Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 2
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 2

Recenze (367)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Richard ,,Rick'' Castle, hlavní hrdina tohoto příběhu a spisovatel detektivek, má spoustu kladných i záporných vlastností. Na jednu stranu je to arogantní, jako dítě se chovající otrava, na stranu druhou je to milý, vtipný, hláškující, šarmatní muž, co je milujícím otcem, a má velké srdce a skvělé teorie :D. Pak tu máme detektivku Kate Beckettovou, odtažitou, přísnou, tvrdohlavou, drsnou a přitažlivou policajtku poznamenanou smrtí matky. Tihle dva kolegové - Castle a Beckettová si lezou na nervy a nejspíš by se nejradši navzájem zabili. Naštěstí se jim to nedaří a postupem času se z nich stávají parťáci. A později také pár. Vídáme také dva nejlepší kamarády / detektivy Kevina Ryana a Javiera Esposita, zvídavou drbnu / patoložku Lanie Parishovou, vstřícného a laskavého kapitána Roye Montgomeryho, kvůli tragickým událostem později tu nejpřísnější, nejotravnější kapitánku Victorii Gatesovou, která se ovšem taky dokáže ve správnou chvíli projevit, a ukázat tak, že je taky člověk a ne jen ,,Železná brána". Nedá se zapomenout ani na Castleovu rodinu - Rickovu mámu / trhlou herečku Marthu Rodgersovou a dokonalou dceru Alexis. Tihle všichni tvoří dost nesourodou a přesto dokonale sehranou partu lidí, vyšetřující ty nejzvláštnější a nejnápaditější vraždy, co by se mohly udát. Partu nacházející se v různých vtipných situacích, hláškující a vtipkující o 106. Zápory nenacházím. 100% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál založený spíše na interakci hlavních postav než na samotném vyšetřování. Výborná zábava, pokud neočekáváte "vědeckou" kriminálku ve stylu CSI. Nathan Fillion je neskutečně charismatický a roli úspěšného a chytrého spisovatele, trousícího jednu hlášku za druhou, si vyloženě užívá. Scény, kde detektivům popisuje jak by se zločiny odehrály v jeho románech patří k nejlepším okamžikům seriálu. Stana Katic je k němu vybraná výborně, zdatně mu sekunduje a krásně to mezi nimi jiskří. Pozadu nezůstává ani spisovatelova rodina – vzorná dcera i potrhlá matka. Škoda poměrně velké nevyužitosti dvojice detektivů Ryan/Espozito. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov rulez... Kombinácia Bootha (KOSTI) a Moodyho (CALIFORNICATION) je prekvapivo účinná aj napriek tomu, že ide o štandardný, ba až tuctový krimi seriál (ktorý je tu na csfd momentálne značne preceňovaný). Kapitán zo Serenity (FIREFLY) je skrátka kult sám o sebe... Inak to, že sa tam mihol James Patterson (autor Zberateľa bozkov či Ako pavúk) je celkom cool... Kua, napokon som sa neskutočne namotal a dávam plný počet... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Zábavný seriál pevně rozkročený mezi spisovatelskou praxí a detektivní prací. Mezi ústřední dvojicí to jiskří, Fillon aka Castle je neodolatelně šarmantní, případy jsou řádně zapeklité a nikdy není úplně všechno jisté... a já se nemůžu dočkat další epizody. Přidávám pátou za českou epizodu s velice nezřetelným : "ubocha eliška" a krásnou reminiscenci na Firefly v haloweenském díle. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jedna věc hned na začátek komentáře: nehodnotím tak vysoko díky Nathanu Fillionovi, ale protože považuji ten koncept střetávání několika diváckých pohledů a přístupů za velice osvěžující a pro mě osobně i nesmírně opojný. Nejedná se o oddechový seriál, který je slušnější variantou jiných, plných sexu a násilí, protože "navrch" nad vyprávěním a příběhem máte jen do jisté míry, protože jako divák jste limitováni znalostmi jedné ze dvou hlavních postav, která je vám sympatičtější: ať již je to spisovatel, kterému na lidech nesejde, ale chce vyprávět příběhy a je znalý žánrových pravidel fikčních světů, či policistka-žánrový fanoušek, který ale umí chodit i ve skutečném světě zločinu. První díl byl sice zatím z první série nejlepší, ale to jen díky soustředění se na profesní a ne tolik osobní rovinu, která nabízí jenom žánrové figurky, prostor ke hláškám a "popříběhovou" diskuzi na téma "to byl ale originální příběh s nečekaným vyústěním". Baví mě ale ta uvědomělá práce s klišé, které jako klišé či schémata vůbec nevyzní -> buď chybí potřebná návaznost, která je narušena vsunutím "nepatřičné" scény, nebo znalostí těchto otřepaných postupů, které jsou nabourávány podvratným humorem (neodjištěná pistole při závěrečném přiznání). 9/10 P.S. Nathan Fillion je charismatickej sympaťák. :) ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (29)

  • V 17. díle 6. řady "In the belly of the beast" se hlavní postava Kate Beckett (Stana Katic) objeví v několika "mučících" scénách. Všechny tyto scény, kromě pádu ze srázu, natáčela sama Stana Katic bez využití kaskadéra. Když měla po natáčení popsat tento díl jedním slovem, zvolila slovo "fun", v překladu "zábava". (macuzuz)
  • Stana Katic (Beckettová) aj Nathan Fillion (Castle) dabovali animované postavy z dielne DC Comics. Zatiaľ čo Stana dabovala Lois Lanovú v Superman: Unbound (2013), Nathan Fillion daboval Hala Jordana/Green Lanterna vo viacerých animovaných filmoch. (challik)
  • Byt Richarda Castla (Nathan Fillion) je ten samý, který byl použit jako byt hlavního hrdiny Micka (Alex O'Loughlin) z předčasně ukončeného seriálu Za svitu měsíce (od r. 2007). (Ajka1)

Reklama

Reklama