Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mať také schopnosti je skôr prekliatie ako dar, ak nevidíte čísla športky. Zaujímavá je postava vraha, ktorá presahuje kriminálnu rovinu a pláva do morálnych vôd. Či konal viac dobra ako zla nech si posúdi každý sám, rovnako, ako na asistovanú eutanáziu, kedy sa kvalita života rýchlo znížila a všetci blízki sú s tým uzrozumení. Pre mňa prekvapenie a spokojnosť. Presne typ filmu pre ktorý sa Anthony Hopkins narodil a s doplnením o ďalších, je pre mňa herecké obsadenie na jednotku. Dej skoro strhujúci, myšlienka výborná, "ľakajúce či hnusné" scény tak akurát v miere a skvelý scenár. Čosi v tomto filme bolo zaujímavé. Avšak nie moc pochopiteľné, napriek tomu je to desivé a pre divákov určite neuveriteľne nepochopiteľné, napriek tomu sa to ozaj oplatí vidieť. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Básník by řekl: "Dobře obsazená blbost." Pravda je, že Hopkins, Farrell a Dean Morgan by měla být skoro sázka na jistotu. Ovšem, když někdo chce profláklý scénář a přiblbý konec. Tak holt má příblblý konec a profláklý scénář. Solace si hraje celou dobu na ultra temný, drsný a geniální thriller. Ve výsledku se z něj vyklube obyčejná a předvídatelná bizardnost. Hopkins má nadání předvídat. Vraždy mají stejný podpis a tak jako bývalý talisman FBI pro řešení těch největších případů je Hopkins znovu povolán, aby našel vraha. A tak film funguje na principu jedné epizody Akt X (nebo Supernatural, chcete-li). Zklamání pak přichází ve chvíli, kdy zjistíte, že vaše tušení je správné a celé to velké finále jde do kopru. Dlouho jsem neviděl, že by mě film svým koncem tak moc naštval. Závěr je totiž tak neskutečně pitomý, že ať už by byl celý film napínavý jako prvních dvacet minut, tak stejně to bude celý promarněný film. Herci ať hrajou sebelíp, hraje sebelepší hudba, tak stejně si film hraje na to, co ve skutečnosti není ani zdaleka. Škoda, začátek byl vážně slibný. (40 %) ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

V popisu neni krimi,ale první výživná hoďka je krimoška,jako prase.Herecky vytříbený,s excelujícím Hopkinsem,filmek s neznámym vrahem ,kterej jak se zdálo má všechno,co k dobrý kriminálce patří.Po zjevení C.F. se ale film dostal do žánru psychothriller,a celý to krásně šlo do prdele.Tyhle jihoameričani sou vopravdu morem na poli dobrýho filmu,protože zkurvěj úplně všechno.60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý doktor Lecter padl do snídaně jasnozřivějšího anděla milosrdné smrti.. Hopkins si i přes výraz nezúčastněnosti odvedl své a předvídavý Kevorkian Farrell působil znepokojujícím dojmem, nicméně ani hvězdné obsazení nezaručí kvalitu, když nemá o čem. Na ke konci čím dál tím víc bezradnější kurz příběhu mi šidítko poutavého vizuálu nestačilo, obzvláště když při kamerových exhibicích působilo až příliš samoúčelně. Abbie Cornish v hloupě napsané roli „chovej se jak tupec, vypadej jak C.Theron“ mi bylo až líto. Krimi thriller je v posledních letech mrtvý jak barokní límec.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|29%| V MYSLI VRAHA, hm spíš v mysli cvoka, kdo mohl tohle vymyslet. Celkově to byla slabá kriminálka, což ale o to – průměr bych z toho v pohodě udělal, ale tak přehnaný a fantastický doktor, který uhodně veškerý krok vraha?? Těch ujetých a přehnaných scén bylo opravdu moc. Zejména to, že Hopkins uhodl číslo taxíku, kde se vezl prchající zločinec. Hopkins tu zahrál svůj standart, stejně jako Farrell. Spíš mě zde bavil Jeffrey Dean Morgan, který zde sehrál sympatáka. Víc mě na filmu moc nebavilo. Celé to bylo nudné a hlavně pokryté tou debilní postavou Hopkinse, který na vše přijde. To mi přišlo vyloženě úsměvné. Jak se dotýkal mrtvol či jiných předmětů, které byli v blízkosti případu – to mi přišlo úplně komediální. Jinak by to byl solidní průměr. Takto ani tu 2* dát nemůžu, je mi líto. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)
  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama