Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $155,136,755Tržby Celosvetovo $400,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,598,354 //počet predaných kusov 1,209,257Tržby za predaj DVD v USA $19,745,077 //počet predaných kusov 1,101,297║ Celkom zaujímavé, akcia, vizuál a triky na veľmi dobrej úrovni, však tam bol aj pekný rozpočet minutý, ďalej herci, sympaťák Chris Hemsworth potvrdzuje že momentálne má slušnú formu a utiahne aj poslabšie miesta, dokáže slušne zabávať odľahčiť strnulosť Kristen Stewart, ktorá proste nemá na herecký prejav, statická ako hrom aj keď toto sa s ňou dalo vydržať, démonická mládnuco stárnuca Charlize Theron poteší a vypadá to že chytá novú iskru. Režijne slušne zvládnuté, potešia nájazdy na cválajúcich rytierov, samozrejme pomôže aj hudba, za obdobie 2003-2012 jeden z tých lepších fantasy, aj keď spadajúcich skôr k tomu priemeru. /videl v kine: 70%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nevim teda. Že by to bylo horší, než Soví strážci? Eragon? Poslední vládce větru? Mumie III? Červená Karkulka? Twilight? Narnie? Souboj Titánů? (Na víc jsem si nevzpomněla, ale všechno mi přišlo horší). I když Sněhurka má nejspíš výhodu v tom, že je podle pohádky, kterou všichni znají a je atraktivní vidět jí v tomhle temným, efektním hávu. Zlá královna s tváří božské Charlize, Sněhurka jako ikona mládeže Kristen Stewart a sexy Chris Hemsworth. Příběh drží jakž takž po hromadě, i když v podstatě je to asi tohle: Sněhurka s lovcem jdou, až dojdou k dobrým lidem, co s nima jedou na zlou královnu. Skýtá to ale prostor pro dost podařenejch scén - ačkoliv polovina z nich smrdí vykradačstvím (minimálně Sněhurčina jízda na bělouši) - a část z vílího lesa je naprosto dokonalá a perfektně esteticky propracovaná (a víc než inspirovaná jistou mou milovanou anime). Jen si říkám, že sedm trpaslíků tu zrovna nejlíp nedopadlo. Herci se s tím poprali podle svých dispozic. Charlize byla možná místy až moc hysterická, ale jinak zlá královna nemohla bejt vybraná líp, Stewart dokazuje, že umí hrát, když se ocitne mimo smrtící Twilight zónu, Hemsworth má chlapáckýho charizma taky dost. Jenom ten William mi přišel pro děj naprosto zbytečnej. Dospělácká fantasy je těžkej žánr a solidních filmů je v něm pomálu, tenhle taky není perfektní, ale ze všech ostatních mě nakrnul nejmíň. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vcelku lze uznat, že se tvůrci docela přiblížili zdařilému převodu z pohádky na fantasy, ale to je tak zhruba všechno, co jsem jako amatérský kritik schopen uznat. Pravdou je, že si zde pomáhají vším možným, co lze vysledovat v jiných fantasy a historických filmech a vlastně i pohádkách. Takové berličky jim ale ty nohy nakonec spíše podkopávají. Úplnou dorážkou, úplnou chybou, co film naprosto deklasuje, je jedna velká nelogičnost, totiž zrcadlo pravdy, které lže jako Paroubek v Otázkách Václava Moravce. 1. Tvrdí, že královna je nejkrásnější na světě, přitom ve filmu najdeme mnohem hezčí bytosti. 2. Pak najednou z ničeho nic tvrdí, že nejhezčí je Sněhurka, která záhadným způsobem zkrásněla přes noc, byť byla držena v izolaci, hladovění a vůbec krutých podmínkách, to za a) a za b) ta, kterou ztvárnila Kristen Stewart, jež vypadá jako nějaký ušatý kluk se zuby jak králíček, navíc, přátelé, přiznejme si to, mírně šilhá! A pakliže ještě vezmeme tělo obstarožní Charlize Theron jako takové za vzor středověké krásy, ten půlčík Sněhurka ji prostě nepřekoná ani v nejmenším. To zrcadlo nám zkrátka lže. A filmaři též, chtějí-li nám nakukat, že děcko, které je drženo ve středověku mnoho let v naprosté izolaci, že se dokáže přes noc adaptovat a bez úhony přežít v drsné přírodě a v kruté době. Neslýchané. Ale k čertu s tím. Je to přece fantasy, to asi znamená, že představivosti se meze nekladou a hledejme krásu a mystično i tam, kde není. Třeba je to tím, že je obdařena nějakou tou tajemnou životodárnou mocí, to prý i zlepšuje myšlení… Lovec a partička trpajzlíků je něco, čemu měli dát tvůrci větší prostor spíše, než té prázdné igelitce z Lidlu Kristen Stewartové. Totiž, ten lovec se celou dobu tváří, jakoby se té Stewartové úplně štítil (a já se mu nedivím), že je z ní celej hin zkrátka nelze jen tak zahrát, to by snad nezvládl ani Rudolf Huršínský. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Má to svoje muchy (je to asi o 20 minút dlhšie, než by sa patrilo, hlavne potácanie sa Temným lesom je naťahované a filmu by vôbec neuškodilo, keby sa kompletne vystrihli scény s trpaslíkmi), ale herci sú výborní, réžia suverénna a mierne ponurá fantasy atmosféra bezchybná. Po tej záplave detských fantasy osviežujúci dúšok. 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka posledních let, která se v určité chvíli dostane přesně na tu idealizovanou dokonalost pohádkového světa plného klišé, ale současně se dokáže zase vrátit na svou velmi vyváženou cestu mezi pohádkovostí a skutečným vážným fantasy dobrodružstvím. Ďábelská krása Charlize Theron versus nevinnost zubaté Kristen Stewart s perfektním vizuálním obalem, který nenechá člověka chladným. Subjektivně mi film přišel skoro na úrovni délky tří hodin, ale bavil jsem se celou dobu. Více takových filmů, které mají úctu k žánru a nebojí se zapomenout doma moderní-vnucený humor... ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce (v tomto filmu ji hraje Kristen Stewart) a na dabinzích obou filmů se účastnili členové kapely Nightwork. Vojtěch Dyk namluvil prince Alcotta pro film Sněhurka (2012) a Jan Maxián nadaboval lovce Erica pro tento film. (JUK_JANA)
  • Sněhurčino (Kristen Stewart) setkání s bílým jelenem s velkým parožím je odkaz na film Princezna Mononoke (1997), kde podobný jelen představuje Ducha lesa. Malé bílé víly/skřítci jsou pak velmi podobní kodymům z téhož filmu, jejichž přítomnost dokazovala, že les je zdravý. (Plamen_Ignis)
  • Film pomáhali vytvárať aj akademický konzultanti z University of Chichester a University of Oxford, ktorí sa zaoberali výskumom rozprávok a stredovekých bitiek. (Greenpeacak)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama