Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (107)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Religious horor vůbec, nejlepší prequel vůbec a letos bez debat nejlepší mainstream hororová žánrovka. Už to vypadalo, že všechny horory s jeptiškama jsou prokleté, protože máloco, se dokázalo vyšplhat alespoň na nadprůměr, ale tenhle prequel Omena je záblesk z čista jasna, který je především i skvělým filmem než jen obyčejným hororem. Má to nádherné dobové zasazení do Říma  70. let, to prostředí je opravdu velmi zásadní pro celý film, top řemeslo, úžasná hudba, perfektní herecké výkony, kde velkým objevem je Nell Tiger Free, která hraje úžasně a scéna s probuzením démona v těle je vyloženě oscar-worthy, bavil mě i samotný děj, který je dobře promyšlený, fungují zvraty ,kde ten zásadní je docela shocking, má to skvělou temnou atmošku a páradní erkové hororové sekvence. ten triple Suicide- seskok/upálení/oběšení- Dokonalost! dvě hodně nepříjemné autonehody ( dekapitace půlky těla- jsem vyloženě řval!!), jedna nechutně creepy vize zohavené jeptišky od popálenin. 2 šílené PORODY, které málem filmu vysloužili rating NC-17, no nářez, který  mi udělal velkou radost. Po delší době nepříjemné pocity z hororu. Mission accomplished bejbe. 85% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na prequel "The Omen" ze 76', jsme byli zvědaví všichni co jsme viděli všechny předchozí díly. Jak jde čas, čekala jsem, že se ničeho nového nedočkáme, ale pár jump scarů, několik nechutných a děsivých scén, se tu přeci jen našlo, a na to jsme všichni čekali. Možná je to jeden z nejlepších hororových filmů se satanskou tématikou jaký byl za poslední roky natočen. Především nerozumím dle jakých kritérií někteří diváci hodnotí film. Co jako čekáte? Na to, že již bylo tolik dílů na The Omen natočeno, byl to jeden co vše dovršil a poukázal na zrození antikrista doslova ve svém úplném zárodku. Pár hereckých obsazení mě ve svém vystupování celkem zklamalo, ale možná je to proto, že to byli herci, kteří se mi do tohoto žánru úplně hodí. Přesto smekám, že i po tolika letech, mě děj "The Omen" dokázal posadit na prdel. Oproti jiným filmům s podobnou tématikou, tento za poslední roky překvapil. Proto 77%, šlo z toho vyždímat víc, ale dopadlo to víc než obstojně. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prequel leze z dělohy, hlavně bacha na rohy!“ Hledej dnes v Itálii pannu... Prekérní situaci Vatikán řeší dovozem jeptišek z Ameriky, čím víc, tím líp, viz Immaculate. V klášterech teď mají gynekologické ordinace s kozou a přístroji pro prenatální péči o rohatá miminka. Kardinálové matlají těhulkám na bříška gel, šmejdí sondou a taťka Lucifer jim kouká přes rameno na OKÉNKO ULTRAZVUKU: [][] a znepokojeně vrčí: „Jen aby to nedopadlo jako s Cecílií! Pupeční šňůru překousla jako hada a synáčkovi zarazila růžky zpátky do hlavy placatým balvanem![][] Zbytečné obavy, neb v prequelu k The Omen je happyhell end předem dán. Cecílie z Immaculate byla víc šik a víc jsem jí fandil, novicka Margaret zaujala aspoň těhotenským WTF rekordem, z plochého bříška k bubnu za den, i odvážnou teorií: „Kristova nevěsta má hřešit a chlastat na diskotéce, aby věděla oč přichází, pak má její oběť větší cenu.“ Potěšil Bill Nighby coby prelát s pekelně bohulibým plánem, jehož hláška ze Shaun of the Dead: „Opláchl jsem si to studenou vodou“ zde nabyla zcela jiného významu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát zklamání, páč nic velkolepého jsem nečekal. Máme tu další Američanku, co přijede do Itálie, aby se stala jeptiškou. K tomu navíc je celý příběh podoben Neposkvrněné víc, než by se zdálo. Jak neoriginální. Ovšem mně se Neposkvrněná líbila více. Úvod je příjemně atmosférický s jasným odkazem (tyč) na první film série (ten zřejmě nebude nikdy překonán). Ostatně z dalších odkazů jsou sebevražda sestry i smrt způsobená autem - zde akorát místo hlavy přijde nebožák o půl těla. Tak snad jen střeva ven se počítají. A potěšil i odkaz na Mouchu, kdy tenhle porod byl snad ještě děsivější. Margaret ovšem nepatří mezi nejchytřejší, což mi dost vadilo, a tak neumí pořádně ukrást ani pár složek. A pokud se činí čertu dobře, pak bych rád viděl pořádný závěr celé série, co by vyvrcholil Apokalypsou, kdy by v první řadě církev a následně zbytek lidstva byly smeteny z povrchu Země. Pak byl tenhle díl dostal alespoň smysl. A kdo zná původní klasiku, musel vědět, jak tenhle počin skončí. Skvělý vizuál, mizerná nestrašidelná hudba, jo, každý není J. Goldsmith, a tíseň i strach, na rozdíl od původního filmu, zde chybí... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První pokračování skvostného původního filmu, které mě bavilo a skutečně zaujalo. Neznámá režisérka vyčarovala solidní temnou a hrozivou atmosféru a hlavně několik velmi působivých scén, které jsou "hororové" v tom nejlepším smyslu slova (použití Goldsmithova božského hlavního motivu z originálu v klíčové scéně mělo patřičný efekt). Dokonce mě zaujala i ústřední myšlenka ("Čeho se církev nejvíce bojí?"), ale propojení s Donnerovou mistrovskou klasikou je hned ve dvou ohledech velice pofidérní. Jeden zcela popírá jedno ze zásadních odhalení a druhým je křečovitě zkonstruovaný závěr, jehož cílem je případná možnost vzniku další dílu, který by stál stranou (tzv. sidequel) již existující série. A který, pochopitelně, vůbec není potřeba... I tak ale asi nejlepší satanistický horor za docela dlouhou dobu. 65 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno