Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ambiciozny mix zanrov a tem, co podla mna filmu uskodilo, kedze jednotlive linie spolu neladia a ziadna z nich nema dost priestoru, aby sama o sebe vynikla. V prvej polovici sa to tvari ako drsny thriller typu Sedem zbytocne obohateny o nadprirodzene schopnosti jednej z hlavnych postav, aby sa to po odhaleni motivu vrazdenia pachatela preklopilo do povrchneho moralno-filozofickeho dojaku. Strasne ma iritovalo, ze tam kazda postava bud zomiera alebo ma pribuzneho, ktory zomrel, co sa dokonale hodi do pachatelovej skladacky. Dalej ma stvalo, ze nadprirodzene schopnosti jak pachatela tak doktora su nejasne stanovene a ich predpovede sa vyplnuju a zaroven porusuju podla toho ako sa to prave hodilo scenaristovi. Keby sa na ne uplne vykaslali a co najskôr sa film venoval kontroverznemu motivu pachatela, aby ho prebral do hlbky, tak z toho mohol byt pôsobivy film, ktory by divaka donutil k zamysleniu. V tomto prevedeni to je beckova povrchna kriminalka, ktora v ziadnom ohlade neprekroci hranice priemeru. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj pôvodný zámer bolo urobiť z toho pokračovanie supertrháku Sedem. Potom to zmenili. Asi rýchlo zistili, že toto nie je ani dvanásta odmocnina zo sedem. Hopkins až príliš pripomína Lectera, režijný kaliber deravý ako výfuk na embéčke, scenár namiesto stmeľovania a väčšej dynamiky dej rozbíja. Koniec absolútne očakávaný, nikoho prekvapiť nemohol. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To si takhle myslíte, že konečně po dlouhé době čumíte na opravdu vypečeného, skvěle obsazeného, temného a áčkového masouna a první půlka tomu i náramně nasvědčuje. Pak ale náhle v ději lupne, ve scénáři hrkne a vynoří se totálně pomatená esoterická pičovina pro transcendentní teplouše z Brčálníku, u níž si jen přejete, aby se za vámi náhle objevil fešácký ras Kolín, provedl vám rychlou eutanázii a vy jste se nemuseli dožít té metastáze zklamání. A nevytrhnul to ani z posledních sil hanibalující Toníček. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Trošičku neobvyklý Thriller pro starší publikum, který ukazuje hloubku Johnova podvědomí. "Zabíjím nemocné, aby nemuseli trpět ukrutnými bolestmi, než s nimi zemřou". Zvláštní motiv "vraha", který je chytrý a má jasný cíl. Chtělo by to více snímků s podobnou tématikou zaměřenou na psychiku hlavní postavy, ale i těch vedlejších. Jednoduše řečeno je to elegantní Thrillerové béčko, které má silné momenty, ale slabší scénář. 60% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Solace nadchne hereckým obsazením, docela dost hutnou mystickou atmosférou a skvělým výkonem Colina Farrella a Anthonyho Hopkinse. Na druhou stranu mně přijde, že tvůrci nevyužili potenciál na sto procent. Film se pomalu rozjížděl, což mu v tomto případě dost uškodilo. Poslední půlhodinka měla konečně ten správný drajv. Mystická atmosféra byla opravdu dost dobrá, přes hodinu jsem se tak těšil na nástup záporáka Farrella. Hopkins ve svém věku zaválel a ukázal, že na to ještě má. Líbila se mi i hudba, která filmu přidala i nějaké ty grády navíc. Závěr byl docela logicky uzavřen, což je velké plus. Scénář mohl být lepší, neboť film obsahuje pár hluchých míst, kde se nic moc neděje a divák se trochu nudí. Kdyby se to vyvážilo, mohla z toho být pecka roku. Takto to je pouze nadprůměrná detektivka, z které si budu pamatovat zejména výkony dvou hlavních hereckých es. Přikláním se k silnějším třem hvězdám. Za mě dávám 70 % ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama