Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale nóóo jistě, zase žralok v tom samém zálivu a zase hlad jak kdyby tejden nejed, samozřejmě je velkej jak hovado a nesmí chybět ani kultovní žralokobijec Roy Scheider, já bych bez něj v 70 letech k moři radši vůbec nejel. Neřikám, že to byl úplný debakl, asi nejlepší bylo, když pan režisér nechal kameru zabírat jen moře, protože jak se začal pokoušet o akci, volal jsem Frank Drebina, vrcholovej kousek přijde ve finálovce s vrtulníkem, to jako byl v kině někdo kdo se nesmál a vzal to vážně ? No koukal jsem, že mě ještě čekají další díly, mám dojem, že trojka je o tom, že do toho zálivu přijede žralok - táta jedno z těch dvou z předchozích dílů a rozjede rodinou mstu, tak to už se fakt nemůžu dočkat až to uvidím. Doufám, že bude stejnej i šerif, dítě v ohrožení, lodičky, ukouslá ryba atd. Tady mě mrzí, že to není vysloveně 30 případů kapitána Brodyho a ve všech  30 případech by do zátoky přijel žralok, to bejt šéf TV tak nevysílám nic jinýho. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1975 natočil začínajúci americký režisér Steven Spielberg snímok "Čeľuste", horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Je to dielo, ktoré sa zaradilo medzi špičku svetovej kinematografie. Stal sa z neho kult. Spielberg nasadil laťku poriadne vysoko, takže ďalšie pokračovania to mali hodne ťažké. Jedine dvojka mu môže ešte ako-tak konkurovať. I keď nedosahuje dokonalosť pôvodného snímku je to kvalitný natural animal horror. "Jaws 2" **** ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice slušné a navazující pokračování. Herci stejně dobří,ti teenageři mi přirostli k srdci až na tu ženskou,která se bojí ještě víc než malý Brody. Napětí je zde velké. Hudba temná. Bohužel napětí končí kdy se v plné kráse oběví žralok-je moc gumový. Za žraloka strhávám jednu hvězdičku. Film je ale jinak dobrý a necchápu proč se neprodává na DVD. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné kvalitativní zhoršení oproti brilantnímu prvnímu dílu. Jednička děsila nejen pohledem na zdánlivě klidné mořské dno doprovázeným geniální Williamsovou hudbou, ale vůbec celým snímkem se táhla nepříjemná a napjatá atmosféra. To jsem u pokračování hledal marně, první půlka je vyloženě slabá a nudná, napadení jsou nenápaditá, bez napětí a bez krve. Druhá půle ale jako by byl úplně jiný film, do hlavní role se konečně dostává nenasytná zubatá potvora, které navíc tvůrci dodali dostatek chutné kořisti. Ano, ke konci má snímek opravdu super spád, atmosférou alespoň trochu připomíná svého slavného předchůdce a za to zábavné akční vyvrcholení by se nemusel stydět ani mistr Spielberg. U mě tak na 65%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Chudák šerif (mimochodem Scheider táhne hodnocení hodně nahoru) ví, že na pobřeží vládne žralok, avšak nikdo mu opět nevěří. Nečekal jsem nic víc, než aspoň solidní hororovou zábavu. Něčeho málo jsem se i dočkal, ovšem na skvělý první díl to nemá ani zdaleka. Stále je zde výborný soundtrack Johna Williamse, ale už nepůsobí tak tajemně a nebezpečně jako předtím. I když útoky žraloka sice vidíme, ničeho detailního se nedočkáme, což je podle mě škoda. Napětí samozřejmě funguje, natahované finále ale zamrzí. Zkrácení by možná neuškodilo, stále to však bylo docela pěkné pokoukání. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)
  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama