Reklama

Reklama

American Horror Stories

(seriál)
  • USA American Horror Stories
Trailer
USA, (2021–2023), 14 h 23 min (Minutáž: 38–52 min)

Hrají:

Paris Jackson, Matt Bomer, Sierra McCormick, Billie Lourd, John Carroll Lynch, Aaron Tveit, Naomi Grossman, Cody Fern, Charles Melton, Danny Trejo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

American Horror Stories je voľné pokračovanie oceneného antologického seriálu od Ryana Murphyho a Brada Falchuka s názvom American Horror Story. Týždenný antologický seriál bude v každej epizóde predstavovať iný hororový príbeh. Od roku 2011 tvorcovia AHS nanovo definovali hororový žáner rôznymi časťami, v ktorých sa objavil strašidelný blázinec, sabat čarodejníc, putovná šou čudákov, strašidelný hotel a samotná apokalypsa. Televízny seriál vychoval zástup oddaných fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú, aké hrôzy prinesie ďalšia kapitola. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (17)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál je pro mě děsná srdcovka kvůli několika super postavám a sériovým konceptům. Každou sezónu tvůrci stojí před rozhodnutím, který koncept vybrat jako ten hlavní námět pro nadcházající sérii AHS a nápadů je tolik, že tvůrci se alespoň k některým ještě rozhodli vrátit vrámci těchto ministoríček. I když já se teda jen děsím, jak by vypadalo jejich třináctidílné provedení.. Tím, že jde o uzavřené příběhy, tak jsou hned od začátku odsouzeny k daleko těžšímu úkolu, tedy všechno představit rozvinout a zase uzavřít v zhruba hodince a k tomu všechno musí dávat smysl a současně si udržet to kouzlo a nepředvídatelnost jakou normálně pěstvovali třeba 13 epizod. Proto jednotlivé povídky jsou daleko banálnějšího charakteru a až na vyjímky postavy nemají téměř žádnou hloubku. Za mě je to ztráta času, kterou bych radši věnoval klasické nové sérii, ale jako nějakou výplň proč ne. /1. série/ --- Přišlo to jako výplň a trošku jako náplast za covidem zmítanou filmotvorbu. Odkazování na původní série AHS jsou nefunkční a špiní onen originální příběh. Když si to jde ale svojí cestou, je to aspoň jako jednohubka. Jakoby se tvůrci více inspirovali pásově produkovanými horory, a tak příběhy jsou daleko zaměnitelné a spíše připomínají teen divnosti na Netflixu. Nebýt uzavřené epizody Ba'al, která jako jediná ví kam kráčí, je to flop. /2. série/ --- Funkčnější než série předchozí a tohle antalogické provedení se konečně necyklí. Má to několik moc fajn nápadů a pár lepších epizodních příběhů, ale pořád to není kvalitativně rovnoměrné. Lepší herci, zajímavější příběhy, které pokud v závěru nemají stupidní rozuzlení, tak jde o zdařile odvedenou práci. Udržet si to kvalitu prvních dvou epizod, půjde zcela jistě nakonec o lepší projekt než některé série původní show. Odvážnější a dravější než-li první pokus! /3. série/ --- Nejkratší, ale taky nejméně funkční série, která se odklání od hororového konceptu a pomalu se transformuje do témat ala Black Mirror. Ani jedna z epizod ale není dotažená, ba dokonce opatřena natolik poutavým námětem. Snaha je pryč a na tohle je skoro těžké si po čase rozpomenout. Tentokrát už není pochyb o tom, že AHStories jsou jen přesnídávka pro dětičky, pro něž je originální seriál příliš obsáhlý a tematicky nečitelný... 1. série - 50%. 2. série - 60%. 3. série - 60%. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo se o to neprosil, ale máme tu American Horror Stories. Už trailer samotný mě vůbec nenalákal, ale nenechal jsem se odlákat, a podíval jsem se jako AHS fanoušek, a byla to strašná bída. Když bych měl všechny mínusy American Horror Stories shrnout, tak především za skoro až odpadovou kvalitu dílů může otřesný casting, okoukané náměty, akorát ještě de*ilnějc a přílišné předsouvání LGBT. Dlouho jsem tak špatné herecké výkony opravdu neviděl a jejich role jsem jim vážně nevěřil. Co mě ještě osobně trochu vytáčelo bylo, že vlastně 3 ze 4 dílů se odehrávaly v Murder Housu se stejnýma dementníma postavama. Snad už se tam AHS nikdy nebude vracet! Vlastně bych zapomněl na 2 jediný pozitiva American Horror Stories, a to díl Feral, který bezpochyby vyčníval nad ostatními svou kvalitou a také samotná intra pasující k dílům svou tématikou. Nejhorší díl: The Naughty List Nejlepší díl: Feral Vyhodnocení: Doufám, že další série nevyjde, aby tu tento komentář nebyl zbytečně na hlavní stránce American Horror Stories ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly celkem zdařilé i s nějakým přijatelným námětem a dobrou kamerou a i napínavé, některé díly zase byly naprosto blbé, nudné a špatné, jako třeba ten výplach v posledním dílu. Osvěžením asi měly být velmi výrazné sextranslesbogayí prvky, které podle mě přínosem nebyly vůbec, naopak spíše ořezaly okruh publika. (28%) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy nám tentokrát představil AHS jako antalogii. Uvidíme, co teda další díly. První se týká Murder House. Je to o mladé holce, která neví, jak si poradit se svou sexualitou a díky svým gay rodičům, kteří na ni trochu tlačí a otravným spolužačkám si s tím poradí po svém. Pořád dobře funguje atmoška, i když člověk už ví, co čekat a postavy už nejsou tak zajímavé. V tomto domě se ještě odehrávají další díly. Zbytek už jde úplně jiným směrem. Najdeme tu lepší i horší díly. Mezi ty lepší bych zařadil například díl s matkou, které chce zlý démon unést dítě, film, který nutí diváky vraždit nebo ten s divokými kanibaly v amerických národních parcích. Naopak ten s influencery mě moc nebavil. Najdeme tu spoustu známých osobností. Na jednu stranu je možná výhoda, že na sebe díly nenavazují, ale zase je pak těžší to nějak všechno propojit a udržet pohromadě. Určitě ale tento nápad vítám a uvidím, jestli budou další díly. Případně se budu těšit na novou sérii AHS. "Celé to streamujou!" ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší priemer. Prišlo mi, že Murphy s Falchukom vykrádajú sami seba. Očividne majú radi svoj Murder House, to im však nedáva právo sa doň vrátiť s tak slabým príbehom. Viem si predstaviť jeden senti-menti diel, pokojne 60 minút, ktorý by z Domu stačil a vedel by povedať to isté. Vo zvyšku epizód sa antalógia mala predviesť, mala byť správne wtf a úchylná a mrazivá. Lenže AHSs nie je nič z toho, buď diely nemajú dobré tempo, alebo nevedia naplniť svoj potenciál. A skutočne zaujimavý nápad aby tu divák pohľadal. Škoda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama