Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy jsem s pokorou vnímal každý další komiksák a vážil si Tobeye jako Spider-Mana. Pak jsem čekal půl rok, než se objevil X-Men a mezi tím vyskakoval sem tam nějakej béčkovej komiksák jako Dare-Devil nebo Electra, které si nikdy na nic nehrály, protože moc dobře věděly, co za příběhy vůbec vypráví. Nicméně dnešní doba už je jiná a filmy založené na komiksech mají obrovský boom. Tak obrovský, že si producenti bratrů Russo dovolí vložit tolik peněz do filmu, který kombinuje do nedávna nezkombinovatelné, roli Spider-Mana nabídnou třetímu hercovi a celé to zaobalí do klasického rádoby vtipného a digitálně vyspělého obalu, který se tváří hrozně draze a hrozně cool a bohužel i hrozně poplatný dnešní době. Ve skutečnosti se ale jedná o směsku nesmyslů, která kombinuje Avengers, Spider-Mana, Kapitána Ameriku, Ant-Mana nebo Iron Mana a není na ní vůbec nic dobrého. Spíš mi přijde až smutné, co se v dnešní době považuje za vrchol filmařské popkultury. Laciná kombinace komiksových hrdinů s nezajímavými postavami a podprůměrným příběhem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Konflikt probíhá trochu jinak než jsem si asi představoval (klasický problém větších eventů v MCU), ale pro potřeby filmu fungoval naprosto dokonale. Záporák překvapivě funkční, motivací uvěřitelný chlápek, kterému došlo, že Avengers nezničí sám. Je to zarážející, ale většině řadových záporáků prostě tohle nikdy nedojde. Russoovi si navíc stejně jako ve Winter Soldierovi s přehledem dávají veškeré akční sekvence, které nenudí a mají nápad. Scéna na letišti je tak třešničkou na dortu, kterou i v roce 2022 překoná jen minimum podobných konfliktů. Každá postava dostává svůj adekvátní prostor, humor sedí na jedničku a uvedení Spideyho a Black Panthera bylo epesní. To všechno je důvodem, proč mám Civil War v MCU na prvním místě. Nehledě na Endgame a všechny díly Avengers - tohle je nedoceněná srdcovka. #TeamIronMan ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Najväčšiou devízou Civil War je prítomnosť veľkého množsva hrdinských charakterov, nakoľko doteraz to bolo výsadou tímoviek, a v sólovkách sa na postavách šetrilo. Nakoľko sa komixový trh totálne prehustil, Marvel vie, že si ďalšieho Winter Soldiera nemôže dovoliť, a tak dovoluje scenáristom aplikovať figury, ktoré sú nedávno odpremierované alebo dokonca majú debut priamu v tretiom kapitánovy. Najsilenjšímy scénami boli pre mňa pasáže vtipného rázu, čo ma viac, než prekvapilo, pretože Guardians of the Galaxy ma napríklad zďaleka tak neoslovilo práve kôli ľahkosti - naopak, tu ma to vedelo upútať od začiatku do konca - je to pravdepodobne postavami, ktoré už poznáme roky. Čo sa týka samotného scenára, zápletka vyzerá byť plytká, a už sa behom premietania schylovalo k tomu, že sa hlavný konflikt vyrieši za 20 minút, jak tomu bolo v Dawn of Justice. Našťastie tvrdší zvrat prišiel, a ja som bol veľmi milo prekvapený. Pravdu povediac ma šokovalo, že film ubeho napriek dlhej metráže tak rýchlo, a to je práve jediná, a najväčšia výčitka: nemal som pocit, že by ten film mal uspokojujúci koniec. A s tým pocitom polovyriešenosti naozaj nerád odchádzam. Hlavne po 2 a pól hodinách... Inak skvelá zábava a asi správny smer, kam na zahustenom komixovom trhu ísť ďalej. 80% | Cinestar Anděl Praha, 4.5.2016 | ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poslední marvelovky většinou končily pěti hvězdou a od pokračování vůbec nejlepší marvelovky přichází mírné rozčarování, zde to bude pouze za 4*. Upřímně příliš mi nesedělo, že tvůrci z filmu udělali obdobné Avengers, byť nový Spiderman udělal velmi pozitivní dojem společně s Antmanem, mnohem více mi seděl špionažní temný thriller v duchu dvojky. Co však je zvláštní, že Scarlett Witch je ve filmu snad nejsilnější postavou, která každého zastaví, všude je včas, to mi přišlo místy banální, když v Avengers patřila mezi slabší články. Hawkey s Black Widow a Visionem useless. K podivu je také to, že na samotný střet dvou hlavních hrdinů čekáme téměř hodinu 40 a podstatnou část film věnuje Buckymu ( Mohli to tak nechat!). Co se týká akce, tak až na místy rozklepanou kameru jsem relativně spokojen, najde se zde spousta dobrých soubojů, ale opět žádná akční scéna nemá takovou šťávu, kterou bych si v budoucnu pamatoval, což je škoda, protože absence husí kůže u filmů podobného ranku je téměř neodpustitelná. Překvapivě nefunguje moc ani humor a ze začátku jsem se párkrát přistihl, že se nudím, což se naštěstí později zlepšilo. Spokojený ano, nadšený bohužel ne. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Russoovi nezklamali a stejně jako minule servírují solidní příběh i luxusní akci a potvrzují, že jsou nejzajímavějšími tvůrci marvelovského univerza. Jen ta válka v názvu je dost nadnesená, protože postavy se - s výjimkou finální bitky - jen kočkují, protože se všichni pořád mají rádi, a samozřejmě nikdo nezařve. ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Ve filmu se několikrát objeví Škoda Octavia. Lze ji zahlédnout v tunelu při automobilové honičce a následně při převozu Avengerů do vězení v Berlíně. (UncleMorty)
  • Okrem londýnských ateliérov Pinewood boli filmári schopní využiť lokality okolo samotnej Atlanty. Jednou takou bola veľká prázdna strž v centre mesta, kde postavili kulisy nigérijského Lagosu. Filmári, kulisári a umelecký tím boli aj vďaka stovkám komparzistov schopní vytvoriť a oživiť pulzujúce mesto Lagos na mieste, kde by ste ho nečakali. (Saturn)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama