Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

BOJ ZA ČEST. Tímhle se dá trojka opět charakterizovat, ale za čí čest to vlastně je? Za toho staříka co stojí v rohu pro trenéry, za toho chlápka s boxerskýma rukavicema a nebo je to boj za čest celé série? Kam se podělo to kouzlo obyčejného prostředí? Kam se ztratila ta přímočará surová strž záběrů, ta neobyčejná obyčejnost? Všechno zaplavil příliv komerce, ždímání dolárků dokud je koza celá a diváci jakožto vlci se jí ještě nepřejedli. Rocky se dostal do fáze, kdy už nejde o tu sílu vůle, o tu citovost a nezkrotnou touhu vítězit. Dostal se do fáze, kdy si válí šunky u bazénu svojí honosný vilky a rejžuje penízky z reklam, které v předchozím díle tak zajímavě voral. Jak zní Mickova slova: „Zcivilizoval ses!“ a stejně tak celý tenhle třetí díl. Sylvester Stallone tentokrát opsal oba původní scénáře a ona hra na city, která nebyla u dvojky už vždycky uvěřitelná se změnila v umělotinu. Motivační prvky hlavní postavy, které sem už jednou zmínil se tu z chuti něco dokázat mění v nenávist sama v sebe, ve strach a tu trochu teatrální bolest srdce. Burgess Meredith, který táhnul Rockyho ke splnění jeho snů si tady odkroutil už jen tu nutnou porci momentů ve scénáři. Spíš než jeho role už tady kráčí o dopad jeho postavy na city hlavního hrdiny. Stejně tak Talia Shire, která od trošku rozkoukanější ženy v domácnosti přešla na post bohaté paní boxerové. K dobru dostala možná až trochu falešnou kuráž, pro kterou jí Sly napsal speciální part. Samotný hlavní soupeř Clubber Lang v podání Mr. T je asi nejmíň chrismatický soupeř, proti kterému Rocky stál. Kupa keců, rádoby drsných hlášek a neotesaný herecký projev zachraňuje tak jen jeho muskulatura, která oproti vyhublému Rockymu působí nezdolně a mohutně. Jestli se Meredith stal pouhou vzpomínkovou vložkou, pak Burt Young už je pouhou upomínkou. Chodící připomínka starých časů, kdy Carl Weathers alias Apollo Creed namísto rad a řečí i trocha oblékal rukavice. Právě tenhle tah možná rozkrývá fakt, že spíš než cestu za vítězstvím tady půjde o cestu za přátelstvím, které má leckdy v životě větší hodnotu. Hudebně jde opět o ty samé motivy, sem tam doplněné trochu sentimentálním klavírem, opět v rukou skladatele Billa Contiho. Navíc prvně písničková vložka v podobě nezapomenutelného vypalováku kapely Survivor - Eye of the Tiger. Pohled tygra, několikrát proklamovaný, dotváří trochu dynamičtější kamera, opět v rukou Billa Butlera, především v lákavějším pojetí tréninkových dávek. Jindy však tatáž kamera dostává až nechtěný televizní ráz. Třetí Rocky je zkrátka taková akční fraška na téma sportovního dramatu, které právě jeho první díl pozdvihl na světlo. Proto se dostávám na hodnocení 2 a 1/2. Zkrátka opisováním toho samého scénáře by to dál nešlo (zvláštní, o tomhle jsem už jednou mluvil). ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Úroveň ságy v této části prudce klesá. Pryč je Sylvestrův výkon. S ním zmizelo i to kouzlo neznámého boxera, Rocky je na špici, má všechno a už to zkrátka není ono, vše, včetně režie a hlavně zápasů, které už vypadají opravdu vykonstruovaně chybou kamery, mi přišlo velmi odfláknuté, tohoto dílu se mohl Stallone vyvarovat. Jediným plusem zůstává nový soundtrack Eye of the tiger. 40% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Rockyho V, což byla úplná kravina a Rockyho Balbou, což jsem zatim neviděl, tak tenhle díl byl jednoznačně nejslabší. Navíc jsem moc nepobral tu Rockyho proměnu z prostoduchýho idiota, jehož IQ sotva dosahuje hodnot pokojový teploty, na to, co předváděl tady. V prvních 2 dílech občas něco zahuhlá, má problémy se čtenim a ve 3. díle je to takovej frajírek libovej. ~ dál spoilery ~ No přál jsem mu, aby mu Mr. T pořádně namlátil držku, což se sice stalo, ale v odvetě samozřejmě vyhrál s přehledem Rocky. Průser navíc je, že ten "finální" zápas je ubohej. Rockyho řežby s Apollem a nebo ve 4. díle s Ivanem Dragem byly aspoň zábavný, ale tohle je tragédie. Rocky jen tak poskakuje v ringu a nechá se mlátit tak dlouho, než se jeho soupeř unaví a nakonec mu dá pár ran a je po všem... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky III je podle mého dost podhodnocený film. Rocky dostal parádního soupeře v podání Mr. T, který ho nechá sáhnout si až na úplné dno. V tomto díle sledujeme Rockyho, kterého otupěla sláva a bohatství, zlenivěl a usnul na vavřínech. I tentokrát se vrací Apollo Creed ale už jako trenér a přítel. Tato obrátka o 180 stupňů v jejich vzájemném vztahu se může někomu zdát jako tisíckrát ohrané klišé, nicméně to do filmu samotného vneslo čerstvý vzduch a jenom mu to prospělo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Po slušné jedničce a nastavované dvojce toho tvůrci ještě neměli dost a mermomocí museli natočit další pokračování. Největším problémem je tu pochopitelně scénář, který skutečně neví odkud brát, zač boxovat a o čem vyprávět. Na něco se nakonec přece jen přišlo a dalo by se to shrnout asi takto: Rocky se už nemůže třískat jenom s hodným Apollem, je potřeba sehnat nějakou zápornou postavu a vymyslet si záminku, která by tomu všemu dodala šťávu. Každopádně čistým filmovým zážitkem zůstávají bohužel již jen Rockyho závody s Apollem, jiné netradiční tréninkové metody a pak ty zkrácené ukázky toho, jak Rocky nebo Clubber Lang dělají fašírku z někoho ze svých soupeřů. Poslední "osudový" zápas se již tak nepovedl. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Na konci filmu, kdy dojde mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Apollem (Carl Weathers) k zápasu a dají si první ránu, se snímek zastaví a promění se v obraz, který namaloval americký malíř Leroy Neiman. (marty Mc Fly)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama