Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné dílo a jedna z nejlepších Krimi konverzaček, co jsem kdy viděl. Hopkins si film rve pro sebe, je zde doslova v Hannibal módu a svými dialogy diváka napíná,děsí,šokuje a překvapuje. Farrel jako hlavní záporák se sice objeví až po hodině filmu, ale konverzace mezi ním a Hopkinsem jsou slušně vygradovány a já měl mráz po zádech jak už dlouho ne. Potěší i obstojná kamera, smysl pro detail a lahodný vizuál především ve vizích jsem si šmakoval jako gurmán. Za mě překvápko roku hned z kraje roku. Duel Hopkins/Farrel se vskutku povedl a tak chytře napsané dialogy jsem neviděl ani nepamatuji. Mám chuť po zhlédnutí film zopakovat, pětka je na místě.85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takový fajn, docela dobře promyšlený, což se tak nějak očekává, protože když už tam máte takovou plejádu herců, a že jich je opravdu dost, tak přece jen nemůžete vyrukovat z blbým filmem. Přece jen ale dva herci vynikají natolik, že vás strhnou víc než samotný příběh, který to na diváka trochu hraje. Anthony Hopkins a Colin Farrell dokazují svoje schopnosti. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si mlaskal a liboval, jak skvělá je tahle těžkomyslná a parapsychologická kriminálka a jak moc mám rád tenhle filmový žánr, užíval jsem si zajímavý příběh a scénář, užíval jsem si výborného Hopkinse i dobře zahranou blonďatou agentku, pomalu jsem si připravoval pětihvězdu... aby pak ale přišel nepochopitelně zmatený a pomatený konec s nechtěným komikem Sagvanem Tofim Farrellem, který mžikem spláchl do hajzlu celou předchozí pilně budovanou melancholickou atmosféru, a aby navíc chvíli nato sentimentální konec podělal i ten zbytek oné příjemné zádumčivosti, kterou nestačil podělat Farrell. Poděláno jest. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První půlka, nebo chcete-li hodina se dala prežít celkem v poklidu a ve zdraví. Bylo to napínavé, oba policisté se vzájemně slušně doplňovali a s Anthonym, který dokáže i z hovna uplést bič, jsem to dokonce já naivka viděl na čtyři hvězdy. Chyba lávky! Jakmile se totiž ve filmu objeví Colin, je všeho výše zmiňované pryč a tak už jen čeká bolestné čekání na konec, který mě po dnešním vydatném obědě rozhodně neuspokojil. Ve výsledku je Solace veskrze průměrná krimi a kdyby nebylo Hopkinse, šel bych možná ještě níž. S úcty k jeho filmovému mistrovstí to rozhodně neudělám. Možná až jindy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou pozoruji jeden velký nešvar a to obsazování docela zvučných jmen do kriminálek napsaných podle druhořadých televizních scénářů.Solace měl být možná pokračováním pro mě neskutečně přeceňovaného blábolu 7even, možná je ve finále i trochu zábavnější, ale jinak je to jak celovečerní díl televizního seriálu.Hlavně předvídatelnost děje je opravdu ubíjející.Už mě nebaví vědět hodinu a půl do předu jak film dopadne a každou scénu si říct 30 vteřin předtím, než v ní má dojít k ''překvapivému'' zvratu.Např. ve scéně výslechu jsem okamžitě řekl, že dotyčný je buzerant a svou ženu nezabnil a řekl sem to o minutu dřív než Hopkins...na kterýho byl dlouhýýý záběr, který měl asi vybudovat napětí.Stejně jako vám po pár minutách dojde, SPOILER... že hledaný je jen lepší verze samotného Sira a tímhle je bohužel protkaný úplně celý film.Tudíž vám zbyde mírna zábavnost v podobě herců i když Hopkins už to sám neutáhne a dvd žabař v hlavní roli Morgan je už dávno synonymem pro béčkovou výprodejovost.Nečekoval jsem ani reklamy na film či upoutávky, ale pokud chtěli tvůrci hrát na tajemnou strunu kdo že to je vrah, obsazením Farrella se jim to určitě nepovedlo, jelikož je to stejný castingový fail jako Jeff Daniels v Blood Work, pokud ovšem šli do toho s tím, že ho prezentovali jako vraha od začátku, tak mu bohužel scénář nedovolí vůbec nic předvést a jeho vrah nemá žádné charisma.Jedna z mála věcí které člověk od Solace nečeká je důvod vrahova řádění, ale bohužel i to si po pár sřípkách řeknete nakonec dřív, než to nahlas vysloví sám velký Lecter.Na jeden večer to možná pobaví, ale ve finále je to tak hloupé, naivní a neskutečně předvídatelné, že se spíš po skončení s úsměvem na tváří dáte na psaní Hollywoodských scénářů, protože takovou naivní pohádku sesmolí každý kokot.50%. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama