Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Nick Tellis (Jason Patric) je vyšetřován pro neoprávněné použití zbraně, kdy při střelbě na drogového dealera zraní těhotnou ženu - a je vyhozen od policie. Po pár měsících ale dostane novou nabídku - s detektivem Henry Oakem (Rayem Liottou) objasnit smrt policisty, který byl zavražděn, když v utajení pronikl do sítě drogového podsvětí. Nick Tellis ale brzy zjišťuje, že za jeho smrtí je něco ví, a i jeho nový parťák o tom ví více, než tvrdí... V krimi thrillerech se sice až tolik nevyžívám, ale ani se jim nebráním, a pokud mne dokáží zaujmout a pobavit, tak jen dobře. Dévédéčko s Narc mi tu leželo hodně dlouho, a nějak jsem se k němu nemohl odhodlat (přiznávám, odrazoval mne i Ray Liotta, kterého taky moc nemusím). Teď jsem se k němu prokousal, a ač nejsem úplně nadšenej, zklamanej taky ne. Námět je docela fajn, i když jak se bude příběh vyvíjet dál jsem tak nějak očekával (závěr sice kapku se vším zamíchal, ale jen trošičku). Herecké obsazení je naopak na jedničku (a to dokonce i Ray Liotta). Celkově jde o nadprůměrně průměrnou detektivku, která neurazí... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvěle uvozená ale tuctová, průhledná a nijak zvlášť zábavná kriminálka, které kraluje majestátní Ray Liotta. Jak výborně zpracované finále, tak i jeho samotný šokující závěr s (ne)příjemně otevřeným koncem však povyšují celý film o třídu výš. A to ani nemluvím o skvělém využití flashbacků a osobních problémů hlavního hrdiny. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to tmavo štruktúrovaný, silne napínavý žánrový kúsok. ,,Narkotiká" je skvelý, silný a tragický policajný príbeh. Skvelý scenár podporený nervóznou kamerou, hlbokými dramatickými situáciami a skvelými hereckými výkonmi. Fanúšikovia policajných filmov s hlbokým a dramatickým obsahom určite tento film ocenia a užijú si túto násilnú a tragickú zápletku. 7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna byla natočena ve skutečné opuštěné autodílně. Tu tvůrci snímku nalezli v kanadském Torontu a Jason Patric ji označil jako jedno z nejhorších míst, na kterém kdy natáčel. (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)

Reklama

Reklama