Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 991)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedenácti Oscary vykládaný šperk o lásce imunní vůči času i katastrofě monstrózních rozměrů zaujme dnes, po opadnutí byvšího haló, hlavně roztomile pubertální nevyzrálostí Leonarda DiCapria a hereckou vyzrálostí mladé Kate Winslet. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, meave, Eddard, Faidra, oLí, snatch, Le6n ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

TITANIC v roce 2019 nejen skvěle vypadá (poctivých 200$), i skvěle funguje po všech stránkách a ve všech žánrových rovinách; jako historické drama s lehkostí, portrét tehdejší strojené smetánky, dojemná osudová romance, napínavý katastrofický survival. Potápěcí část je impozantní, poslední scénky se stařenkou zasahují tvrdě, ústřední melodie dokonalá. Jeden z nej velkofilmů všech dob ✓ [Kino MAT 35mm] ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cameronův snímek o luxusním zboží společnosti White Star Line s nízkou trvanlivostí budiž navždy synonymem pro velkofilm v tom dobrém i zlém slova smyslu. Zajímalo by mě, zdali za tím vším stál kalkul chladný jako voda severního Atlantiku, či jen touha převést na plátno nejznámější námořní neštěstí lidské historie. Každopádně pro milovníky romantických spektáklů sledovaných se zásobou papírových kapesníků pod paží je Titanic neodkladnou povinností. Pokud jste pouze milovník katastrofických filmů, nechte se v půlce vzbudit a provrníte zbytek blahem. Mimochodem, Leoš je tady tak sladký, že na konci, kdy se změní na jednu ze složek drinku whisky se sodou a ledem, jsem mu chtěl vrazit do řitního otvoru nějakou větší třísku z paluby Titanicu a slízat ho jak nanuk.. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tento gigantický projekt za 200 miliónů dolarů se povedl tak jak asi nečekal ani ten nějvětší snílek. Skvělé obsazení mladých a talentovaných herců, vynikající scénář, geniální soundtrack, výborná atmosféra to vše podtržené výbornou režií Jamese Camerona. Ocenění 11 Oscary hovoří za vše. Jen škoda, že žádný nebyl za herecké výkony. Absolutně nechápu jak někdo může dát takovému dílu jednu nebo dvě hvězdičky a strkat to do stejného pytle s filmy typu Kameňák. Jasných pět hvězdiček za jedno z nejvelkolepějších děl co kdy bylo zfilmováno. Těm co dávají odpad, tak se z hluboka směji, ať mi alespoň někdo odpoví přesvědčivou odpovědí a ne typu: kdo se má na toho DiCapria dívat, takovou slaďárnu nesnesu apod....to pro mě není ani trochu argument, to je závist a nevděk režisérovi, který se pokusil obživit něco velkolepého a před kterým smekám a klekám, že se mu vůbec něco tak báječného podařilo. Vůbec se nedivím, že se jedná o nejvýdělečnější snímek všech dob, dyť tomu nechybí nic, pro co si jdete se svoji drahou polovičkou do kina................. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženské srdce je hluboký oceán plný tajemství." Ó jak já jsem malý. Tak malinký, že jsem jen s velkou pokorou nasedl na tu ohromnou loď obtěžkanou tak gigantickými emocemi, že jsem jim jen těžko mohl uvěřit. V mém malém světě zkrátka dávám přednost snímkům méně tlačícím na zamilovanou pilu a slzné kanálky. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • James Cameron se snažil natočit film tak reálně, jak to jen šlo. Říká se, že více než stovce komparzistů přiřadil jejich vlastní fiktivní příběhy, jména a s každým jedním si osobně sedl, aby si o postavách popovídali. Cílem bylo, aby jednotlivci na plátně dýchali vlastním životem. (Duoscop)
  • Když se Kate Winslet (Rose) bála, že se při potápění lodi s naraženou rukou utopí, James Cameron neměl problém s ní zacházet jako s hadrem a křičet na ni. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama