Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol série. Dechberoucí podívana od začátku do konce. Nejde spočítat u kolika scén jsem dojatý i po tolika letech. Nebojím se označit za nejlepší sportovní film, nikoliv film se sportovní tématikou. Protože třeba první dva díly Rockyho byla vlastně existenční dramata a sport byl až druhořadý. Trojka a hlavně Čtyřka, tento poměr zcela otočily. Skvělé písničky a trénink při mám chuť vzít do ruky švihadlo a pak si udělat sto sedů lehů. Casting Lundgrena byl skvělý tah. Není nic co bych mohl vytknout. Rocky inkasuje jako nikdy předtím a nezná bolest. 100% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Viac menej variacia na treti diel, avsak Stallone sa vynasiel s velmi atraktivnym protivnikom a hlavna cast pribehu je prenesena do ruska, co filmu (hlavne oproti starsim dielom) dava torchu exoticky filing. Zaverecny suboj je tiez vydareny a najviac ma dostala Dragova hlaska asi po tretom kole, na Rockyho adresu - "That's not a man, that's a piece of iron". Vydarene. (8/10) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zaráží kolik lidí tady tvrdí, že Rocky IV je nejlepší z celé série. Souboj USA a SSSR je jistě pikantní, ale to je tak vše. Dva zápasy, dva dialogy, obligátní tréninková pasáž a konec. Hudba, která byla u Rockyho vždy velkým plusem, je tady nahrazena discem, které se do tréninku absolutně nehodí a závěrečný proslov plný naivity tomu jen nasazuje korunu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sériu bolo treba nutne oživiť a práve touto časťou sa to náramne podarilo. Hlavne nápadom. Nieže by bol scenár náramne hlboký, ale zmena prostredia a hlavne exotického bojovník zaručene prospela. Dolph bol sakra dobrá voľba, ktorá sa vyplatila ako filmy, tak aj jemu. Záverečný fight bol skvelý, nebyť pár naivných a smiešnych okamihov, bolo by to za plné. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Vidím ho třikrát." - "Řež toho uprostřed!" Mnoho lidí považuje tenhle díl za jeden z nejlepších, pro mě je to první, kterému nedávám plné hodnocení. Něco mi v něm chybí (Contiho hudba především), něco přebývá (robot, příšerně dlouhá vzpomínková montáž před Rockyho odletem). Jinak ale jde o perfektní podívanou se zabijáckým Dolphem Lundgrenem a k smrti odhodlaným Stallonem, kterému nakonec vestoje tleskají i členové politbyra. Tréninková část "moderní technologie versus stodola a příroda" je stále ohromná. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • V průběhu prvního kola zápasu jsou prostřihy na trenéra zesnulého Apolla Creeda (Carl Weathers), který je v Rockyho (Sylvester Stallone) rohu. Má na sobě bílou košili s krvavými skvrnami, což je hloupost, protože ještě nebyl v kontaktu se zraněným Rockym v pauze mezi koly. Když skončí první kolo a vstoupí do ringu k Rockymu, tak má košili krásně bílou. (icewhite)
  • Sylvester Stallone (Rocky) ve filmu vážil 79 kg při výšce 175 cm. V takové kondici měl pouhé 4% tuku (účastníci kulturistických soutěžích mívají 4–8 % tělesného tuku - při této kondici dokonce hrozí selhání některých orgánů). (MiCM)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama