Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vím, že tento seriál není dokonalý a souhlasím se spoustou připomínek ve zdejších komentářích. Přesto na něm ujíždím a během dvou týdnů jsem zvládla zhlédnout už celých pět řad. Velmi zábavné krimi, které představuje tým z Jeffersonova ústavu, zabývající se především forézní antropologií a pomáhající FBI chytat zločince. Podle Kůstky a Bootha si docela dobře umím představit Fidelmu a Eadulfa, hrdiny knižní detektivní série Petera Tremayna z raně středověkého Irska, jelikož jednotlivé díly představují jistě velmi zajímavé případy, přesto pokládám za nejzábavnější sledovat, jak se vyvíjí citový vztah a funguje chemie mezi Kůstkou a Boothem, z čehož vznikají jak velice romantické situace, tak i nezapomenutelné hlášky (pár jsem jich vybrala k jednotlivým epizodám). Kůstka bývá občas na facku, nicméně víme, že je to kvůli smutku a strachu někde hluboko v jejím nitru (viděno i při editaci 11.09.17 po konec páté série, tj 5-22). ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nebyl z mých nejoblíbenějších, ale postupem času nevidíte jen nechutné zkoumání mrtvých těl a neobvyklých vyšetřování a seriál si zamilujete. Pokud začnete sledovat pravidelně, nabídne vám výborný pospolitý příběh a vlastní vyšetřování budete sledovat až v druhé řadě. 1.série vás "pouze" seznámí s postavami a jejich motivacemi, druhá série už více komplikuje mezilidské vztahy a začíná rozehrávat opravdu zajímavá citová dramata. A tak po letech zvedám hodnocení na plný počet a jdu si pustit dalších pár dílů Bones a poskládám si tak příběh, který mi nepravidelným sledováním v TV unikl. Originální znění se nadmíru doporučuje, ;) ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Kvalitativně byly Kosti na výši až do konce šesté série. Pak přišlo Kůstčino otěhotnění a veškerá chemie mezi ní a Boothem šla jednoduše do kopru. S počátkem série osmé navíc hormony zjevně přemohly i scénáristy. Kůstčina asociálnost a neporozumění citům ostatních už nevyzní věrohodně, ze sympatické vševědky se stává nafoukaná šprtka. Opakují se náboženské motivy a apely na rodinné hodnoty, což je jen mírně řečeno otravné. Předvídatelnost se navíc drží nejen B&B linie, ale i kriminálních případů. Ze zábavné a jiskřící podívané se stala emoční selanka vhodná tak do Rosamundy Pilcher. Doufám, že devátá série bude poslední. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Emily Deschanel, kdo by to byl řekl, že se stane mou oblíbenou herečkou jen díky jedné roli... v tomto seriálu je naprosto úžasná, její ztvárnění asociální hlavní hrdinky nemá prostě chybu a samozřejmě tu chybu nemá i její parťák David Boreanaz (i když se nám s přibývajícími lety trochu zaoblil:-))... zpočátku jsem viděla pouze první sérii a pak jsem si dala "oraz", ale pak jsem náhodou narazila v televizi na další díl a tehdy k mému udivení mě to chytlo a už nepustilo... i když je pravda co někteří říkají, že zde není nic nového, že to je jenom další kriminálně laděný seriál, tak je tu pořád i dost zábavy (a to nemám na mysli jenom laboratorní výbuchy/pokusy T. J. Thyna) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Připady jsou v této kriminálce většinou spíš průměrné, ale to je zde překvapivě vedlejší. Hlavní jsou zde postavy,které už práce s mrtvolama krapet poznamenala, což se projevuje na jejich chování a vynikajícícím černém humoru. Herci to také dobře zahráli a překvapí hlavně David Boreanaz. Prostě nadprůměrná kriminálka s výbornými postavami a humorem. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Temperance (Emily Deschanel) řekne, že nejbližší soudní antropolog kromě ní je v Montrealu. Tam se také odehrává děj románů Kathy Reichs, podle nichž seriál vznikl. (HappySmile)
  • Keď Booth (David Boreanaz) sedí vo vani, číta si komiks "Green Lantern", ktorý bol o tri roky neskôr zadaptovaný do celovečerného filmu Green Lantern (2011). (BoncheR)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama