Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

fcreading odpad!

všechny recenze uživatele

"Prečo Wallace nenapodobil Carpentera a nerozhodol sa znovuzrodit Michaela Myersa?" Tak to som si dnes hovoril ked som plný očakávaní išiel pozrieť Halloween 3 (bez Myersa). Už od úvodnej minúty mi bolo jasné, že od filmu nemôžem očakávat zázrak (ale ono že by ten zázrak prišiel?). Pravdupovediac nie. Celý čas sa film velmi naťahuje, sem tam sa nieco povie, vybafne reklama s maskami a Atkins nám ukáže pravý zmysel po pátraní nebohého starca. To je akurát všetko, co si do polovici filmu pamätám. Druhá polovica sa mi už tak zprotivila, ze som to musel vypnúť. PS: Film by sa zišiel zkrátit o takých dvadsať-tridsať minút, lebo takto to nezaujme nikoho. Odpad! ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování, které jednak není opodstatněné (SPOILER! k filmu Halloween II přeci jen Michael Myers uhořel) jednak nesouvisí vůbec s předcházejícími filmy (kdyby to pojali jako restart, dejme tomu, ale pokud se to producenti rozhodli vpustit do světa jako pokračování hororové série Halloween s tím, že to s předchozími snímky nemá nic společného, to už chce velké koule a ještě větší touhu po penězích) a hlavně které je tak nudné a debilní, že se to ani nedá slovy vyjádřit, je prostě čistokrevný odpad. Na tomhle jsem opravdu nenašel nic dobrého a rozhodně je to jedno z nejhorších pokračování ve filmové historii (momentálně má napadá pouze Nekonečný příběh 3, který tomuto "filmu" může konkurovat). 0 %. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No do psí prdele, co to jako mělo být?! Halloween trojka nefunguje ani jako pokračování dvou skvělých předchozích dílů, ale ani jako samostatný horor (protože buďme upřímní- tohle horor fakt není). Začátek ještě jakž takž ujde, jenže pak se film rozplizne do něčeho těžce neuchopitelného, jako kdyby honil až moc zajíců naráz, kteří se mu však úspěšně rozprchli. Vyjít to jako bonusový materiál k nějakému opravdovému Halloweenu, jako nějaký fanmade, tak budiž, ale jako regulérní pokračování se to těžce minulo účinkem. A opravdu ne- Michaela Myerse se tady vážně nedočkáte, což, myslím, mluví za vše... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší mizerné hodnocení způsobila zřejmě absence Michaela, který se zde vyskytne jen na pár vteřin v televizní ukázce. Kdo ho ale oželí, dostane napínavý příběh možná trochu ovlivněný snímky Westworld a Futureworld, trochu je tu cítit Invaze lupičů těl a podobné snímky. Doktor Daniel se společně s Ellie, které v nemocnici maniak zavraždil otce, snaží zjistit, co se děje v nedalekém městečku, které v poslední době proslulo výrobou úžasných halloweenských masek pro děti. Když Ellie unesou zaměstnanci majitele továrny, co snad ani nejsou lidmi, vydá se Daniel ji hledat. Ďábelský majitel Conal Cochran se rozhodne, že mu vše ukáže. Vyjde najevo, že prostřednictvím keltské magie chystá velkou oběť. Divák si může tipovat, zda dojde k bondovské destrukci továrny a podaří se Danielovi zvítězit, nebo ne. Na filmech z 80. let je fajn, že vůbec netušíte, jak skončí. Pěkné efekty - žena zasažená modrým bleskem se mění, deformuje a vylézá z ní hmyz, což není ještě nic proti dítěti, z něhož lezou i hadi, dojde na drcení hlav, utržení hlavy či souboj se zaměstnanci, kdy se ukáže pravda. Carpenterova jednoduchá minimalistická hudba navozuje temnou atmosféru a při explozi auta potěší, že je vše skutečné, nikoliv levné pixely. Škoda, stačilo zvolit jiný název... Hodnocení na IMDb více odpovídá. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Michaela Myerse? To je asi hlavní příčinou drasticky nízkého hodnocení Halloweenu 3. Jinak se jedná o trochu(?) švihlé béčko s pěknou kamerou, kterou stejně jako u předchozích dvou pokračování, má na starosti slavný Dean Cundey. Dobrá je taky hudba Johna Carpentera a Alana Howartha. V rámci série ovšem bizzar... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 14,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Tekutina, ktorá tečie robotom z úst, je pomarančový džús. (8HitBoy)
  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)

Reklama

Reklama