Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (226)

eye candy 

všechny recenze uživatele

O lásce romantické, lásce rodičovské a dalších tématech, jakými jsou pocit viny a potřeby napravit své chyby z minulosti. Do karet této romantice hraje hned několik pozitiv. Pomyslným trumfem je obsazení hlavních rolí. Charisma a herecké dovednosti Garyho Oldmana asi netřeba rozebírat, každopádně jde o moc pěkně napsaný part, který naštěstí tvůrci nenamířili tradičním směrem, jak tomu často bývá u obdobných rolí. Přispěl k tomu zřejmě i fakt, že ústřední konflikt žádnou zápornou postavu nepotřeboval. Asu Butterfielda mám rád a přeji mu, z čistě egoistických důvodů, plodnou hereckou kariéru. Spolu s Britt Robertson jim to hezky seklo, takže v uvěřitelnosti pozvolna rozvíjejících se vzájemných citů jsem neviděl sebemenší problém. Dalším velkým plusem je samotný potenciál podobných námětů. Nejen že nabízí poetické kouzlo malého prince a doširoka otevřené možnosti komediálních situací (které jsou zde vyvážené co se vkusu i množství týče), ale zároveň dovolují hlavnímu marťanovi pronášet všemožná romantická klišé, která by se za jiných okolností zřejmě těžko stravovala. Také se mi moc líbíl ústřední hudební motiv a jeho aranže. Jako rodiný film, lze rozhodně s klidným svědomím doporučit. "You act like you hate the world so much, Tulsa. It’s all an act. That beautiful music you make gives you away" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický režisér Peter Chelsom natočil v roku 2017 snímok "Vesmír medzi nami" (The Space Between Us). Náhodou som naň natrafil pri surfovaní televíznymi kanálmi. Nechal som to bežať, a v kľude som si to pozrel. Nečakal som nič výnimočné. Postupne ma však začal príbeh pohlcovať, a tak som to so záujmom dopozeral až do konca. Bola to pohodová sci-fi romantická dráma o mladíkovi, ktorý sa narodil na experimentálnej vesmírnej stanici na planéte Mars. Vyrástol tam, a keď dosiahol vek šestnásť rokov, tak sa vybral na Zem, aby tu našiel svojho biologického otca. Pri pátraní po ňom mu intenzívne pomáhala mladá, sympatická dievčina Tulsa. Spoznal, čo je to láska, a i to ako sa žije na našej modrej planéte. A ja som si vďaka tomuto titulu uvedomil, že aj človek môže byť mimozemšťan. *** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Citlivo nakrútné sci-fi z produkčnej odnože "štúdio tvorby pre deti a mládež". Je chvályhodné, že scenár stavia v podstate celú zápletku na tom, že človek narodený na Marse nie je fyzicky schopný dlhšieho pobytu na Zemi a vzhľadom na tento fakt je aj celý film vypointovaný. Na druhú stranu sa ale potom ukazuje zopár logických nedostatkov. Je chvályhodné, ak teenager sleduje Nebo nad Berlínom, scénu ale neskôr mierne zabíja prílišná doslovnosť. Vo filme nie je nič tak výnimočné, aby sa cieľová skupina k Vesmíru medzi nami vrátila aj v dospelom veku, čo ale nemusí byť stopercentná pravda a výnimky sa môžu nájsť. Každopádne filmov pre deti a mládež, ku ktorým sa moja generácia rada pravidelne vracia je dosť a všetky sú silnejšie ako tento, inak sympatický kúsok. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně líbivá "pionýrská kolonizace" Marsu mě pohltila. Po nějakých 40 minutách však sebe trochu nečekaně uzavřela do konvenční škatulky "dobrosrdečný kluk z džungle objevuje civilizaci", kde to při pokusech o humor či akci hodně skřípalo. Že najde i (teen) lásku, no, o tom to bylo od sloganů. Krásná hudba a nasazení Garyho Oldmana, nemluvě o přirozeném půvabu Britt Robertson, této romantice ve slabší 2. půli hodně pomáhaly. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $7,885,294Tržby Celosvetovo $14,793,385Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Určite zaujímavý projekt. Herci snaživý, niektoré momenty v skutku veľmi citlivé a dramatické. Škoda že ako celok to nie úplne úderné. Má to úseky, keď to chce byť uvoľnené, zábavné ale chýba tomu lepšia vyváženosť. U takého Marťana to Scott vystihol ukážkovo. /60%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Učiteľka v škole tvrdí, že Thomas Edison vynašiel telefón. V skutočnosti to však bol Alexander Graham Bell. (Astonko)
  • Videohovor mezi Zemí a Marsem není možné uskutečnit v reálném čase podobně jako ve filmu. Pokud je Země s Marsem v minimální vzdálenosti, zpoždění signálu by bylo 6 minut. Maximální vzdálenost by pak trvala kolem 40 minut, bereme-li v úvahu, že rychlost signálu je stejná jako rychlost světla. (vojacekr)
  • Původní název filmu měl být Out of This World, ale byl změněn na The Space Between Us. (tessincolor)

Reklama

Reklama