Reklama

Reklama

Druhý dech

(seriál)
Československo, 1988, 14 h 32 min (Minutáž: 65–71 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Ivo Pelant

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Josef Abrhám, Vladimír Kratina, Naďa Konvalinková, Ivana Chýlková, Jiřina Bohdalová, Miloslav Štibich, Marek Vašut, Veronika Žilková, Stella Zázvorková, Alice Chrtková, Věra Kubánková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál z prostředí české vesnice. Tvůrci v něm zobrazili osudy a příběhy lidí, pracujících v zemědělství v 70. letech. Hlavní postavou je veterinář Ing. Jiří Vydra, který opouští své klidné místo na fakultě vysoké školy zemědělské, nevěrnou ženu i Prahu. Odchází na vesnici, kde přijímá místo zootechnika v nově otevíraném teletníku. Problém je v tom, že on téhle supermoderní veletovárně na telata nevěří. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Danulinda k tomuto seriálu (1)

Druhý dech (1988) 

Děj tohoto filmu se točí kolem prostředí (na pohled velmi krásných zvířat) kraviček, přičemž jde o zcela realisticky vykreslený pohled na život několika rodin a jejich soukromých i pracovních problémů. Scénáristicky není tomuto filmu co vytknout a když k tomu připočtu naprosto věrohodné výkony našich starých dobrých herců a výtečnou hudbu, jež popisuje zcela přesně a výstižně jednotlivé scény, je to na plný počet bodů. Docela by mě zajímalo, jak by ti, co toto nadprůměrné dílo zhodnotili jako odpad, hodnotili dnešní vymývárny mozku typů Růžové zahrady, VKV apod., kde kromě umělých a velmi často až trapných hereckých výkonů jde dějově stále o to samé (kdo s kým) :-) . ()

Reklama

Reklama