Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me bolel asi vic, nez tu pipku z autobusu rozriznuti vejpul. Jako, gore bylo realisticke a ty dve hlavni herecky celkem sympatacky, ale bohuzel scenar daval dohromady nekdo, kdo si jeste pred psanim potykal s Leatherfacovym kladivem. Jako divak jsem celkem jednodussi a neni tezke mne potesit, o cem obcas ma vysoka hodnoceni vypovidaji, ale az tak jednoduchej nejsem… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný zvlášť velký ctitel původního filmu, zato jsem se ale nejspíš stal ctitelem tohoto. Ano, tvůrci opisovali od nového Halloweenu, jak mohli, nicméně výsledek není vůbec k zahození a jedinou slabinu vidím v tom, že Olwen Fouéré prostě není Jamie Lee Curtis. Je to zkrátka víc než solidní, nekompromisní podívaná, která nabídne spoustu skvělých žánrových scén i předtím, než poprvé zaječí motorovka a než v autobusu dojde k něčemu TAK velkému, že "masakr" v názvu ale vůbec nepřehání. I když film zkrátka jede v osvědčených kolejích, je to skvělá jízda. A ten závěr, proboha, ten závěr! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to zase bolo? Okej, vyzerá to profesionálnejšie ako predošlé dve časti, ale scenár je čistý autopilot, postavy nemajú žiadnu hĺbku a správajú sa ako idioti, napriek tomu, že sa to má vracať k pôvodnému filmu (to ostatne robil aj diel z roku 2013), to nijako významne neprehlbuje mytológiu, ide tu len o to rýchlo zasadiť Leatherfacea do prostredia, kde vynikne jeho motorová píla a ten synthwave počas záverečných titulkov bol čo zač? Opäť raz musím vyjadriť počudovanie, že niekto stále nakrúca nové a nové diely Texaského masakru, pričom z pokračovaní dobrý bol len jeden diel (trojka) a skutočne komerčne úspešný tiež len jeden (remake). Čo by som si dal, to by bola osemdielna HBO dramatická (!) miniséria, ktorá by mapovala degeneráciu rodiny naprieč desaťročiami, niekedy od hospodárskej krízy po masaker v roku 1973. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nebyl mou oblíbenou zrůdou a Svaté Trojici Myers-Krueger-Voorhees se vždycky bude dívat na záda, ale nemůžu říct, že by mě tady nepotěšil. Láme ruce, řeže hlavy, kuchá, mlátí a vůbec dává všem mimoňům ze severu najevo, že v Texasu platí staré jižanské hodnoty. Navíc všechno se to odehrává v opuštěném skoro až westernovém městečku a kolikrát jsem si říkal, jestli zpoza rohu nevykoukne Wyatt Earp, aby to do magora s pilou našil. Samozřejmě nějaké ty mouchy to má a zejména v závěru, kdy to měl Leatherface de facto spočítané a přesto to nepochopitelně přežil, jsem si málem ukroutil hlavu, ale úplný konec to plně vyvážil. Líbilo a hodnocení (46%) moc nechápu. Sakra je to o chlapovi, co krosí lidi motorovou pilou a přesně to dělá, tak co ku*va chcete? 80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama