přijde sešlá Courteney Cox a připadám si velice starý. Tím spíš, že jsem si v kině za poslední tři týdny podobně připomněl Matrix nebo Spider-mana s tváří Tobey Maguirea. Stará garda mi tu přišla poněkud nadbytečná, ta nová nezaujala a vraždy jsem odzíval, byť ten nůž v detailu prorvaný krkem byl fajn. Nějaké nápady tvůrci měli a potěšilo i vysmívání se "hororům s přesahem", takže úplně zbytečné a nudné to není, ale pecka taky ne. Ale stejně boomersky prohlásím, že Vřískot pro mě zemřel s Cravenem. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Jedná se o první film série Vřískot, který nerežíroval Wes Craven, jenž zemřel v srpnu 2015. (lyukassza)
  • Postava Judy Hicks, kterou hraje Marley Shelton, měla původně zemřít ve filmu Vřískot 4 (2011). Nakonec byl filmový osud této postavy změněn a právě proto byla jednou z voleb do tohoto pokračování. (lyukassza)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama