Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Když už se tu srovnává s Vřískotem...Vřískot byl parodie na slashery a tohle si hraje na vážný slasher, což samozřejmě dává filmu handicap, který by potěšil i Tigera Woodse. Rebecca Gayheart by měla dostávat nějakou pravidelnou rentu za to, že už nikdy nebude hrát, protože se na její výkony nedalo dívat bez pocitu studu. Demenci děje ani nezmiňuju, to ke slasherům patří. Jedna hvězda za snahu a druhá za úvodní scénu u pumpy, to byl snad jediný povedený moment filmu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že vrahovi všetko klaplo na sto percent, ešte aj to, čo nemal pod kontrolou. Ďalej nechápem, ako mohli Natalie a Paul odísť od pani Reese, a ani s ňou nepočkať na záchranku ... halooo, však bola postrelená. A v neposlednom rade, od zajtra kontrolujem v aute zadné sedačky ... keby náhodou. 2,5* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +obsazení, atmosféra -standartní děj a hlavně závěr/// No pobavil jsem se nad tímto filmem. Je parádní jak jde spousta známích tváří pod kytičky. Tedy v té době ještě tak moc známé nebyly. Ale čím je film starší (a že je to na něm poznat), tak tím více získává. Schválně kde herci budou za dalších 10 let.../// Celkem 66%/// ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Průměrný vyvražďovací horor, kde některé nápady jsou zajímavé (vražda v lese) a některé ne (zjev hlavního vraha je až moc podobný Tajemstvé Loňského léta). Rozhodně mě ale potešilo sympatické obsazení. Sešli se mi tady hned dva oblíbení herci v začátcích kariéry (Leto, Jackson) a k nim přibyla nějaká ta povědomá tvář (Reid, Witt nebo Rosenbaum) a taky jeden hororový veterán - Freddie. Bavilo mě to, ale rozloučím se konstatováním - Vříškot je jen jeden. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný slasher. Téma městských legend je mi dost blízké, ještě během studií jsem psal seminárku na odraz urban legends v literatuře, a tady se s tím autoři popasovali velice hezky. Máme tu nejen inovativně přehráté nejznámější mýty, ale i hru s nimi ve vřískotovském stylu; někdo to může brát jako vykrádačku, ale mně to teda v nejmenším nevadilo. K tomu několik zábavných vraždiček, pár skutečně hot chicks (Rebeca Gayheartová vede), Roberta Englunda a Miss Halloweenu (ne, děti, není to Jamie Lee Curtisová) Danielle Harrisovou, takže nebýt pitomého chování postav a zřejmě "nezbytných slasherových klišé" - mimo jiné i toho, kdo je vlastně vrahem a jaká je jeho motivace, to šlo poznat zhruba od poloviny filmu, plus uječená černošská policajtka - mohlo jít o skvělý film. Takto se Temná legenda může "pouze" jenom zařadit po bok Tajemství loňského léta a se skřípěním zubů přijmout nelichotivý titul "jeden z dalších za Vřískotem". Ovšem velmi, velmi slušný. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 53. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno