Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (381)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Hlava sa točila, chodilo sa štvornožky po strope a stenách, rozprávalo sa hlbokým, démonickým hlasom, dvere trieskali, všetci vrieskali, posadnutý vyzeral nezdravo, občania lietali vzduchom, a veľa sa modlilo. Nejaká tá svätá báchorka k tomu, čo od exorcistického filmu viac chcieť? No a ako bonus, jeden malý chlapec sa naučil extrémne škaredo rozprávať, u spolužiačok a psychológa bude mať úspech. V žánroch chýba komédia, lebo najviac som sa nasmiala hneď v úvode, keď mi prezradili, že je to podľa skutočnosti. Takže ku ku, otče. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAŠE HŘÍCHY NÁS DOSTIHNOU…“  Fajn Crowe, padlejch andělů si taky užijem dosytnosti… hodně satanismu a hříchů církve.. Hele je mi jedno, kde to točili (Irsko) a jestli to přineslo (spíš nepřineslo) něco novýho. Prostě pohodovej vymítačskej horůrek s parádním výkonem dvanáctiletýho Petera DeSouza-Feighoney. Takže v klidu a bez většího stresu za 3*! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na knížkách římskokatolického kněze Gabriela Amortha, přezdívaného jako exorcistického Jamese Bonda  - Esorcista racconta (1990) a An Exorcist: More Stories (1992). 2.) Po jedenácti dnech promítání bylo rozhodnuto o pokračování. Samozřejmě s R. Crowem v hlavní roli. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe, pak Russell Crowe a potom zbytek… protože právě ten zbytek je rutinním opakováním toho, co už jsme mnohokrát viděli. Vrchní vatikánský exorcista se po několika případech předstírání vlivem psychické poruchy setkává se skutečným zlem. Synek z neúplné rodiny, která zdědila zchátralé opatství kdesi na španělském venkově, se totiž stává obětí posedlosti démonem. Crowe (když už ho dnes máme v těch Varech…) je tu za vtipkujícího a výstředního vymítače, který roky oddaně slouží církvi, stejně jako dokáže upozornit na její nebanální vady. Máme rok 2023, takže asi není překvapením, že se maskéři a trikaři vyřádili, tudíž přerod nevinného kluka ve zjizvené umaštěné monstrum s dunivým hlasem je fajn, několika působivých momentů se dočkáme, ale přes jednohubkový průměr se tvůrci nakonec (dle očekávání) nepřekulí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná nevěříte v ďábla, ale on věří ve vás. Vymítání, bůh a ďábel jsou můj druhý nejmilejší šálek hned za duchy a démony. Btw dobrého a kvalitního vymítání je jako šafránu a největším problémem jsou vždy herecké výkony. Tady je téměř vše v pořádku. Crowe je naprostý ďábel (promiňte, otče) podává skvělý herecký výkon, jeho mírně ujetý a šibalský kněz nemá chybu, stejně jako jeho Italština (smekám před Crowem i režisérem, že nenechal celý film nudně mluvit všechny anglicky) díky tomu má hned film o další náboj navíc. Dialogové výměny mezi knězem a démonem mají sílu jako prase. Je to napínavé, má to atmosféru, detektivní zápletku a super creepy momenty. Nejsvěžejší horor za hodně dlouhou dobu. Avery si napravil reputaci po bídném Samaritánovi. Směj se ty, jenž nevěříš, v nestřeženém okamžiku i ty jest skončíš v jeho moci. Pecka.80%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší vymítačský film od Exorcism of Emily Rose? Dost možná. Exorcism žánrovek vzniklo za poslední roky spousta, a většinou to je spíš Miss než Hit, tady zkrátka nic moc nového vymyslet nejde, a Pope Exorcist si taky bere známá hororové klišé, ale má dva velké plusy, díky kterým vyčnívá. Výborný Russel Crowe, který předvádí fenomenální herecký výkon ( kdo si vybaví horor, který stojí na skvěle napsaném a zahraném hlavním představiteli??) a taky celý film perfektně vypadá. Áčková produkce je znát a takhle hezky natočený horor tu už taky pěkně dlouho nebyl. ( Hlavně absolutně chybí všechny moderní trendy a prvky) Je to poctivé, temné, oldschool jakoby vypadlo z 90.tek, ale s parádním technickým provedením. Už úvodní vymítací scéna originálně využije prase k posednutí a příjemně navnadí na celý film. Ocenil bych více, kdyby Russel Crowe chodil od případu k případu ( kdyby zkrátka vymítal třeba 6 lidí za celý film, tak s plným počtem neváhám, to by byl nářez), ale i případ malého chlapce byl dostatečně zajímavý. Urážky posednutého chlapce rozhodně vybaví kultovního Vymítače Ďábla. Není to sice moc děsivé, lekačka zde není žádná a děsivých výjevů tu také není mnoho, ale atmosféra po většinu času funguje solidně a pár sekvencí díky skvělé hudbě má správný říz. Russel Crowe občas i vtipně zahláškuje a nezlobil bych se kdyby se jako exorcista ještě někdy vrátil, role mu opravdu sedla. Finále v podzemí má epické měřítko, kde došlo i na jednu slušnou gore scénu ( Díky bohu, že to není PG-13, ale čekal jsem od Averyho víc gore po Overlordu) a líbilo se mi i zakomponování Španělské inkvizice a mytologie kolem ústředního Démona. Krále Pekla Asmodeuse! Společně s Vřískotem tu lepší hororový mainstream nebyl a kdo měl tu smůlu, že viděl v kině ďáblovou kořist, měl by si tímhle spravit chuť. Hororový týden v kině započat, následuje Renfiled a Evil Dead, tomu říkám dávka hororu do žíly! 75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Skutočný Amorth pre The Sunday Telegraph v roku 2000 povedal: „Každý deň sa rozprávam s diablom. Rozprávam sa s ním po latinsky. Odpovedá po taliansky. Zápasím s ním deň čo deň, 14 rokov." (Arsenal83)
  • Z Vatikánu bola vydaná správa, že ak by bol Gabriele Amorth nažive, bol by znechutený použitím jeho mena a zobrazením jeho postavy a bol by rozhodne proti filmu. (Arsenal83)
  • Po skončení závěrečných titulků je možno na fotce vidět skutečnou podobu Gabriella Amortha (Russell Crowe). (pornogrind)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama