Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Recenze uživatele FlyingGentle k tomuto seriálu (5)

Část 1: Mistři a učedníci (2023) (S01E01) 

Je to pecka! Tajemná zápletka, výpravná hudba i dojem epické produkce, charismatické hrdinky i záporáci, zatím paráda! ()

Část 5: Stínový válečník (2023) (S01E05) 

Je to nádherný díl a prozatímní vrchol celé série. Má mystické okamžiky spojení se Silou, které zesilují celkový prožitek. Filoni ale ani nezapomíná na precizní souboje s laserovými meči. Filozofická scéna s Anakinem je nečekaná, a to že vrací děj do klonových válek, je velké překvapení. Dokazuje jen to, jak propracovaně může vypadat svět univerzálního vědomí, ve kterém všichni existovali, existují a budou existovat. Jen se mění forma. Ti, kteří nás opustili, jsou s námi, ale my je nevidíme fyzicky, pouze v okamžiku meditace a nebo v blízkosti smrti. Ahsoka se ocitá tam, kde se musí rozhodnout, jestli bude dále žít, a k tomu ji paradoxně, ale správně prožitkově pomůže její bývalý Mistr. Nádherná scéna, kterou ale přebije ještě vizuálně dotažená flotila gigantických bytostí/velryb, které plují Vesmírem. S překrásnou, decentně zkomponovanou hudbou. Chtělo se mi křičet: Velké plátno! Tenhle díl by se zasloužil projekci v IMAXu! ()

Část 6: Daleko, předaleko (2023) (S01E06) 

V očekávání epického konce je tohle takový lehoučký předkrm se sympaticky pojatými scénami domorodců z nového světa, usměvavým Ezrou, správně děsivým záporákem Thrawnem. Chybí tady více Ahsoka, o to více vzrůstá napětí před závěrečnými dvěma epizodami. ()

Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (2023) (S01E08) 

Hodně otevřený konec zatím nejlepšího seriálu ze světa SW. Fantasy prvky s čarodějnicemi, jak tvoří bojovný meč k souboji pro Morgan, jsou precizně podané, stejně tak Thrawnovy úsudky a strategie záporáka. Je to promyšlená postava, která do děje v budoucnu významně zasáhne. Tady zatím taková třešinička. Souboj Ahsoky s čarodějnicí Morgan je dost efektní, a stejně i stíhání nepřátelské lodi mezi výbuchy. Nečekal jsem tak jednoduchý útěk před hrdinským triem a ani to, že se Ezra vrátí domů. Ale dává to nakonec smysl. Čekal jsem větší prolnutí se záporáky, ale Filoni chce asi ještě více rozvinout příběh v další sérii. Kéž se k tomu dostane. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama