Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 4
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 4

Recenze (367)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mne prostě nebojím se i říct srdcovka! Konečně má za sebou všech osm sérií a odcházím od Richarda Castla velmi spokojen. Hlášky, zajímavé případy, humor, chemie mezi postavami vše funguje na výbornou! Jelikož jsem nakoukal, všechny série dohromady, tak bych chtěl rozdělit seriál do tří segmentů. První je od série1-4, doslova jsem hltal každý díl neměl jsem dost, ikdyž začátek třetí série nebyl nejpovedenější po pár dílech to opět nabralo šťávu. Druhý segment je od 5-7 série, myslím že už to měl na starosti někdo jiný, minimálně režie, ale člověk si zvykl a nové nápady osvěžili celý seriál, navzdory tomu, že se zde začaly objevovat lehce vyjeté koleje, že vrahem bývá ten, který je v díle nejkratší dobu. Nicméně kvůli oblíbenosti postav to zkousnete. Dokonce zkousnete i jiný dabing Beckettové, a to že bylo co zkousávat :) A pak tu máme segment 3 a to je celá 8 série. Bohužel se něco stalo a celá polovina série je vlastně tragická, která popírá úplně logiku předchozích řad. Byli rumors, že Fillion s Katic se zrovna nemuseli a ikdyž to nebylo potvrzeno, tak je to na seriálu vidět, skoro spolu ve společných scénách nehráli a už to zkrátka nebylo ono. Druhá půlka už je o něco zajímavější a vlastně začne zase bavit a dořeší se poslední nedořešené záhady. Každopádně za mě skvělý detektivní seriál!!! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriálek, kterému s přehledem vévodí Nathan Fillion, který se neustále snaží sbalit půvabnou Stanu Katic. Detektivní příběhy tu nejsou nijak složité a dechberoucí, ale většinou fungují, hlavní složka je humor, který je zde spíše decentní oproti Californication, přesto každý díl má spoustu povedených momentů, některé hlášky mě dost pobavily. Je to oddechový seriálek, který má potenciál minimálně na další sezónu, pokud autorům nedojde vtip, Fillion je prostě sekáč, kterému se nedá odolat, jeho rošťácká image a jednání má fakt něco do sebe, jsem rád, že po seriálu Drive si našel dobré angažmá. Vedlejší postavy jsou tu ořezány na minimum, ale občas aspoň slušně nahrávají hlavní dvojici. Druhá sezóna přinesla mírný pokles kvality, ze čtyř hvězd jdu na třiapůl, některé díly jsou totiž moc vatové, jiné jsou naopak skvěléa přinášejí občas zajímavé příběhy a hostování známých jmen. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak předně, Nathan Fillion je boží a charisma má na rozdávání. Je to chytré, vtipné, Stana Katic je kočka a Castlova dcera jakbysmet. Postavy jsou propracované a narozdíl od jiných seriálů, zde mi nevadila romantická rovina. Dialogy pobaví a celé je to švitořivé a často jsem se zasmál. Narážky na Firefly a Fillionovu ikonickou roli kapitána Malcolma Reynoldse skrze seriál mě neskutečně těší. Když se tam objeví herec z Firefly, tetelím se blahem. Protože Firefly je pro mě Top! ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o klasickou kriminálku, která je ozvláštněná nevšedními typy smrtí. Některé zápletky jsou silnější, u některých zas pozornějšímu divákovi dojde rozuzlení dřív než by mělo... Ale na tom tady tolik nezáleží. Skvělá ústřední dvojice (přiznávám upřímně - Castleovu kouzlu jsem zcela podlehla), jejíž energie nevyprchá po celou dobu seriálu. Velmi zábavný seriál, který mě velmi moc hodně baví :) ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Nathan prostředkuje charizma a hlášky, Stana sex-appeal, Huertas a Dever tu vtipnou dvojku pomocných detektivů. Castle je pro mě jeden z těch seriálů, na kterých jsem závislí a nesmí mi uniknout žádný díl. Pilot uchvátil a nasadil vysokou laťku, kterou překonaly až díly v druhé sérii. Třetí série začínala fenomenálně a kvalitu si udržela. Fantastické 'season endery', skvělá režie a kamera (místy připomíná CSI). Obsazení v čele s Fillionem, kterého mám hrozně rád a je mi sympatický a to je všechno co k prefektnímu seriálu potřebuji. Takže abych to shrnul: 1 série- 90% 2 série- 100% 3 série- 95% ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)
  • V 6. epizóde 2. sezóny sa Castle oblečie ako vesmírny cowboy. Je to odkaz na sci-fi seriál Firefly, v ktorom Nathan Fillion stvárnil hlavnú úlohu a ten kostým nosil vo všetkých dieloch. Tiež odznie narážka na ukončenie tejto sci-fi série - jeho dcéra mu povie, že si ho naposledy obliekol pred 5 rokmi (čo bol rok, kedy seriál predčasne skončil). (igirazor)

Reklama

Reklama