Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem rád dát čtyři, ale po chvíli vám ta jedna hvězdička tak nějak vyprchá... Není to vůbec špatné, ale i na hodinu a 41 minut je to celkově docela krátké na to, aby dokázalo posadit na prdel tak dobře, jak moc ten potenciál z filmu doslova stříká. Vyznívá to jako díl nějaké minisérie, kdy už víme co má za sebou osobně i profesionálně Morgan i Cornish a s Hopkinsem jsme se v tomhle dějovém vesmíru už také profesně setkali - doposud ale ne tak osobně, jako nyní. Jenže my z toho nic nevíme a s postavami jsme se nesetkali. z toho plyne jakási plytkost a povrchnost vytváření té atmosféry a bohužel smrti všech hlavních postav, jež tu byly, mi tak byly zcela cizí a neosobní a bylo mi to celkem jedno. Víc jak hodina a půl a přesto to nedokáže udělat tu očekávanou atmosféru, což je sakra škoda. A pointa? Ne, že bych ji očekával (dějově), ale že přijde na přetřes nějaké tajemství bylo tak do očí bijící, že to i tu pointu oslabilo. Prostě škoda. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Role jak dělaná pro Toncka Hopkinse. Poutavě a chytře natočená kriminálka, ve které snad ani netřeba dalších herců. Anthony to díky svýmu přirozenýmu charisma táhne všechno sám. Je to rychlý, svižný, napínavý a zajímavý. Farrell jak jinak než opět zbytečnej, mohlo se přeci jen ušetřit za jeho honorář. Jinak se sedmičkou to nemá nic společnýho! I přes to, spokojenost! 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné dílo a jedna z nejlepších Krimi konverzaček, co jsem kdy viděl. Hopkins si film rve pro sebe, je zde doslova v Hannibal módu a svými dialogy diváka napíná,děsí,šokuje a překvapuje. Farrel jako hlavní záporák se sice objeví až po hodině filmu, ale konverzace mezi ním a Hopkinsem jsou slušně vygradovány a já měl mráz po zádech jak už dlouho ne. Potěší i obstojná kamera, smysl pro detail a lahodný vizuál především ve vizích jsem si šmakoval jako gurmán. Za mě překvápko roku hned z kraje roku. Duel Hopkins/Farrel se vskutku povedl a tak chytře napsané dialogy jsem neviděl ani nepamatuji. Mám chuť po zhlédnutí film zopakovat, pětka je na místě.85% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to opravdu vypadá na thriller ve stylu Se7en, aby se to v poslední třetině zvrhlo v těžko popsatelnou mystiku. To by mě až zas tak nevadilo, kdyby tím celý příběh právě to mystiku a tajemno ztratil. Ono už pak vlastně není co odhalovat, a tak sledujeme "jen" zajímavý souboj paranormálních myslí ústřední dvojky. Herecky tomu nemůžu nic vytknout. Je to příjemný film, který si klade i sem tam nějakou složitější otázku, ale málo na ni odpovídá. Zklamaný rozhodně nejsem, ale vytěžit se z toho dalo víc. O pokračování Se7en bych ale nehovořil ani omylem. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Solace nadchne hereckým obsazením, docela dost hutnou mystickou atmosférou a skvělým výkonem Colina Farrella a Anthonyho Hopkinse. Na druhou stranu mně přijde, že tvůrci nevyužili potenciál na sto procent. Film se pomalu rozjížděl, což mu v tomto případě dost uškodilo. Poslední půlhodinka měla konečně ten správný drajv. Mystická atmosféra byla opravdu dost dobrá, přes hodinu jsem se tak těšil na nástup záporáka Farrella. Hopkins ve svém věku zaválel a ukázal, že na to ještě má. Líbila se mi i hudba, která filmu přidala i nějaké ty grády navíc. Závěr byl docela logicky uzavřen, což je velké plus. Scénář mohl být lepší, neboť film obsahuje pár hluchých míst, kde se nic moc neděje a divák se trochu nudí. Kdyby se to vyvážilo, mohla z toho být pecka roku. Takto to je pouze nadprůměrná detektivka, z které si budu pamatovat zejména výkony dvou hlavních hereckých es. Přikláním se k silnějším třem hvězdám. Za mě dávám 70 % ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama