Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, tedy skoro dvě třetiny, je nezávazné klábosení, které příliš nenaruší ani noční můry Julie, ani první útok hákomana. Pobyt na ostrově za odměnu, kdy jen trochu vzdělanější divák ví, že hlavním městě Brazílie není Rio, a tak něco neklape, se pozvolna překlopí do očekávaného slasheru. Tedy ne že by práce s hákem byla až tak špatná, zejména když projede krkem, ale na střeva ven nedošlo. Neznalý divák si může tipovat, kdo je vrah, já jsem si i po letech tak nějak postupně vzpomínal. Finální scéna u hrobu potěšila, závěr s otevřenými zadními vraty nevyděsil. Slušná kamera, obstojná hudba a sympatická Hewittová uprostřed nesympatické skupinky, která si už od pohledu zasloužila pověsit na hák. Hodnocení ponechávám. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Ďalší horor na ktorom som vyrastal. Za mňa je to celkom slušne pokračovanie. Za mňa dosť nedocenené pokračovanie. Príbeh sa nám presunie na Bahami. Vďaka výhre v súťaži. Máme tu nové postavy a dve staré postavy. Celý film tiahnú J. Love Hawitt a F. Prinze Jr. Zvyšné herecké výkony nie sú boh vie čo ale dá sa to. Vraždy sú tiež fajn a celkom zaujímavé. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Hororová rutina. No, hororová... Slasherová rutina. Úvodní snímek měl zajímavou atmosféru, protože se v něm střídaly rozmanité lokace (doky, šatna, sprchy, cesta, molo, ulice, pokoje, karneval, volba miss), ale Rok poté nabídne jen průměrně zajímavý úvod, který navíc v momentě, kdy padne otázka v rádiu, a hlavně odpoveď na ni, rozřeší celý zbytek děje. Teda, alespoň těm chytřejším (rozumějte všem neameričanům). A to je vše. Pak je to jen tmavý hotel a opět potemělé molo, jiná skupinka teenagerů a stejná Jennifer Love Hewitt - ve druhém dílu dostala více prostoru (lépe řečeno z plátna nesleze) a dokazuje, že alespoň filmy pro teenagery dokáže utáhnout klidně sama. Přesto film nepostrádá něco, co by se dalo nazvat atmosférou, ale patří jen do šedého průměru ostatních "rádobyhororů". [spren 2006] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Brazílie, voodoo kartáček, solárko. Když je z relativně děsivého vraha trapný rutinér, z vedlejších postav nesnesitelná individua a nejzákladnější logika si vezme dovolenou, je z fajn slasheru šmahem nesledovatelný a velesměšný brak, který předchozímu příjemnému dílu jen zbytečně kazí jméno. Bez sympaticky houževnatého Freddieho Prinze by se jednalo o naprosté dno. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Teenagerovské horory jsou snad daleko horší a méně koukatelné než teenagerovské komedie... a že jich je, ach jo, tenhle subžánr absolutně né, já se u nich nebojím, pár let už ani nesměju, já už jen trpím. Mnohem napínavější ,než sledovat děj, je sledování stopáže na displeji přehrávače a to už je na pováženou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)
  • Keď zostane Julie (Hewitt) uväznená v solárku, Tyller a Will nevedia, čo majú robiť a tak začnú do prístroja trieskať. Stačilo ho však iba vypnúť a problém by bol vyriešený. (tXtX)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama