Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO KOUZLO BYLO ZPEČETĚNO KRVÍ TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ. A JEN KREV TÉ NEJKRÁSNĚJŠÍ HO MŮŽE ZLOMIT....“ /// Jedna Sněhurka, druhá Sněhurka, třetí Sněhurka. Julia Roberts poráží hysterickou Charlize Theron jasně a drtivě K.O. (,,Snow White“ nechám (mazaně) stranou). Parádní vizuál a CGI! Ale bacha - celý se to táhne a já řvu na celej barák: ,,ZRYCHLI!!“ ,,ŽIVOT ZA ŽIVOT“ (tak se ukaž Thore…). Hmm, dialogy samá moudrost (proto ty dvě hodiny) a jejich obsah odpovídá chytrosti scénáře. ,,NECHTĚLA BYSTE SI ZATANCOVAT?“ (kurva trpaslíci, takhle než se dohrabem ke konci temnoty… ). Ty vole ,,Na’vi a Pandora!“. Pičo ,,LOTR!“ A pak láska. Kecy. A kecy. A polibek. Kecy… (a nakonec Johanka z Arku). Bezemoční podivná pohádka, která mrňouse neosloví a velký nasere (takže zase střední vrstva…). 2a½! Ale dám 3*. Za ten vizuál a sympatickýho Hemswortha (ale klidně bych mohl dát i ty dvě a vůbec by mě to nesralo). Zároveň bych rejžovi přál, aby natočil i nějakej hezkej film, kterej začne už rozumněji zvoleným castingem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nějaká svině mi jde po srdci. 2.) Nesnáším barevnou Sněhurku. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Sněhurku s lovcem jsem se těšil. Když je na scéně jakákoliv fantasy, tak se těším. O to sympatičtější je, když vidím, že je tohle režisérův první pořádný film. Klobouk dolů za tu fantazii toho Sněhurčina světa. To se mně moc líbilo. Příběh už byl ale těžký standard, i když kvalitně odvyprávěný. Vlastně je to od začátku do konce těžce průhledný film, kde pokud znáte původní příběh a dokážete si ho představit v podobě výpravného fantasy příběhu jakým je například Pán prstenů, tak výsledek bude právě tenhle film. Kirsten Stewart už by možná mohla přestat s otevřenou držkou civět na všecky kolem sebe, ale to by byla asi jediná věc, co bych samotným hercům vytknul. I ti se totiž maximálně předvedli, což je dobře. Snad jenom do příště míň digitálu. Ty dva hrady se určitě mohli udělat méně monumentální a více opravdoví, aby vše bylo maximálně dokonáno a fantasy film tak dostal skutečný punc realističnosti, jaký si zaslouží. Teda alespoň v tomhle ohledu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jedno zrcadlo bez vkusu (Kristen krásnější Charlize; jak si vůbec scenáristé mohli myslet, že jim tohle někdo zbaští?), povedená vizuální stránka, solidní tempo, hodně akce, nevyužití trpaslíci (takové obsazení a pak je jim dána jediná pořádná scéna), něco nekrofilních polibků, jeden lesbický a žádný z čisté lásky... A to je možná největší (zdaleka ovšem ne jediná) chyba; citelně se tu nedostává citů a to byl, je i bude u pohádky vždy zásadní problém. Navzdory veškeré sympatičnosti je to tedy chladné a je to škoda, protože jinak bych pro tuhle Sněhurku, co je pokračovatelkou především v osmdesátých letech tolik rozšířeného i oblíbeného žánru fantasy pohádek, neměl než slova chvály. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka posledních let, která se v určité chvíli dostane přesně na tu idealizovanou dokonalost pohádkového světa plného klišé, ale současně se dokáže zase vrátit na svou velmi vyváženou cestu mezi pohádkovostí a skutečným vážným fantasy dobrodružstvím. Ďábelská krása Charlize Theron versus nevinnost zubaté Kristen Stewart s perfektním vizuálním obalem, který nenechá člověka chladným. Subjektivně mi film přišel skoro na úrovni délky tří hodin, ale bavil jsem se celou dobu. Více takových filmů, které mají úctu k žánru a nebojí se zapomenout doma moderní-vnucený humor... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přesně na rozhraní temnější pohádky a opatrné fantasy, ale za sebe jsem doufal, že se bude mířit o něco výš. Situaci musí občas vysloveně zachraňovat krásná Kristen a bijec Hemsworth, pro kterého budou role neurvalých i zranitelných hrdinů kariérním osudem. V soundtracku úžasně řádí Howard (a Florence+The Machine), fantastičtí tvorové se opatrně objevují v pravidelných dávkách a pasáže typu procházky kouzelným vílím lesem dokážou vzít dech na dlouhé minuty dopředu, takže kde je problém? U mě jednoznačně na hradě. Charlize a její zlou královnu jsem výkonem i uchopením postavy za celé dvě hodinky zkrátka nevzal a ať už se koupe v mléce nebo zlověstně hrozí komu chce, jen jsem nervózně poposedával a čekal, až přijde jakákoli změna. Sanders sympaticky mění notoricky známé dějové momenty (přestože onu klíčovou a mou nejvíce očekávanou změnu do konce nedotáhne), ale na úplném konci zůstává celkový dojem až příliš zdráhavý. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Dvouruční sekera, respektive sekeromotyka, kterou používá lovec (Chris Hemsworth), je dolabra, ženijní nástroj římských legionářů. Stejnou zbraň používá postava Mordreda (Jason Done) ve dvoudílném filmu Merlin (1998).
    (von_Kukuck)
  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce (v tomto filmu ji hraje Kristen Stewart) a na dabinzích obou filmů se účastnili členové kapely Nightwork. Vojtěch Dyk namluvil prince Alcotta pro film Sněhurka (2012) a Jan Maxián nadaboval lovce Erica pro tento film. (JUK_JANA)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama