Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Chapem vsetkych, ktori to zeru. Bohuzial pre mna to je o tom otravnom boxe.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí DC jdu na sto procent. Není čas řešit píčoviny. Tohle jsou kurwa tak krystalický osmdesátky, že víc už bejt nemůžou! Super doba. Škoda že už se nevrátí.

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

AndewMX

Brigitte Nielsen už nemá tolik prostoru, protože její dialogy jsou úzce spojeny s tématem kinosestřihu: západ vs. východ. Třeba "I hope after we can be friends." ... "They're sportsmen not soldiers." Ta nevraživost jednoho národa s druhým je v těch dialozích znatelná. Pravděpodobně neměli v archivu nic, kde by neměla nenavázané dialogy ke studené válce.

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

AndewMX

Díky za odkaz.

Nojo, a ten color grading je samozřejmě taky jinej. Hned na úvodu mi bylo divný, že je to víc sytý, než si pamatuju.

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

AndewMX

AndewMX (hodnocení, recenze)

Souhlasím s tím, co píšete. Na tomhle yt kanále https://www.youtube.com/c/DNOstalgia/videos si autor dal práci a porovnával jednotlivé části filmu - originál vs nový sestřih. Například ve scéně s bazeném je vidět, že přestříhal i reportáž, která běží v televizi. Takže i takové drobnosti, kterých si všimne jen znalec. Někde si myslím, že je to jak píšete: tzn. aby se apriori vymezil proti původní verzi.

S těmi rukavicemi to tak bude. Draga tentokrát ukáže víc jako člověka, než bezchybný stroj. Celkově se mi líbí, že se na svět dostaly jeho nové dialogy, které ho polidštují.

na příspěvěk reagoval franzkfk, franzkfk

Vikess

Vikess (hodnocení, recenze)

Co se týka změn ohledně Apolla tak se Sly výjádřil, že nebyl v původním filmu spokojenej jak se k Apollovi přistoupilo a že byl legenda boxu a jeho postava si zasloužila větší respekt a lepší zacházení. Řekl pokud by se mohl rozhodnout znova ,že by Apolla nenechal umřít ,ale pak by třeba nevznikl Creed. Vše je to v dokumentu , který jsem sem sem dával o pár postů níže. Je to célé točené na Iphone v jedné místnosti kde je kromě kamerama a Slyho, střihač a stříhají tento film. Sly vše do podrobna vysvětluje proč a co jak změnil a jak se na ty scény s odstupem let díva. Je to hodně informativní co se týče Rockyho a Slyho rozhodování.

na příspěvěk reagoval franzkfk

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

AndewMX

Tak těch rukavic jsem si nevšiml:) Je to tak.

Je to jen myšlenka, ale spoustu těchto drobností mohl Stallone změnit jen proto, aby tento sestřih více vymezil od kinosestřihu apriori.  Je to relativní, ale pro tvůrce je film většinou osobní výpovědí. Napíšete to, děláte casting, komplet produkci, natočíte hromadu materiálu, všechno se průběžně mění a až potom, co si sednete do střižny, tak teprve děláte film. Dáte do toho energii, kreativitu, emoce a pak sledujete výsledek. On se k tomu vrátil po šestatřiceti letech a samozřejmě se osobnostně i umělecky posunul dál. Sedl si do střižny, projel znova materiál a dívá se na něj jinýma očima. Proto tyhle drobnosti ani nemusí mít nějaký vědomý význam. Obsah je vlastně totožný. Drago pevně drží ruce na jednom místě a Apollo s nimi ani nehne. Jeho překvapený výraz, jak silný asi může být je jasně čitelný. Naproti tomu Drago praští do Apollových rukavic, který je záhy stejně překvapený, jak silný Drago je a může být. Obě verze obsahově říkají to samé - Drago je silný; Apollo ho podceňuje; Apollo je překvapený. Za mě je lepší ta první varianta, jelikož divákovi předává informaci, že udržet rukavice na jednom místě evokuje pocit nelidského jedince ze železa, a tím je mnohem děsivější. Zároveň podtrhuje rozdílnosti mezi ideologicky odlišnými světy, resp. karikatura jedné ideologie zkresleně vnímající druhou. Naproti tomu právě druhá verze, kde Drago praští do Apolla působí více lidsky, organicky. Už to nepůsobí jako velká neznámá. Bohužel film se musí číst i jako celek, nejen zvlášť. V kinosestřihu je i narážka na steroidy u Draga. Tudíž se to monstrum v podobě nelidského Draga ještě více podtrhuje nejen steroidy, ale i pevnými rukavicemi. Jak jsem říkal. Drago je v režisérském sestřihu vykreslený víc lidsky. Takže možná ... možná je to z toho důvodu:) Kinosestřih démonizuje východ, resp. se snaží střetnou navzájem si cizí světy a pak je sblížit. Kdežto režisérský sestřih je hlavně drama a zaměření na charaktery. Zbytek zítra, jsem už unavenej....

AndewMX

AndewMX (hodnocení, recenze)

franzkfk

Docela  by mě zajímalo, proč vytřihl to váhání nad vhozením ručníku. Ubralo to na dramatičnosti, které chtěl novou verzí docílit. Rozdíl je i v "bouchnutí do rukavic". V původní se Applovy zastavily o ty Dragovi. A ted je to v opačném gardu, bez toho zastavení :-)  Máte na nějaký názor?

Nové scény na začátku filmu, kde Applo mluví s Rockym venku před domem a rozhovor Adrian s Rockym v kuchyni dávají velký smysl a je škoda, že v původím byly vyšktrnuty. Přidádá na to dramatičnosti. Ale v 80tkách nechtěl Sly drama :-)

Proč si myslíte, že vyškrtl téměř všechny dialogy Ludmilly Drago? Nechce se mi věřit, že by to bylo dávnou záští vůči exmanželce. Nedává mi to moc smysl, protože některé byly docela důležité. Ten za ní dostal všechen prostor Nicoli Koloff.

K tomu závěru. Máte pravdu, že ten záběr, kdy Rocky k Dragovi není tak kvalitní, ale strašně se mi líbilo to gesto a pak to scházení z ringu na jeden záběr.

na příspěvěk reagoval franzkfk, franzkfk

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Lacike

Je tam tah na vážnější a civilnější drama oproti naivnějšímu kinosestřihu. Změny jsou citelné hlavně v montážích na začátku a na konci, avšak i v nuancích se střihy dost liší - vytratilo se Rockyho váhání vhození ručníku do ringu při zápase Apolla a Draga. Je to zajímavá rarita, ale kinosestřih, i přes svou naivitu, je u mě vítěz. Už jen proto, že Eye of the Tiger na začátku a Hearts on Fire na konci prostě nepřebijete:)

na příspěvěk reagoval AndewMX

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

AndewMX

Nemyslím si, že je lepší, ale své kvality má. Bohužel Rocky IV je už kultovní záležitost a nový sestřih prostě u mě nemá šanci. Chápu, že je to mnohem dramatičtější a některé postavy dostanou více prostoru, ale Rocky IV je hlavně odrazem své doby jako každý jiný film. Rocky IV je prostě čistá osmdesátka a Stalloneho náhled na tehdejší studenou válku. Kinosestřih je patos, ale to jsou prostě osmdesátky:)

Taky mi vadí, že použili některý b-roll scény, které evidentně nejsou kvalitní viz hlavně konec První záběr, kdy jde Rocky k Dragovi a slušně se s ním pozdraví. Je to celek. To tam nemá být. Měl by tam být detail a samozřejmě z jiného úhlu. Jenže ten evidentně neměli, tak tam nacpali tohle. Líbí se mi, že se na konci pozdraví, ale není to vidět, což je formální fail.

Do toho záběr, kde stojí na hraně ringu a nějakou tu vteřinu tam stojí a něco řeší zády ke kameře. Tam měl být prostřih na něco jinýho, ale evidentně nic neměli, tak tam nechali tuhle divnou situaci, a to je taky špatně. Narušuje to přirozenou dynamiku.

A hlavně, co je opravdu špatně. Co vyloženě nefunguje, je ten novej ořez a rámování. Kompozice pracovala s 1.85:1 (jako u Rockyho I a II) a jak to ořezal na klasický kino, tak je poznat, že s tím při natáčení vůbec nepočítali. Je to klaustrofobický. Kdyby s tím počítali, tak to na place rámujou úplně jinak.

Mám pocit, že tenhle sestřih vznikl hlavně proto, aby se podpořily filmy Creed I a II, což mě mrzí. Ovšem je to jen můj pocit.

AndewMX

AndewMX (hodnocení, recenze)

Ještě bych doplnil, že pro fanoušky je každý, byť sebekratší, nový záběr potěšním. Tady jsou nové skutečně celé dliuhé minuty. Některé scény jsou alternativní s trochu jinými dialogy (např. závěrečná řeč).

AndewMX

AndewMX (hodnocení, recenze)

franzkfk

Nová verze je asi lepší. Mrzí mě jen, že tu eliminovala na minimum Ludmilla Drago a jeho syn. Pár vynechaných scén (robot). Na druhou stranu jich tu daleko víc přibylo, dostali tu větší prostor Applo a Adrian.Drago je tu vyobrazen víc jako člověk (např. před posledním kolem jde na lavičku hodně pomalu). Konec je taky lepší, jen závěrečnou píseň měl nechat Hearts of Fire, namísto Eye of Tiger.

na příspěvěk reagoval franzkfk

Uživatel AndewMX smazal svůj příspěvek.

Uživatel AndewMX smazal svůj příspěvek.

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Kdo se už podíval na režisérský sestřih?

Za mě půl na půl. Místy lepší, místy horší. Asi si sestříhám vlastní :)) Bohužel je poznat, že těch 1.85:1 k tomu sedne lépe, tenhle ořez na 2.39:1 je místama opravdu nepříjemnej. 

na příspěvěk reagoval AndewMX, AndewMX, Lacike, AndewMX

Doplh29

Doplh29 (hodnocení, recenze)

gein

Děkuji za upozornění. Už jsem si stihl stáhnout a zatím mi v angličtině nevadí. Jen bych si přál, aby to ještě dali v kinech u nás v ČR a pak už si jen počkat na dabing. Ale pokud by k němu došlo, tak určitě Carla Weatherse by daboval někdo jiný než Petr Oliva a to samé i mého oblíbence Dolpha Lundgrena u něj bych strašně rád uvítal Pavla Soukupa, protože u právě v Creed II mi k němu Zdeněk Mahdal nesedl. U Postradatelných 2 a 3 jsem to pochopil, že Pavel Soukup nechtěl dabovat dva herce naráz jako v 1.díle. Ale i tak děkuji za upozornění.

Uživatel Vikess smazal svůj příspěvek.

Doplh29

Doplh29 (hodnocení, recenze)

dosty43

Vypadá to parádně!!! Doufám že to budou u nás vysílat a pak se to i nadabuje. Ale zatím to opravdu vypadá mnohem lépe než ta původní verze.

na příspěvěk reagoval gein

PierrevanH

PierrevanH (hodnocení, recenze)

Zajímavost: Sly ochrnul na půl obličeje, což lze jasně spatřit v určitých záběrech na Rockyho tvář. Zajímavost: Sly se v počas natáčení 3x omluvil kvůli nutné potřebě na toaletu. Zajímavost Sly natočil svůj první film, ve kterém se zajímá o téma Sovětský Svaz...

PierrevanH

PierrevanH (hodnocení, recenze)

Zajímavosti: Spoiler: Ve filmu zemře 1 osoba....Wft? Někdy se chce člověk dozvědět zajímavosti a dozví se ho*na. Ne všechny zajímavosti by se měly uznávat, kolikrát je to snůška nezajímavých, nepodstatných informací.

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Machine

a to je špatně že to má s původím Rockym málo společného....?!? přece nemohlo být 6. dílů o tom jak je Rocky nula, která dostává rány od světových boxérů i života furt dokola... je jasný, že postava má nějaký vývoj....

a 4. díl byl právě skvělej v tom, jak se v tréninku a přípravě musel zase "odvrátit" od moderního cilizace, světa atd.... valil, makal, vše v přírodě atd.... bylo tam to krásný srovnání i boje "přírody proti moderním strojům v posilovnách...." atd...

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Čtyřku mám rád ale nutno uznat že s původním Rockym to má pramálo společné z outsidera dostávajícího rány od boxerů i od života se stal snob jezdící v nabušených kárách mající robota, barák, vlastní sekretářku a mikinu '' HUGO BOSS '' .

Typická studenoválečná agitka ve stylu ŠUBYDUBYAMERIKÁÁÁ hold taková byla doba a konfrontace SSSR vs USA  byla skoro v každém akčňáku. Nejúsměvnější na tom je že Sly napsal scénář o dopujícím rusákovi a přitom sám jel na steroidech taky.

na příspěvěk reagoval Queb

 (hodnocení, recenze)

Martin741

Já vím že to byl jeho druhý film,ale ve Vyhlídka na vraždu mám dojem že tam měl jen takové malé cameo,ale tady dostal větší prostor zda se nemýlím...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Lundgren si odkrutil svoj debut v bondovke Vyhlidka na Vrazdu. Toto bol jeho druhy film.

 (hodnocení, recenze)

Díl na který člověk jen tak nezapomene a to už z důvodu že se záporákem stal Lundgren,jsem velmi rád že mu Sly dokázal dát šanci aby se dostal do povědomí Hollywodu ještě víc.Pro mě je to taky nejlepší díl z celé série :),jen nvm proč zato Sly dostal zlatou malinu :/.....

na příspěvěk reagoval Martin741

William Wallace

William Wallace (hodnocení, recenze)

Rocky Vs Ivan Drago - Sly Vs. Dolph Lungren ... co více si můžeme přát ... nevím, ale dle mého názoru je tento fil naprosto nejlepší z celé série ...

AdfMIGA

AdfMIGA (hodnocení, recenze)

No dneska sem si to dal zase a prostě ten film je 80ková dokonalost sama :)

 (hodnocení, recenze)

S odstupom  času zisťujem, že dvojka bola najlepšia, teda aspoň z mojho pohľadu ;)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama