Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnotit po 60 minutách, tak jsem asi hodně nekompromisní, protože kromě konečně sexy (na rozdíl od jedničky) Jennifer Love Hewittové v upnutých tílkách tu není vůbec nic (proč se postavy chovají jako idioti? proč je tu tolik logických děr? proč jsou bez výjimky postavy tolik nesympatické, až člověk vrahovi fandí, aby všichni pochcípali bolestivou smrtí? a vůbec, proč je to na Bahamách tak ošklivý?). Poslední půlhodinka s několika příjemnými vraždičkami to ale naštěstí dost zachránila, některé dokonce pobavily; navíc postava v rybářské kápi má konečně šťávu i charisma a působí strašidelně. A když k tomu přičtu svůj vřelý vztah k podceňované jedničce, dvojka si svoje zasloužené tři hvězdy ukope. A přidám tip pro scenáristy - když už máte postavu vraždícího rybáře, proč ho nenecháte z postav udělat návnadu pro ryby...? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Teenagerovské horory jsou snad daleko horší a méně koukatelné než teenagerovské komedie... a že jich je, ach jo, tenhle subžánr absolutně né, já se u nich nebojím, pár let už ani nesměju, já už jen trpím. Mnohem napínavější ,než sledovat děj, je sledování stopáže na displeji přehrávače a to už je na pováženou. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Slabší sequel nijak úžasného originálu. Docela by mě zajímalo, kde je těch pětašedesát milionů, co to stálo. Ale kdo by odmítl strávit hoďku a půl v tropickém ráji s Jennifer Love Hewitt a dalším atraktivním (Brandy Norwood, Jennifer Esposito), hororovým (Jeffrey Combs) a jiným (Black) křovím? Obloha se zatahuje, sílící vítr předznamenávající blížící se hurikán začíná mlátit okenicemi a někde poblíž se vrah s hákem prosekává k solidnímu bodycountu. Ale do trojky nejdu, ať si JohnnyD říká co chce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rybář se vrátil a s ním i kopec hororového klišé a sympatická Jennifer Love Hewitt. Navíc se nám tu vyloupli už v té době povinní Afroameričané a příběh se údajně odehrává kdesi na ostrově v Karibiku, každopádně moře i palmy tam jsou. Danny Cannon si zřejmě vzal k srdci výtky směřující k prvnímu filmu, a tak rybář s hákem se z cílevědomě vraždícího mstitele mění v psychopatickou zrůdu, která s radostí likviduje vše, co mu přijde pod ruku. Bodycount nám tedy vcelku poskočí vzhůru, což je jedna z dvou věcí, která na dvojce loňského léta potěší, tou druhou je rolička reanimátora Jeffreyho Combse. To už se nedá říct o výrazně tupějším scénáři s jedním "velkým odhalením" a nedostatku napětí a atmosféry, které jedničce přece jen nechyběly. Lepší dvojka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžu pro vás něco udělat, dámy ??" - "Jo !! Vykoupej se !!" ;) Protože Tajemství loňského léta celkem dost vydělalo, a dnes už by se dalo snadno alespoň mezi hororfans považovat za devadesátkový kult, dal se seguel očekávat.. Ten však bohužel přinesl další smutné zklamání, a tak i sérii, bez níž bychom se obešli, když byl snímek svěřen tragickému dreddovrahovi Dannymu Cannonovi, který navíc musel pracovat s nablblým skriptem, kvůli němuž by měl Tray Callaway navěky v pekle na tabuli opisovat text: Rio není hlavním městem Brazílie !! Řemeslně dost ubohý kousek, který funguje na napětí bortícím kolovrátkovém principu, kdy každou falešnou lekačku následuje ta pravá, po níž někdo umře, celkem slušně ignoruje nepsaná pravidla slasheru, zejména to samotné snímání vraha mě malém připravilo o rozum, a hraničí tak se sebeparodií, byť pokusů o vtip zejména prostřednictvím vesměs trapných a prázdných dialogů by se jeden ani nedopočítal.. Nicméně musím přiznat, že nemůžu nenávidět film - Jinak by to bylo maximálně na jednu hvězdičku.. - v němž si zabiják vychutná Jacka Blacka, který je tu v té své roličce zhuleného poloretarda ještě nesnesitelnější než obvykle..;) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Aby Julie James a její kamarádka Karla mohly odjet na Bahamy, musely odpovědět na otázku – Jaké je hlavní město Brazílie. Odpověděly Rio de Janeiro. Měly by pravdu ale pokud by žily mezi lety 1763 – 1960. V 50. letech se totiž začalo stavět nové město Brasília, které se stalo hlavní městem Brazílie dne 21. dubna 1960 (Stocki)
  • Podstatná část děje se má odehrávat na Bahamách, ale když Julie a ostatní jedou lodí na ostrov, vidíme v pozadí kopce a hory. Bahamy mají malou nadmořskou výšku a tvoří je vesměs rozlehlé pláže. Film se natáčel ve státě Jalisco, což je jeden z 31 státu Mexika. (Stocki)
  • Chyby ve filmu: Zbraň, kterou použije Julie ke střelbě na Bena Willise může vystřelit jen šestkrát. Nicméně Julie vystřelila celkem osmkrát a Ben Willis je stejně nesmrtelný (Stocki)

Reklama

Reklama