Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (225)

elanius 

všechny recenze uživatele

(93/2017) / Teenage sci-fi záležitosť so zaujímavým potenciálom, ktorá objektívne balancuje jemne pod priemerom. Film jednoznačne ale zachránil super nápad dať rolu Garymu Oldmanovi a pár ďalších detailov, podarený soundtrack, príjemný letný feeling a celkom fungujúce emócie medzi Asom a Britt. Space Between Us je taký ten ľahučký kúsok po nedelnom obede. (6/10) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Nezáživné a predvídateľné. Dosť veľká nuda napriek vloženej energii a peniazom. Trvá to neúnosné dve hodiny, ktoré sa nám tvorcovia síce snažia spríjemňovať svižným striedaním lokácií (z Marsu do NASA a odtiaľ do normálneho pozemského mesta, kde to začína nebezpečne zaváňať Starmanom), ale čo z toho, keď dospelí aj detskí herci sú dosť o ničom (vrátane Garyho Oldmana, ktorého houmlesácko-hipisácky vlasato-bradatý imidž sa mi nepáči). Najlepšia je nakoniec asi snaživá, síce občas afektovaná, ale milá a pekná Britt Robertson (Pod kupolou, Mr. Church, Psia duša). ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak jakoby nejvíc chválim tu kameru, vizuál a celkově je to nádherný.. miluju vesmír. Romantická chemie mezi Máslofíldem a Robertsnovou mi byla docela volná.. ale nevadila.. Gary Oldman působil dost směšně a hudba občas srala a občas se dala. Tak co z toho? Celkem fajn pokoukáníčko, leč romantika neni můj šálek vodky. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Originální nápad v tuctovém provedení. Asi takto bych nejtrefněji ohodnotil tuto nevšední podívanou, která skutečně disponuje netradičním příběhem, což se dá ocenit o to více, že jde žánrově v první řadě o teen romanci, kde vymyslet něco nového, je podle mě už vážně oříšek, ale zde se to tvůrcům opravdu poměrně úspěšně povedlo, i když si tedy museli pomoci ještě dost výrazně sci-fi berličkou, což ovšem nemyslím rozhodně jako výtku, každopádně problém je, že se to celé vyvíjí strašně moc obyčejně, předvídatelně, bez zajímavějších zvratů a nápadů, o konci pak ani nemluvě. To samé pak platí i o postavách, které jsou sice hvězdně obsazeny, všichni zúčastnění herci působí výrazně a sympaticky, ale jejich postavy jsou též vážně až nechutně čitelné a až učebnicově šablonovité. Tempo snímku má pak skutečně kolísavou úroveň, chyběla mi zde i o dost hmatatelnější atmosféra, napětí pak sice chvílemi fungovalo docela obstojně, ale opět doplácelo na zmiňovanou předvídatelnost. Jedním z hlavních atributů Vesmíru mezi námi jsou každopádně emoce, a ty si zde tedy dovolím považovat za dostatečně účinné, tvůrci sice především ke konci mohli klidně ještě víc přitlačit na pilu, ale i tak jde v tomto ohledu o slušnou podívanou, která může v divákovi zanechat příjemný pocit. Já si tuto romanticko – dramatickou sci-fi zkrátka upřímně užil, a i když ho na potkání doporučovat nejspíš tedy každému nebudu, kdo chce strávit příjemný večer, chybu s tímto snímkem rozhodně neudělá. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný počin, ve kterém je třeba dost šílená scéna s letadlem, ale když se to vezme, tak to je vlastně nic, když už se tu vlastně lítá až na Mars. :D Jinak tomu stejně něco chybělo, díky čemuž by tohle vyčnívalo z řady, ale to jsem tu bohužel nezaznamenal. Ubíhalo to rychle a i přes vysokou stopáž ten děj ubíhal strašně rychle a klidně bych bral ještě nějaké klidové úseky. :P ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Videohovor mezi Zemí a Marsem není možné uskutečnit v reálném čase podobně jako ve filmu. Pokud je Země s Marsem v minimální vzdálenosti, zpoždění signálu by bylo 6 minut. Maximální vzdálenost by pak trvala kolem 40 minut, bereme-li v úvahu, že rychlost signálu je stejná jako rychlost světla. (vojacekr)
  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama