Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 10

Recenze (355)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejnatahovanější, nejpředvídatelnější, nejsměšnější z Vřískotů. Největší zabiják filmu je ustrašenost tvůrců jakkoliv převrátit zaběhnutý koncept (v úvodu něco takového naznačí, ale odvaha jim vydrží asi deset minut) a ten už tu byl pětkrát uchopený lépe (film dokonce sem tam opisuje od těch horších dílů). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Možná nejzajímavější postavu, kterou si režisérské duo vypůjčilo ze společné krvavé žánrovky, nechají odkrouhnout hned na (dynamickém) začátku. Pak přijde ještě pár sympatických záchvěvů, ale jinak jsem se moc nebavil, a musel sledovat přeživší (okoukané) hrdiny z předchozího dílu, kteří nebyli zajímaví ani minule. A je jedno, zda se vrací Kirby ze čtyřky (Hayden Panettiere) nebo stálice Gale (Courteney Cox), protože mnozí tu přežívají hluboké bodné rány či kulky a ještě s úsměvem na tváři odkráčejí středem. Je rovněž jedno, zda se další díl bude odehrávat v Horní Plané, protože prostředí velkoměsta je kromě newyorského metra nevyužité a omezené jen na temné postranní uličky. Rovněž je jedno, kdo bude kuchat hezké mladé lidi příště, třeba to může být Deweyho teta ze třetího kolene, protože tentokrát je odhalení totožnosti vraha/vrahů snad ještě absurdnější. Respekt z něj/z nich nejde ani náhodou. Jednoduše opsané a směšné. Prostě tvůrci si v „detektivní“ rovině sami dost podkopávají nohy. Tentokrát to ani není moc o tom, odkud bubák vyskočí, prostě tam je (Ghostface by se měl zaměřit na vykrádačky bytů, protože pronikne všude), naštěstí je sympaticky nekompromisní. Holt feeling z druhé poloviny devadesátých let je pryč a hra na hádání, která z postav je vrah, nebaví. V drobnostech (atmosférické metro, přelézání mezi okny) fajn, coby celek obyčejný průměr. Navíc natahovaný. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po pětce jsem svá očekávání raději srazil na minimum a nakonec mám v sobě lehce rozporuplný pocity, ale trochu jinak než jsem čekal. Před titulková scéna se opravdu povedla nevadí mi ani přenesení ghostface do prostředí velkoměsta ani jeho stylizace do podoby zabijácký mašiny ve stylu Jasona kdy třeba pronásleduje své oběti až do krámu kde začne bez milosti kosit i nic netušící zákazníky. Zkrátka po první půlce jsem nadšeně tleskal, že se povedlo konečně tuhle sérii přenést do současnosti, ale bohužel ta tradičně překombinovaná odhalovačka kdo je kdo plus opět neúměrný počet přeživších postav (nemohli už Tu Gail sakra konečně zabít když přežila pět dílů?) a důkaz o definitivní nepoužitelnosti nových postav to kazí, ale cítím tu aspoň trochu svěží vítr a po čtyřce která z hlediska inovace zůstala tak na půlce a pětce která není nic než totální recyklace předchozích dílů i pár tvůrčích nápadů. Jo a ghostface s brokovnicí je prostě cool.65% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že já blbec v těchto filmech vždycky čekám jakoukoli základní logiku. To je už naivní jak ve 24 letech věřit na ježíška nebo že vakcíny způsobují autismus. Z hlediska slasher žánru jde jistě o dobrý kousek - vraždy, krev a bodycount, to vše, ač nikterak zásadní, inovativní či devastující, tak vcelku ujde a neurazí. Stejně tak občasně budovaná atmosféra (metro…),pokus o zvraty nebo zas a znova hra ve stylu “hádej, kdo je vrah” dokáže diváka zabavit a i prostředí New Yorku je slušná obměna. Ale proboha celý zbytek je prostě jeden velký bordel a shitfest. Doslova se až divím, že jakýkoliv soudný člověk vypustí tohle do světa a nikdo se nepodivuje nad celkovou debilitou. Postavy? Zas a znova totální idioti. Logika? Tu nechal režisér před příchodem na plac doma v obýváku. Zkrátka nic mimo slasher žánr tady vůbec nefunguje, všichni dělají jednu pí*ovinu za druhou, pobíhají jak zmatené kuřata a s otevřenou náručí nabíhají Ghostfaceovi na nůž a jestli mi někdo bude zas kontrovat argumentem “zas debile řešíš a neužíváš si slasher” tak sorry, ale i tohle má svoje limity a aby tam všechny postavy pobíhaly s 20 (ano, doslova 20) bodnými ranami, u toho se na sebe usmívaly jak na procházce při měsíčku a vylévaly si srdíčko rozkošnými dialogy, to už je prostě absolutní bizár, který se v téhle franšíze bohužel traduje a zhoršuje se z generace na generaci, až jsem vlastně zvědavý, kde tohle eventuelně skončí. Z čistě zábavného slasher hlediska ucházející 4*, ale všechno to kolem drasticky kazí zážitek a když se divák při mordách směje nad komickou aurou celé situace, je něco špatně. Čistě z toho, že jde naštěstí o dobrou popcornovku do kina, dávám milosrdnou 3*, ale objektivně si na film už zítra nevzpomenu a je to prostě dementní podprůměr. A teď šup nabíhejte do kina a sypte tady ty vaše neobjektivní pětihvězdy, ať mají ovečky nad čím jásat:D ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Who gives a fuck about movies?" _____________ Aneb co se nestane když studenty filmové vědy dožene na práh smrti jejich vlastní koníček.... První SCREAM považuju za pomyslný etalon halloweenské filmotéky, dosud nepřekonaný kult subžánru slasher, a v neposlední řadě za perfektní meta-hororovou satiru, která geniálně podrývá klasická filmová klišé. Pátý SCREAM na tuto tradici brilantně (zcela nečekaně) a velmi modernizovaně navázal, vdechnul této franšíze zcela nový život a ukázal, že tahle série má stále co nabídnout. Šestý SCREAM je sice opět post-moderním výsměchem fenoménu requelů, sequelů a dojení filmových značek, avšak nedosahuje takové scénáristické nápaditosti, vynalézavosti, nepředvídatelnenosti, meta-parodické hravosti, ani "who-dun-it" dynamiky pátého (natožpak prvního) dílu, které vynikaly svým revizionistickým ohýbáním žánrových pravidel, popkulturními odkazy a důmyslnou hrou s diváckým očekáváním. Zato brutalita jednotlivých vražd daleko přesahuje vše, co jsme doposud viděli, a nabourává pomyslnou hranici diváckého diskomfortu – alespoň tedy v mezích teenagerské zábavy, která se mnohdy neubrání pubertálnímu sentimentu, kýči a patosu [z kterýho můj cringe-metr často praskal ve švech]. Ten inovativní potenciál využít koncept Ghostface jakožto nezastavitelnou hrozbu kolektivních zabijáků ve víru velkoměstského ruchu New Yorku byl tak dost promarněn a namísto toho se tu repetitivně hraje na jistotu, jede se ve starých kolejích a identicky se variuje stejný koncept z předchozího dílu. ALE pěkně bych šmelil, kdybych řekl, že jsem se nebavil, protože za víc kvalitních slasherů bych nejradši vraždil – a kdo ne, tak si zaslouží vykuchat.... VERDIKT: 7 bodných ran z 10 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Kejf.)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama