Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carnahanův osobitý autorský styl dokázal vtáhnout do prostředí, ve kterém někdo s rodinou snad ani nemůže fungovat. Cliff Martinez probleskuje na pozadí, na svůj žánr je to chvílemi až nečekaně intimní, chvílemi zase drsné a způsob nasnímání některých scén vás přinutí cítit se nekomfortně. Ray Liotta, zadržující v sobě víc vody než Hooverova přehrada, byl tentokrát perfektní.. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Hezky natočený film. Jde vidět, že to Carnahan točil s chutí. Skvělý střih, skvělá digi-kamera, skvělá a dusná atmoška, skvělý herci - hlavně Liota stojí za zmíňku, kterého mám rád a tady se skvěle předvedl, že je to kvalitní herec. Bohužel film měl scénář, který byl IMHO trochu zmatený a který mě moc nezujal a trochu nudil. Každopádně Carnahan je skvělý režisér a má dobře našlápnuto. Přeji mu hodně štěstí do budoucna ! Zajímavé komentáře: kingik, ZhuKol :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Liotta si tenhle film produkoval a taky tu asi jediný za něco stojí. Zajímavější začíná být film až asi 20 min před koncem, jinak jde o psychologické bláboly a psychické vydírání Jasona Patrica manželkou aby odešel z policejní práce. Já osobně nechápu jak mohl být tak úspěšný na Sundance, a že ho Miluje Tom Cruise atd. Mě přijde první hodina a kousek hrozně nudná. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná kriminálka s dobrým (trochu přímočarým) scénářem i režií a k sobě se hodící dvojicí Raye Liotty a Jasona Patrica. Děj na mě působil trochu průměrně a chvílemi nudně. Některé scénky působí trochu směšně. Jinak tu byl zajímavý nápad s rozčtvrcením obrazovky či retrospektiva. O trošku raději mám Training Day, který je podobný. 3 a půl hvězdy, 65% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné a velmi dusné policejní drama z prostředí protidrogového oddělení. Carnahan vše vsadil na ruční kameru a filtry a vsadil dobře, občas jsem se kouknul vedle sebe, jestli mě do nohy píchá zbytek brambůrku nebo injekční jehla. Hudba je u podobného žánru jasná, tudíž netřeba rozebírat, shrňme to - funguje! Liotta se ostříhal a přestal si barvit vlasy (podobá se trochu Tomu Sizemoreovi) a jde mu to od ruky, Jason má štěstí, že jeho postava víc jak jeden ksicht nepotřebuje. Jedinou slabinou celého filmu je věc pro daný žánr nejdůležitější a to scénář. Ze začátku slibuje úplně jiný film, pak dost dlouho pluje v hladinách průměru a na závěr vybalí pointu, jenž alespoń částečně tušíte už dobrou půlhodinku, ne-li víc. Takže film, jenž určitě vzbudí dobrý dojem, ale nakonec si ho moc nezapamatujete, protože ani není moc proč... 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" a jeho odvozené tvary zazní ve filmu 298krát. (oje)
  • Protože se jednalo o nízkorozpočtový snímek, byla scéna, kde Nick Tellis (Jason Patric) běží ulicí s fotografií, natočena bez dalších herců. Lidé, kterých se Patric na fotografii ptal, tak byli jen náhodní kolemjdoucí a nevěděli, o čem je řeč. (oje)
  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)

Reklama

Reklama