Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Za pozornost stojí jen ta 2min scéna (zhruba 30 min filmu), kde Strange prolítává různými dimenzemi - ta je totiž kvalitně umělecky zhotovená. Cumberbatch se do role hodí dokonale, ale je to fuk, když má film nekvalitní scénář: Dějově je to schématické a zkratkovité (příliš rychle a snadno se z něj stane ten nejlepší). Záporák je útrestuhodně nevyužitý, osobnostně plytký, což je o to horší, že ho hraje jinak skvělej Mads Mikkelsen. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyla nějakým fanouškem Marvel filmů a co se týče těch spojených s Avengers hrdiny, ty šly úplně mimo mě. Nicméně, potom, co jsem shlédla Ant-Mana, který mě překvapil, pobavil a z kina jsem odcházela s dobrým pocitem, který se pak trošku zkazil ne úplně povedeným Deadpoolem, jsem byla zvědavá na Doctora Strange. Zklame mě, nebo bude mít takový úspěch jako Ant-Man? Ani jedno. Doctor Strange nebyl žádným zklamáním. Byl tak dobrý, že překonal dokonce i Ant-Mana. Nevím, čím to bylo - možná těmi neskutečnými filmovými efekty, které moje hlava už opravdu nebere, či výborným hereckým výkonem Benedicta Cumberbatche, u něhož jsem nečekala, že dokáže zahrát komisového superhrdinu až takhle dobře. Nicméně, pokud nemáte rádi Marvel hrdiny a i přesto vás na tento film někdo dotáhne, nezoufejte. Akce tam na mě bylo až moc (ale co se dalo čekat u akčních hrdinů, že), ale vtip a skvělý příběh všechno vyváží. Za mě obrovské překvapení. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Úplně jiná marvelovka. Hodně se mi líbilo zasazení, decentní ale efektivní humor a hrátky s fantazií. Zamrzelo jen to, že konec byl víceméně klasický a předvídatelný, ale ani jsem nečekal u tohohle typu filmů opak. To nic nemění na tom, že budu pečlivě vyhlížet další díl. (Cinestar Liberec, 29.10. 2016) ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem překlikl mezi tři a čtyři a nakonec jsem se rozhodl tomu dát poctivý tři, místo vyžebraných čtyřech. Je to Marvel, není to jiný, nebo něčím nový, komu už lezou omarvelovánky na nervy, tak ten z toho asi jásat nebude. Ale má to kopec nejrůznějších values - herci super (i ten Mads se mi líbil, i když tam byl chvilku, nepřehrával, nepřeháněl), souboje bezvadní, vtípky marvelovský (na vtipech jde podle mě vidět, jak Marvel kopíruje fungující prvky - suchý humor, prohlášený v nečekanou chvíli - to už je snad marvelovský trademark. Teď pošesté, v té či oné podobě, použiju slovo Marvel, což asi nejlíp vystihuje můj dojem z filmu. A radši skončím, protože použít sedmkrát slovo Marvel na šesti řádcích, to je teda masakr. Horší by snad mohlo být už jen použít ho osmkrát na sedmi řádcích a to neudělám, nejsem zrůda. Marvel. ()

winetach 

všechny recenze uživatele

Konečne sme sa dočkali poriadneho marveláku, ktorý nenudil. Trojica Cumberbatch, McAdams a Mikkelsen sú pre mňa súčasný top, takže marvel zas castingovo trafil do čierneho (vlastne ako býva zvykom u marveloviek) ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Vizuální nářez, naroubovaný na omšelou a nepříliš dobře podanou historku. Chudinka hlavní hrdina, namachrovaný a vtipně sarkastický neurochirug, přijde o svoje ruce, svou práci, peníze i holku. A tak odputuje do Nepálu (jak neotřelé) a projde-neprojde svérázným výcvikem, byť většinou jako autodidakt. A objeví se záporák ve službách zla a musí být potřen. Neotřelé, nest-pas? Záporák je matně vykreslen, postavy až na tu hlavní nepříliš důležité. Cumberbatch je z počátku skvělý, pak už jen dobrý. Občas se objeví i humor. Ovšem vizuál je nářez. Úvodní Londýn, neuvěřitelný New York i závěrečný Hongkong oplývají nápady a vypadají skvěle. Jen Temná dimenze pak už chudinka nemá čím šokovat. Jen jsem zvědavý, s čím příjde, jestli tedy vůbec, slibované pokračování. A velké plus za Interstellar Overdrive. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Nějak me Strange neoslovil, celosvětové nadšení nesdílím. Jako film to není špatnej, dobře obsazenej....na mě je to ale asi moc čárymáryfuk...ke světu Avengers. (jo, s Thorem jsem se taky smiřoval). No jsem zvědav jestli převezme vedení po Ironmanovi a jaký to bude.. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Famózny vizuálny zážitok pri ohýbaní reality a prechádzaní do iných je asi to najpamätihodnejšie. Niekedy extrémne dynamické efekty, kde sa človek totálne stráca (tým cez efekty asi zapredal dušu) a nejde mi utvoriť si nejakú orientáciu a predstavu, čo sa vtedy deje a ako to funguje. Inak mi príde celý námet trochu nevyužitý, s tou mágiou sa mohli pohrať ďaleko, ďaleko viac. Fantasy tematika v CGI traileroch na hry a podobne ukazuje ďaleko famóznejšie veci (až na to ohýbanie reality – ako som povedal, najpamätihodnejšia súčasť filmu). Hudba je kvalitná, takže na nejaké skladby sa teším. MARVEL ostáva MARVEL, takže kde tu zbytočný „humor“ narúšajúci celé dianie, prípade neracionálne chovanie postáv (doktorka vidí niečo magické prvý krát a je s tým celkom v pohode?). SPOILERY Tak, máme tu kameň nekonečna – času. Prečo ho Strange nepoužije skôr v určitých prípadoch a nezachráni istú osobu? A Dormammu...No, hlas má ako Smaug (samozrejme drak ho charizmou zašliape + ano, bol použitý hlas Benedicta zmiešaný s iným hlasom) a takto vypadá Dormammu . Tu vypadal trochu smiešne. A komu tá časť filmu pripomínala Na hrane zajtrajška? To fakt nikoho nenapadlo, každý len Interstellar – pritom podobnosť prakticky nulová až na ohnutie miest. // Vzhľadom na masívnu kampaň som čakal viac. Najlepšie aspekty filmu sú: cool Benedict, dosť v komentoch prehliadaná Tilda Swinton a scény počas ohýbania reality – i keď všetky možnosti aké umožňuje Reality Warping tam samozrejme nie sú obsiahnuté. Inak záporák mal zaujímavú reč o svojich pohnútkach, osobne by som sa k tomu vedel vyjadriť hlbšie, aj k mnohým dialógom ohľadom života, smrti a času, ale nepamätám si všetko a nechcem tu písať filozofickú seminárnu prácu. ()

Mattij 

všechny recenze uživatele

Marvel prostě umí. Někomu můžou připadat jejich filmy příliš na jedno brdo, někdo v tom chce hledat vážnou notu, jiným to přijde jako omalovánky u kterých se nedá přemýšlet. Ale víte co? Občas člověk potřebuje vypnout a jen si film užívat, nepřemýšlet nad každou maličkostí. Doctor Strange však jde mnohem dál a kombinací Inception, Matrixu a Batmana začíná začlenil do svého universa Sherloca takovým způsobem, že si jej už teď dokážu živě představit jako nástupce Iron mana a na propojení se zbytkem se vyloženě těším. Ještě aby ne když, nutně podotknout vkusně, zrecykloval jedny z mých nejoblíbenější filmů vůbec. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Už podľa trialeru som videl, že toto nebude zrovna môj šálok kávy.A tak sa aj stalo.Vizuálne je to naozaj riadne, čo sa týka postáv tak v pohode sympatické a akcie je tam požehnane.Ale celé mi to prišlo umelé.Po zhliadnutí filmu vo mne neostal vôbec žiadny vzťah k postavám.Koniec sa mi vôbec nepáčil, ďalšie mínu Soundtrack o ničom.Veľmi pekne to vystihol J*A*S*M s tým že nieje žiadny limit sveta.Veď v podstate Strange má schopnosti ako Boh...Vôbec sa mi nebude hodiť k Avengerom ak tam bude zas veľa toho lámania sveta bude to zlé.U mňa slabé medzi 3* 4* . ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre. Ani som nevedel ze komixovy svet ponuka aj takehoto hrdinu. Pacil sa mi vyber herca. Benedict Cumberbatch bol super vyber. Pripominal mi Downeyho Starka, aj ked Dr. Strange bol celebrita v inom obore. Niektore sceny, hlavne ta ked zistuje, ze svet je o cosi komplikovanejsi ako si myslel, su brutalne. Niektore su "vykradnute" z inych filmov, no to mi teda fakt nevadilo. Dufal som, ze Mikkelsen bude mat ako zaporak viac priestoru. Swinton sa mi tiez pacila vo svojej role. Vlastne, vsetci herci boli super. Do plneho poctu vsak cosi chyba. Tieto komixy su kazdy iny, ale zaroven su vsetky totalne rovnake. To uz vsak asi nezmenime. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení!!! a trochu sympatický námět, alespoň pro mne. Vizuální stránka - značně podmanivá. Určitá část filmu (prostřední) si zasloužila více prostoru. Postavy mnicha a mága potěší kdejakého fanouška RPG her. To negativní, to co je přilepeno k Marvelu je scénář ala útok něčeho z jiné galaxie na nebohou Zemi a tak dále. Dokážete si předtsavit, že byste žvejkali pořád jednu stejnou žvejkačku až do rozpuštění na kyseliny a pak dále výkaly z této žvýkačky...? Tohle se podle mě děje určitému segmentu filmového průmyslu. Je fakt, že člověk si zvykne na kde co... 6.5/10 ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Film bol fakt troch strendž, asi som čakal niečo iné, nie Koprfílda na steroidoch. Pútavé, Cumberbatch charizmatický. A i keď som sa vcelku dobre bavil, nemyslím, že budem mať tak skoro záujem vidieť to znovu. Jeden z dlhej rady filmov, ktoré pobavia, vyslovene neurazia (pokiaľ teda nie si začínajúci amatérsky iluzionista a na rozdiel od tunajšieho doktora ovládajúceho skutočné čáry-máry potrebuješ fešnú asistentku na odlákanie divákovej pozornosti, kým nebadane vsúvaš králika do klobúka. To by ťa film mohol nadobro poznačiť.), ale po čase vyšumia z hlavy. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

been there, done that, ale pobavilo. postava dr. strangea ma s benedictom velky potencial, doslova si to pyta dalsie diely. aj podarena scena v poslednom thorovi potesila. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Hrome, kam až lze tu kouzelnickou laťku posouvat? Je tady další marvelovka a laťka je zase o kus výše. Originální příběh filmu (který jako by byl stvořen pro extra podívanou na blu-ray 3D) s prolínáním a ohýbáním realit i časových rovin (včetně využití změn formátu obrazu) je svižně a chytře natočen, celek podtrhuje neskutečná výprava, kamera, hudba a (nejen) Benedict Cumberbatch v hlavní roli. Ostatně dalšími trumfy v režisérově rukávu jsou i Mads Mikkelsen, herec jako zrozený pro filmové zlosyny, či vynikající Tilda Swinton se svou androgynní až extraterestrickou vizáží. Opět nechybí cameo rolička komiksového Otce zakladatele, no a na závěrečnou důležitou scénu je pochopitelně třeba počkat si až na úplný konec titulků. :-) Zapomeňte na pinožení všech těch Čáryfuků a Rumburaků, do filmového světa kouzelníků impozantně vstoupil Doktor Strange - a nakráčel tam středem. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Vizuál nesmírně dobrý. I přesto, že jsem samozřejmě viděl i Počátek, stejně mne to překvapilo. S hláškou Stana Leeho uprostřed masážní honičky "To je ale blbost" nesouhlasím. Jistě - v marvelovském filmu scénář nemůže být žádným zázrakem, přesto podívaná je to chvílemi strhující, vtipná, zábavná. Taková, jaká se od od akčního fantasy komiksu očekává... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ty voleee! To, že jsem už x-krát psala recenzi a nakonec stránka udělá 3x mrk a všechno je pryč, to už mě fuck sere. Musím všechno ukládat po jedné větě...No nic, takže co říct ke Strangeovi. I když nemám ráda filmová zpracování komiksů a hlavně komiksy jako takové, tenhle mě zrovna bavil. Zcela nenadále si ho vybral můj človíček, který má 8 let a tak jsem se mu podřídila. A kupodivu mě to bavilo a dokonce to mělo pro mě filozofofilmokomiksový přesah. No, když si jeden umí vybrat to co potřebuje, tak je asi jedno podle čeho film vznikl, ale hlavně vo čom to je. Takže tím chci lidstvu sdělit, že to vůbec nebylo špatné. Za mě 88% ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších marvelovek, přesto vynikající zážitek. Trochu těžkopádné, trochu se to vleče, občas trochu křečovitá snaha o vtip, ale je to film, který je natolik zajímavý designově, že ho dlouho z hlavy nedostanete. Marně vzpomínám na cokoliv, co by se tomu blížilo (z Počátku si to bere je pár prvků a podobné to zas tak není). Text v rozvinutější verzi tady. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Budu tu asi jen jeden z mála, ale tento film mi prostě nesedl a sedět nebude. Je to hrozně utahané, nudné a bez jakýkoliv zajímavých a hravých akčních scén, jako bylo vždycky u MARVELU zvykem. Mám strašně rád Madse Mikkelsena, ale roli záporáka si neužil a nesedla mu a hlavně byla opět špatně napsáná, jako bylo u MARVELU vždycky zvykem (vyjímky jsou jen Loki a Winter Soldier). Celkově je to jedno velké zklamání a společně se dvěma díly série Thor je to nejhorší Marvelovka, která má spoustu hvězdných jmen, ale málo co nabídnout. Hodnocení:48%. ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama