Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 2
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 2

Recenze (367)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Slušný krimiseriál, který je zde hodně přeceněn, protože mi přijde obyčejnější než třeba Myšlenky Zločince, kde je zajímavé profilování vrahů nebo Sběratelé kostí, kde vyšetřují podle zbytků kostí na místech činu.Bál bych se i srovnání s Hankem Moodym, protože do něj má hlavní hrdina poměrně daleko.Jinak mě to ale samozřejmě baví,je to dobrý oddychový kriminální seriál.A ještě jednu věc - nechápu proč se to jmenuje Castle na zabití a ne prostě jednoduše Castle.A ke sloveskému názvu se snad ani vyjadřovat nebudu. 75-80 % ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Krásný buddy krimiseriál (a to dokonce dvojitě -- vedlejší postavy Espozita a Ryana sice hrají druhé housle, ale velmi zdatně). 104 kvalitních epizod, plus jediná rozpačitá, opakovací (č. 103 - Still). Zase jeden ze seriálů, u kterého je dabing prostě nedostatečný, díky slovním přestřelkám, popichování a vybroušeným dialogům originálu. Fillion vstupoval do seriálu jako sympaťák známý spíš jen nadšencům (Firefly, Serenity, Buffy) a velmi dobrý herec, Katic ani jedno, ale po pár desítkách epizod se dostala na velmi dobré a sebevědomé výkony také. Sympatické je rozvíjení i poměrně vedlejších postav (matka, dcera, otec, patologové, velitelé...) Schéma epizod "jednodílných" je sice velmi často opakované (tedy už během 2. sezóny se pachatel dá zhruba na 50% odhadnout podle jeho prezentace -- zpravidla vybíráme z postav, které už byly představeny na začátku, ale rozhodně to není vždy), ale zápletky bývají dost inteligentní a nesamozřejmé, nelineární. Podstatné je to, že tvůrci seriálu přesně pochopili, co divákům učarovalo a co chtějí, tak jim to ochotně nabízejí už 5 sezón (a 6. se kuje). /// Zběsilé je tempo kynutí Castla rok od roku +7 kilo, ale stejně je pořád ruggedly handsome... ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Přes vlažný rozjezd se nedá Richardovi Castlovi upřít cit pro ten správný moment, kdy zahlásit nějakou krávovinu, aby koutky úst škubly divákovi zcela neesteticky v širokém výtlemu nahoru. Ani ke konci druhé série mě zatím soustavné popichování mezi dvěma ústředními představiteli neomrzelo, navíc to tak hezky jiskří, přesně jak to u podobných seriálů s mužem a ženou v hlavních rolí má být. Jednotlivé díly vyvážené, vražedné scénáře zatím pořád o něčem novém. Hvězdičky navíc! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad tempo vydrží a i ti dva Beckettini policejní "přisírkové" dostanou víc prostoru - zaslouží si ho. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ona je policejní detektiv, hezká, sympatická, bez chlapa, se specifickým úsměvem a mimikou rtů. On je spisovatel, trochu cynik housovského stylu, taky sympaťák, kterého má ona na krku, protože on o ní píše. On má dospívající dceru, trochu otravnou (ale ději neškodící) matku a nesnesitelnou exmanželku. A to mi ke spokojenosti stačí, protože mezi to mezi oběma funguje. # Hodnoceno po 5 dílech; a po 3 sériích se můj názor nemění. #"Jmenuje se Burt, umí kouzlit." "Tak to doufejme, že do rána zmizí." # poznámky: 4x21 - díl s Caseym z Chucka # A ani 6. řada neubírá na kvalitě, naopak mě baví originálním pojetím mnohých dílů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová a pohodová kriminální oddechovka, ve které Nathan Fillion hláškuje v každý druhý větě a mezi ním a Stanou Katic to výborně jiskří. Kriminální případy sice nejsou nikterak vynalézavý, ale jinak to celý výborně funguje, uteče to jako voda a člověk se příjemně pobaví. Ve světě dnešních kriminálek, kde pachatele odhalí podle chlupu z nosu, milé osvěžení. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V epizodě si Kate (Stana Katic) prohlíží a zkoumá průstřel po kulce v hrudníku. Na těle však není vidět žádná další jizva mimo té od kulky. Kate však prodělala vážnou operaci srdce, takže by měla mít velké jizvy na hrudníku. (Viki111)
  • Stana Katic v pořadu Noční show Davida Lettermana (od r 1993) přiznala, jak ve skutečnosti získala roli Kate Beckettové. Při kamerových zkouškách si Stana uvědomila, že má na sobě příliš dlouhou tuniku, a tak požádala Nathana, který si kousek opodál dopřával šálek kávy, zda-li by jí pomohl ho zkrátit. Ve chvíli, kdy se Nathan chopil nůžek a začal stříhat, vešel do místnosti producent, uviděl je a dal Staně roli. (Ajka1)

Reklama

Reklama