Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý doktor Lecter padl do snídaně jasnozřivějšího anděla milosrdné smrti.. Hopkins si i přes výraz nezúčastněnosti odvedl své a předvídavý Kevorkian Farrell působil znepokojujícím dojmem, nicméně ani hvězdné obsazení nezaručí kvalitu, když nemá o čem. Na ke konci čím dál tím víc bezradnější kurz příběhu mi šidítko poutavého vizuálu nestačilo, obzvláště když při kamerových exhibicích působilo až příliš samoúčelně. Abbie Cornish v hloupě napsané roli „chovej se jak tupec, vypadej jak C.Theron“ mi bylo až líto. Krimi thriller je v posledních letech mrtvý jak barokní límec.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrý, nie však mimoriadnou kvalitou disponujúci mysteriózny thriller, v ktorom prvé husle nehrá nik iný, ako Anthony. Keď si odmyslím pár neuveriteľných náhod, ktoré si mnohí z divákov, vrátane tvorcov samotného snímku bez problémov obhája (veď bol predsa "médium"), tak ide o solídny nápad zobrazujúci súboj dvoch mimoriadne nadaných ľudí. Mrzí ma, že sa nevyužil potenciál filmu, ktorý postráda veškerú záhadnosť okolo vrážd, pričom sa sústredí len na samotný príbeh, lebo na druhej strane musím uznať, že nápad okolo milosrdného vraha je po dlhej dobe veľmi lákavým prvkom, ktorý priláka množstvo "čumilov", prepadávajúcich slepému nadšeniu. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Námět už jste někde viděli (a ne, nebylo to v Se7en), Hopkinsovu nadpřirozeně obdařenou postavu v docela normálních reáliích zřejmě taky, béčkovou režii a céčkovou hudbu si hádám rádi odpustíte, a co teda zbývá dál? Falešná drsňačka v podání Abbie Cornish (neustále huláká jak na lesy, že by z ní člověk skoro měl respekt, a potom si takhle na pohodu vyjde z baráku pronásledovat zločince... no WTF?) a Farrellovo pozdní osvěžení zoufale odumřelý scény. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na Sedm to sice nedosahuje, ale jenom o kousek. Chybí především trochu temnější atmosféra, nicméně jinak má Solace všechno, co od mysteriózního thrilleru očekávám plus něco navíc v podobě vytříbených konverzací. Písnička s obětmi nedobrovolné eutanázie je sice trošku ohraná, nicméně charakter a schopnosti kriminalisty a vlastně i vraha tady působí svěže a nadpřirozený prvek přirozeně. Velikánským plusem je samozřejmě obsazení, kterému vládne dle očekávání Hopkins, jemuž zdatně sekundují Morgan, Farrell a především Abbie Comish. Ta mě bavila. Poyartův předešlý film na mě dojem neudělal, ale tohle se mu povedlo. 90% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi spis 3 než 4, ale budu hodný, protože jsem to dokoukal a skoro ani neusnul. Má to nápad, fajn herce a zajímavou zápletku, ale pointu bych si dokázal představit i lepší. A jinak to, ze ho najdou podle jména udaneho pro registraci zbraně (kterou pak vraždil), když jinak je super opatrný, to je proste blbost, resp scenatistova lenost. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)
  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno