Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by pod taktovkou iného scénaristu a režiséra atakoval najvyššie možné hodnotenie bohužiaľ pod vedením Poyarta ponúka priemerný zážitok. Úvod Vás síce celkom navnadí na mysteriózny thriller, ktorý by mohol ponúknuť mix Sedem a Next a chvíľami sa možno budete zahrávať s myšlienkou že za tým všetkým by mohol byť sám Anthony Hopkins čoby John Clancy, nakoniec (asi v čase pitvy chlapca) sa však dej zvrtne v niečo tak nesúrodé, že budete zvažovať, či ho nebude lepšie vypnúť. Je tam síce zaujímavo vložená myšlienka toho, či má niekto právo ukončiť trápenie nevyliečiteľne chorého človeka alebo nie (prečo som nenapísal radšj myšlienka eutanázie?) ale čo sa týka hereckých výkonov, deja a celkovej atmosféry filmu druhú časť filmu skôr pretrpíte. Jednu hviezdičku som pridal z úcty k Anthonymu Hopkinsovi, takže nakoniec 3*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlas s verbalem. Chvíli to vypadá jako slušně mysteriózní film, kde jsem leknutím nadskočil hned v prvních 10 minutách, aby se z toho nakonec vyklubala depresivní vztahovka, ozvláštněná soubojem mentalistů a scénami jak z Next s Nicolasem Cagem. Navíc jsem měl podivný pocit, že na koho sáhne, ten je nevyléčitelně nemocný nebo posedlý nějakou obsesí, až to vypadalo, že nežijí na světě živí, zdraví lidé bez psychických problémů. Jinak téma je nakonec jasně čitelné, jen celou dobu mate náznaky a obrazy, jež se spojí ke konci - ale nějaké velké finále z toho fakt nevzešlo. Jinak mi přijde jako podivná a naivní představa, předávat jako mlaďoch nějaký job starci nad hrobem. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mysteriózní téma trpí enormním režisérovým exhibicionismem.  1)  36letý Afonso Poyart se očividně rozhodl, že film bude sloužit jemu, místo aby on sloužil filmu. A tak sledujeme, co se honí v hlavě lékaře Clancyho. Asi to nebylo pořád, ale můj subjektivní dojem byl, že film nezobrazoval nic jiného. I rádoby akční okamžiky prospívaly více režisérově egu, než divákově potěšení. Alespoň pokud jde o mne._____ 2)  78letý Anthony Hopkins (lékař Clancy, hlavní postava) odvedl svůj standardní výkon. 39letý Colin Farrell v malé nicméně důležité roli vraha je stále sexy._____ 3)  Podobnost se snímkem Sedm je patrná v atmosféře a tvůrci o ni, zdá se, usilovali. Režisér Sedmi David Fincher se záměrem udělat volné pokračování nesouhlasil a tak nakonec vznikl samostatný film. Sedmi jsem dal 3*, kolik mám dát Solace?_____  4)  Až přijde můj čas, velmi bych ocenil službu, kterou ve filmu poskytuje Colin Farrell. Umožnila by mi totiž to die with some dignity. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvních 20-25 minut mi přišlo strašně napínavých a silně atmosférických, tak jsem byl zvědavý, kam se to vyvine dál. A ona z toho nakonec je průměrná mysteriózní detektivka, která je zbytečně rozvleklá a s nejočekávatelnějším možným "zvratem" na konci. Ačkoli, logiky ten zvrat moc nepobral, ale nechci spoilerovat. Úplně zklamaný nejsem, protože jsem něco průměrného tak trochu očekával, nicméně tady byl potenciál fakt na víc, dle toho začátku. Jen bohužel nebyl moc využit a ten námět mohl být mnohem promyšlenější. Docela se mi ještě líbily herecké výkony, ale to zase shazuje otravná rozklepaná kamera. Slabé 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavou zápletku se jedná o druholigový mysteriózní snímek, ve kterém ač to tak zpočátku nevypadá se odehraje souboj mezi Farrellem a Hopkinsem. Proč tohle píšu. Že ve filmu hraje Farrell divák 2/3 vůbec netuší. Hopkinsova postava je oslovena zda nepomohla s pátráním po sériovém vrahovi, takže nám to malinko může upomínat na práci přesčas Hannibala Lectera pro FBI. Dokror John Clancy ovšem narozdíl od něj nejí lidi. Dvojice detektivů skoro nemohla být hůře obsazená, ale budiž. Diváka stejně zajímá jak moc budou šlapat na paty hlavnímu zlosinovi. Sedm se určitě nekoná a postupem času film spíše uvadá. Je to trošku škoda, protože zcela určitě šlo tuhle zajímavou zápletku natočit lépe. 55% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama